Κάνε το Τεστ
Ο νόμος της έλξης, Λειτουργεί, Δεν λειτουργεί, Απάτη, ΒΙβλίο, Σύμπαν, Το μυστικό, Κάρμα, Πρώην, Πως θα γυρισει ο πρωην με το νομο της ελξης

Ο νόμος της έλξης… και άλλα παραμύθια

Ο νόμος της έλξης... και άλλα παραμύθια !

Σίγουρα θα έχετε ακούσει την έκφραση "αν θέλεις κάτι πάρα πολύ αυτό θα έρθει". Ο νόμος της έλξης βασίζεται στην πεποίθηση ότι το σύμπαν ακούει τις επιθυμίες μας και τις σκέψεις μας και ανταποκρίνεται σε αυτό. Έτσι, το καλό θα προσελκύει πάντα το καλό, αλλά και το αντίθετο, το αρνητικό προσελκύει πάντα το αρνητικό. Όμως παρότι πολύ ρομαντικός, ο νόμος της έλξης (θυμίζοντας τους νόμους του κάρμα) είναι μια μεταφυσική ψευδοεπιστήμη, και όχι ένας νόμος της φύσης.

Τι υποστηρίζει ο νόμος της έλξης

Ουσιαστικά, ο συγκεκριμένος νόμος βασίζεται στην πεποίθηση ότι το σύμπαν έχει επίγνωση των σκέψεων μας και δίνει στον καθένα μας (δηλαδή στους 8 δισεκατομμύρια ανθρώπους που υπάρχουν σε αυτό τον πλανήτη) αυτό που θέλει, πως γνωρίζει τις πιο βαθιές μας επιθυμίες. Οι υποστηρικτές αυτής της ιδέας λένε ότι οι σκέψεις είναι μορφές ενέργειας που ταξιδεύουν και επηρεάζουν τις σκέψεις των άλλων.

Όταν πιστεύουμε ότι το απέραντο, συνεχώς επεκτεινόμενο σύμπαν δισεκατομμυρίων ετών έχει ένα μοναδικό πλάνο για τον καθένα μας, τους μικροσκοπικούς και ασήμαντους ανθρώπους, μας αφαιρεί την δύναμη και την προσωπική μας ευθύνη ώστε να μπορούμε να δημιουργήσουμε τη ζωή που θέλουμε για τον εαυτό μας. Το σύμπαν δεν έχει αισθήσεις. Δεν έχει συνειδητή σκέψη και ούτε μπορεί να γνωρίζει τις σκέψεις του κάθε ανθρώπου στην απεραντοσύνη του.

Δεν μπορείτε να ελκύσετε την επιτυχία ή την ευτυχία απλά επειδή φαντασιώνεστε για αυτή. Είναι διαφορετικό πράγμα να προγραμματίζετε τον εγκέφαλό σας προς την επιτυχία ή την ευτυχία χρησιμοποιώντας ορισμένες μεθόδους (όπως το NLP, οραματισμός, κα) και άλλο να πιστεύετε ότι απλά θα έρθει κάτι σε εσάς γιατί το εύχεστε.

Το μυστικό

"Το Μυστικό", ένα γνωστό ντοκιμαντέρ και βιβλίο, που προσπαθεί να δώσει μια επιστημονική διάσταση στο νόμο της έλξης. Χρησιμοποιεί φράσεις της κβαντικής φυσικής για την ερμηνεία του νόμου. Ωστόσο, στην ουσία του το βιβλίο έχει ως πυρήνα του το νόμο της έλξης, σύμφωνα με τον οποίο τα όμοια έλκουν όμοια. Έτσι οι θετικές σκέψεις οδηγούν σε θετικά πράγματα και οι αρνητικές σκέψεις σε αρνητικά πράγματα. Συνεπώς, απλά η σκέψη όσων επιθυμούμε, θα οδηγήσει στην υλοποίησή τους. Υπάρχει μια επιφανειακή λογική σε αυτό, αλλά στην φυσική, είναι τα αντίθετα και όχι τα όμοια που έλκονται. Ωστόσο, όταν βλέπει κάποιος της λέξη "Μυστικό" για την ευτυχία και την αφθονία, πιστεύει ότι έχει χάσει κάτι που θα τον βοηθήσει να τα αποκτήσει.

Το μυστικό για την επιτυχία ενός βιβλίου είναι οι διαφημιστές να κάνουν μια όμορφη καμπάνια, να υπάρχει μια ανάμιξη της απλοϊκής αλήθειας με την μαγική σκέψη της Νέας Εποχής και να παρουσιάσει μια κρυμμένη γνώση. "Το Μυστικό" δεν είναι τίποτα καινούργιο, δεν είναι μυστικό. Για δεκαετίες, η Νέα Εποχή και τα βιβλία αυτοβελτίωσης είναι σαν να προσφέρουν εύκολες απαντήσεις και μαγικές λύσεις σε όλα τα προβλήματα της ζωής. Δυστυχώς ο κόσμος έχει γεμίσει από "θεραπευτές" και βιβλία αυτοβοήθειας που περισσότερο κακό κάνουν.

