Κάνε το Τεστ
κάρμα, τι είναι το κάρμα, νόμοι κάρμα, αξίες κάρμα, αρχές του κάρμα, πως λειτουργεί το κάρμα, επίδραση του κάρμα στη ζωή

Κάρμα και Νόμοι κάρμα

Κάρμα και Νόμοι κάρμα

Σύμφωνα με τις αρχές του κάρμα λοιπόν, κάθε δράση φέρνει και μια αντίδραση. Αν οι πράξεις μας είναι γεμάτες συμπόνια, αγάπη και φροντίδα, τότε η πράξη μας αυτή επιστρέφει κάπως πίσω σε εμάς. Είναι σαν το "φαινόμενο της πεταλούδας", την επιστημονική θεωρία σύμφωνα με την οποία το πέταγμα της πεταλούδας, είναι μια πράξη που μπορεί να επηρεάζει τον καιρό στην άλλη πλευρά του παγκόσμιου χάρτη. Ωστόσο, αν οι πράξεις μας προκαλούν κακό, δημιουργούν φόβο και είναι γεμάτες μίσος, τότε το κάρμα θα μας επιστρέψει αυτή την ενέργεια.

Όμως πολλές φορές υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη για το κάρμα, ότι αποτελεί μια θεϊκή βούληση που τιμωρεί τα παραπτώματα μας σε αυτή τη ζωή (ή την επόμενη!). Αυτό φυσικά, είναι απόλυτα αναληθές. Το κάρμα δεν είναι τόσο προσωπικό. Είναι περισσότερο μια κατάσταση της φύσης, όπως ο μαγνητισμός (και ο σχετικός νόμος της έλξης). Αλλά σαν το φαινόμενο της πεταλούδας, το κάρμα υποτίθεται λειτουργεί σε μια τεράστια κλίμακα. Για αυτό το λόγο, όταν δίνουμε χρήματα δεν είναι απαραίτητο να πάρουμε και χρήματα, ειδικά αυτό εξαρτάται από την ενέργεια πίσω από το δώρο. Αν η προσφορά των χρημάτων γίνει για έναν εγωιστικό λόγο, τότε η καρμική ενέργεια περιλαμβάνει τον εγωισμό, και σε αυτό το επίπεδο θα επιστρέψει.

Ωστόσο, λόγω της πολύπλοκης φύσης του σύμπαντος, είναι αδύνατο να προβλέψουμε την κάθε πιθανή αντίδραση. Αν και δεν μπορούμε να προβλέψουμε κάθε αντίδραση, μπορούμε να κατανοήσουμε πως το κάρμα επηρεάζει τη ζωή μας. Κάθε πράξη έχει μια ορισμένη ενεργειακή δόνηση και το κάρμα αντιδρά με την ίδια δόνηση. Για αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να κατανοούμε τις πιθανές συνέπειες των πράξεων μας ώστε να μην προκαλούμε αρνητικές αντιδράσεις.

Ποιες είναι οι αρχές του κάρμα;

Οι προθέσεις και οι πράξεις μας έχουν μεγάλη αξία, κάθε μικρή κίνηση επηρεάζει τον κόσμο με έναν τρόπο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τα πράγματα. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να υπάρχει ειρήνη στον κόσμο, είναι ανάγκη να υποστηρίζουμε την άποψή μας και να κάνουμε τους άλλους να συμφωνούν μαζί μας και να παλεύουν για αυτό. Οι νόμοι του κάρματος δείχνουν ότι αν θέλουμε περισσότερη ειρήνη στον κόσμο, ο καλύτερος τρόπος για να το καταφέρουμε είναι να  ενεργούμε οι ίδιοι ειρηνικά.

Το κάρμα έχει τέσσερις κύριες αρχές:

  1. Οι μικρές πράξεις οδηγούν σε σπουδαία αποτελέσματα: ακόμη και η πιο μικρή πράξη μπορεί να προσφέρει απίστευτη ευτυχία ή βαθιά θλίψη. Μια απλή θετική πράξη ίσως να έχει τεράστια επίδραση στη ζωή ενός άλλου ανθρώπου. Ίσως να μην συνειδητοποιούμε πόσο μεγάλη σημασία έχουν οι μικρές πράξεις αγάπης προς τους άλλους.
  2. Το κάρμα δεν μεταβιβάζεται: ο καθένας είναι υπεύθυνος για το κάρμα του. Κανένας δεν μπορεί να επηρεάσει το δικό μας κάρμα.
  3. Χωρίς δέσμευση δεν θα έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα: είναι ανάγκη να μένουμε απόλυτα δεσμευμένοι στις πράξεις που θα μας οδηγήσουν σε όσα επιθυμούμε.
  4. Οι καρμικές ενέργειες δεν εξαφανίζονται από μόνες τους: πρέπει να βιώσουμε τα αποτελέσματα, καλά ή κακά, ή να τα εξαγνίσουμε με πνευματικούς τρόπους.

Ποιοι είναι οι νόμοι του κάρμα που μπορούν να μας καθοδηγήσουν να επιτύχουμε τη ζωή που επιθυμούμε;

1. Ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος

Αυτός είναι ο πιο σημαντικός και γνωστός νόμος του κάρματος. Ουσιαστικά, αυτό που λέει είναι οτιδήποτε προσφέρουμε στο σύμπαν αυτό επιστρέφει σε εμάς. Αν θέλουμε ειρήνη, χαρά και αγάπη είναι ανάγκη να δίνουμε ειρήνη, χαρά και αγάπη.

2. Ο νόμος της δημιουργίας

Η ζωή απαιτεί την ενεργή συμμετοχή μας. Για να έχουμε τη ζωή που επιθυμούμε, πρέπει να κάνουμε πράγματα για να την αποκτήσουμε και όχι απλά να περιμένουμε να συμβεί. Μπορούμε να κάνουμε μικρά βήματα κάθε μέρα για να φτάσουμε πιο κοντά σε όσα επιθυμούμε και αυτές οι πράξεις θα επιστρέψουν ενισχυμένες.

3. Ο νόμος της ταπεινότητας

Για να ωριμάσουμε και να εξελιχθούμε είναι ανάγκη να αποδεχτούμε τον εαυτό μας. Όταν κρίνουμε τους άλλους, κρίνουμε και τον εαυτό μας. Για να φτάσουμε σε ένα ανώτερο επίπεδο, πρέπει να σταματήσουμε να κρίνουμε και να αποδεχόμαστε τη ζωή, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούμε με τις πράξεις μας να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.

καρμα, νομοι καρμα

4. Ο νόμος της εξέλιξης

Ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξουμε τον κόσμο είναι να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Δεν πρέπει να προσπαθούμε να ελέγχουμε τη συμπεριφορά των άλλων. Όταν κάνουμε αλλαγές μέσα από την καρδιά μας μόνο τότε η ζωή μας αλλάζει.

5. Ο νόμος της ευθύνης

Πρέπει να αναλαμβάνουνε την ευθύνη για τη ζωή, για τις επιλογές και τις πράξεις μας. Διαφορετικά δεν θα μπορέσει να ωριμάσει κανείς ως ενήλικας. Όταν κάνουμε κάτι λάθος πρέπει να κοιτάμε τον εαυτό μας αντί να κατηγορούμε τους άλλους. Αυτό που μας περιβάλλει είναι απλός ένας καθρέφτης του εαυτού μας. Για να αλλάξουμε τον κόσμο πρέπει να αποδεχτούμε την ευθύνη για όσα έχουμε δημιουργήσει και να αλλάξουμε τον εαυτό μας προς το καλύτερο ώστε να αλλάξει και ο κόσμος γύρω μας.

6. Ο νόμος της σύνδεσης

Κάθε πράξη συμβάλλει στο σύνολο. Για αυτό, οι πράξεις μας μικρές ή μεγάλες επηρεάζουν το σύνολο.

7. Ο νόμος της συγκέντρωσης

Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε δύο πράγματα την ίδια στιγμή. Όταν η προσοχή μας είναι σε υψηλότερες αξίες, είναι αδύνατο να υποκύψουμε στην απληστία ή στο θυμό.

8. Ο νόμος της προσφοράς

Πρέπει να ζούμε σύμφωνα με τις αξίες που αγαπάμε. Δεν είναι αρκετό να μιλάμε για την υπομονή, την αγάπη και την αρμονία ενώ οι συμπεριφορές μας είναι ανυπόμονες και γεμάτες φόβο.

9. Ο νόμος του εδώ και τώρα

Όταν ζούμε στο παρελθόν ή στο μέλλον, δεν είμαστε σε θέση να αναλάβουμε δράση τη μοναδική στιγμή που μπορούμε, η οποία είναι το ΤΩΡΑ.

10. Ο νόμος της αλλαγής

Η ιστορία επαναλαμβάνεται μέχρι να πάρουμε τα μαθήματά μας και να αλλάξουμε το μονοπάτι της ζωής μας. Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά, πρέπει να αποδεχτούμε το παρελθόν και να πάρουμε τα μαθήματά μας. Μόνο τότε μπορούμε να προχωρήσουμε.

11. Ο νόμος της υπομονής και της επιβράβευσης

Πρέπει να αναλάβουμε δράση για να δημιουργήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε και τον κόσμο που ονειρευόμαστε. Η επιβράβευση μπορεί να μην έρθει αμέσως, αλλά δεν πρέπει να τα παρατάμε. Τελικά, όταν κάνουμε όσα έχουν νόημα για εμάς αυτή είναι η ανταμοιβή μας.

12. Ο νόμος της έμπνευσης

Η πραγματική αξία κάθε πράξης μας έχει άμεση επίδραση στην ενέργεια και στην έμπνευση.

Η ευτυχία είναι στα χέρια μας!

Για να έχουμε στη ζωή μας όσα επιθυμούμε είναι ανάγκη να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας. Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το LIFE COACHING είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στο ταξίδι της αυτογνωσίας και της αυτοβελτίωσης. Οι νόμοι του κάρμα μπορούν ίσως να μας βοηθήσουν να έχουμε μια πιο αισιόδοξη και συνειδητή στάση, ώστε να φέρουμε την αγάπη και την ευτυχία στη ζωή μας. Ο δρόμος αυτός δεν κρύβει τίποτα το μαγικό, είναι αποτέλεσμα των επιλογών και των πράξεών μας.