νομος της ελξης, πως θα γυρισει ο πρωην με το νομο της ελξης, το μυστικο, καρμα, πρωην

Ψευδοεπιστήμη

Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με το νόμο της έλξης. Σύμφωνα με το παραπάνω βιβλίο, "Όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας τα προσελκύουμε με τις σκέψεις μας". Όμως αυτό είναι αυτό αλήθεια; Ο κάθε άνθρωπος που παίζει τυχερά παιχνίδια σκέφτεται ότι θα κερδίσει και θα γίνει πλούσιος (αλλιώς δεν θα έπαιζε), αλλά στην πραγματικότητα ελάχιστοι κερδίζουν. Αν ο νόμος της έλξης ισχύει, γιατί δεν συμβαίνει αυτό; Δεν θα έπρεπε όσοι παίζουν να κερδίζουν, αν χρειάζεται μόνο η επιθυμία και η σκέψη; Εδώ βέβαια συνήθως μπλέκονται και άλλες μεταφυσικές έννοιες, όπως το κάρμα και οι νόμοι του κάρμα...

Η αποδοχή αυτού του νόμου αφαιρεί τον έλεγχο από τη ζωή σας. Μετατρέπει τα πάντα σε ευχές, χωρίς να έχει σημασία η δράση και οι πράξεις. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να ζήσετε τη ζωή σας σύμφωνα με τους στόχους, τα όνειρα, και τις επιθυμίες σας, παρόλο τις όποιες αμφιβολίες ή αρνητικές σκέψεις. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει απλά με μια σκέψη, αλλά με προγραμματισμό, αλλαγή συνηθειών και στάση απέναντι στα πραγματα, και πάνω από όλα πράξεις! Δεν μπορείτε να "μαγνητίσετε" χρήμα και αφθονία, δεν υπάρχουν μέθοδοι "ψυχικής αλχημείας", μόνο σχετικές φαντασιώσεις ανθρώπων. Και φυσικά δεν μπορείτε με τη σκέψη και το νόμο της έλξης να κάνετε τον/την πρώην σας να γυρίσει πίσω, όπως λένε δεκάδες ανόητα βίντεο στο Youtube.

Οι θετικές σκέψεις μπορεί να φέρουν θετικά αποτελέσματα στη ζωή ενός ατόμου αποκλειστικά μέσα από τις συμπεριφορές του, μέσα από τις πράξεις του, ενώ οι αρνητικές σκέψεις φέρνουν το αντίθετο, πάλι ως συνέπεια (συνειδητών ή ασυνείδητων) πράξεων και συμπεριφορών. Δεν υπάρχει κάτι μαγικό σε αυτό.

Είναι ανάγκη να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας

Αν απλά έχετε όνειρά και δεν κάνετε τίποτα για αυτά, δεν θα καταφέρετε τίποτα. Είναι ανάγκη να αναλάβετε δράση και να πιστέψετε στον εαυτό σας. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να δουλέψετε σκληρά.

Ο νόμος της έλξης είναι μια καλή ιδέα μόνο αν απλά χρησιμοποιείτε τον οραματισμό και στις θετικές δηλώσεις. Σε κάθε περίπτωση όταν οραματίζεστε αυτό που θέλετε και αυτό σας δίνει κίνητρο είναι καλό. Αλλά αυτό το κίνητρο είναι ο στόχος για να δουλέψετε σκληρά. Δεν θα τα παρατήσετε και θα συνεχίσετε. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, αν και ο συγχρονισμός είναι ένα θαύμα. Χρησιμοποιήστε την μαγεία και την δύναμη που υπάρχει μέσα σας για να αναλάβετε δράση για τα όνειρά σας.

Η δράση είναι αυτή που μας οδηγεί στα επιθυμητά αποτελέσματα

Σύμφωνα με το νόμο της έλξης το καλό προσελκύει το "καλό". Η θετικότητα έλκει την "θετικότητα", και η αρνητικότητα την "αρνητικότητα". Αυτό συμβαίνει, αλλά όχι με ένα μεταφυσικό τρόπο όπως λέει ο νόμος της έλξης. Βλέπετε η σκέψη μας, ο τρόπος έκφρασης μας, οι παρέες μας, έχουν τεράστια σημασία. Οι σκέψεις μας και οι λέξεις που χρησιμοποιούμε δημιουργούν μία στάση, η οποία διαμορφώνει τις πράξεις μας.

Η αισιοδοξία μας δίνει την ευκαιρία να προσπαθήσουμε, να ονειρευτούμε, να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας και να προσπαθήσουμε. Η παρέα με θετικούς ανθρώπους μας γεμίζει δύναμη και όνειρα, τολμούμε να ονειρευτούμε, σε αντίθεση με την επαφή με τοξικούς ανθρώπους. Οι θετικοί άνθρωποι έχουν γύρω τους θετικούς ανθρώπους, με αποτέλεσμα να δημιουργούν μια θετική ορμή, δίνοντάς μας την ευκαιρία να οραματιστούμε την διαδικασία για να επιτύχουμε όσα επιθυμούμε, και να κάνουμε πράξεις τις αποφάσεις μας.

Για να επιτύχουμε όσα επιθυμούμε είναι ανάγκη να αναλάβουμε δράση 

Για να γίνουν οι επιθυμίες μας πραγματικότητα δεν αρκεί μόνο η σκέψη, χρειάζεται και δράση. Οι αλλαγές είναι αυτές που θα μας οδηγήσουν στο σημείο που θέλουμε. Για να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές είναι ανάγκη να γνωρίζουμε καλά τον εαυτό μας. Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το LIFE COACHING σας δίνουν την ευκαιρία να ανακαλύψετε τις δυνάμεις που κρύβετε μέσα σας και να δημιουργήσετε τη ζωή που επιθυμείτε. Μόνοι έτσι θα μπορέσετε να ζήσετε μια ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή.