Κάνε το Τεστ
διαλογισμός, καθοδηγούμενος διαλογισμός, διαλογισμός για την επιτυχία, διαλογισμός για την επούλωση των ψυχικών τραυμάτων

Καθοδηγούμενος διαλογισμός

Καθοδηγούμενος διαλογισμός

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν την επιτυχία στη ζωή τους, όμως τι κάνουν για αυτό; Αυτό που δεν συνειδητοποιούν οι περισσότεροι είναι ότι υπάρχει ένα εργαλείο για να καταφέρουν να επιτύχουν όσα επιθυμούν. Στην πραγματικότητα, η νοοτροπία που χρειάζεται για να επιτύχουμε κρύβεται μέσα μας.

Είτε θέλουμε την επιτυχία στην καριέρα, στις σχέσεις, στις φιλίες ή σε οποιαδήποτε άλλη πτυχή της ζωής μας, η ενσυνειδητότητα μέσω του διαλογισμού είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη των στόχων μας.

Η επιτυχία σε κάθε πτυχή της ζωής μας καθορίζεται άμεσα από το σύστημα των πεποιθήσεων μας. Εμείς δημιουργούμε μια ζώνη άνεσης σύμφωνα με τις βαθιές μας πεποιθήσεις και έχουμε την τάση να μένουμε μέσα σε αυτή. Αλλά ο διαλογισμός μας βοηθά να μεταμορφώσουμε αυτό το σύστημα πεποιθήσεων ώστε να έχουμε πίστη στον εαυτό μας και να βγούμε έξω από τη ζώνη άνεσής μας.

Όταν γνωρίζουμε καλά τον εαυτό μας και τις ικανότητές μας, το άγνωστο είναι λιγότερο τρομακτικό. Αν μένετε δεσμευμένοι σε μια πρακτική διαλογισμού, μπορείτε να εστιαστείτε σε οτιδήποτε θέλετε και να επεκτείνετε τη ζώνη άνεσής σας. Τίποτε δεν είναι αδύνατο όταν η ζώνη άνεσής σας είναι απέραντη.

Ο διαλογισμός είναι ένα πρώτο βήμα προς την ευτυχία

Το πρώτο βήμα σε κάθε ταξίδι είναι το πιο σημαντικό. Όμως είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να φτάσουμε στον προορισμό του ταξιδιού μας, και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν ποιο είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουν. Το βασικό είναι να γνωρίζουμε το στόχο μας. Επομένως , για να τα καταφέρουμε χρειάζεται να ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε. Για να γίνει αυτό είναι ανάγκη να δούμε ξεκάθαρα τα πράγματα.

Ένας γρήγορος δρόμος για την διαύγεια του μυαλού είναι ο διαλογισμός. Ο διαλογισμός μας συνδέει με τον εσωτερικό μας εαυτό, την ενέργεια και την συνειδητότητα. Μας δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα για τον εαυτό μας και όλα όσα επιθυμούμε. Αυτό ισχύει για κάθε πτυχή της ζωής μας (δουλειά, οικογένεια, υγεία) και με τη σειρά του μας επιτρέπει να κάνουμε αυτό το πρώτο βήμα. Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε το στόχο, την διαδρομή και τον προορισμό μας. Όταν βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο, η επιτυχία είναι δεδομένη. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε το χάρτη που έχουμε φτιάξει.

Όταν ένα άτομο κάνει διαλογισμό, είναι σε άμεση επαφή με τον εσωτερικό του εαυτό και αναγνωρίζει όλα όσα συμβάλλουν στην ευημερία του. Μπορεί να αρχίσετε διαλογισμό επειδή θέλετε να έχετε λιγότερο στρες στη ζωή σας. Όσο περισσότερο εξασκείστε στο διαλογισμό, τόσα περισσότερα οφέλη έχετε. Μπορεί να νιώθετε γαλήνη, να έχετε περισσότερη ενέργεια, η ευγένεια και η αγάπη να κυριαρχεί στη ζωή σας.

Υπάρχουν κάποιες μορφές καθοδηγούμενου διαλογισμού με τη βοήθεια των οποίων μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας, είτε αφορούν την καριέρα, την προσωπική μας ζωή, την ευεξία ή την επιτυχία, που απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους. Για παράδειγμα, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα διαλογισμού για την επιτυχία ή τα ψυχικά τραύματα.

1. Διαλογισμός για την επιτυχία

  1. Πάρτε ένα λεπτό και καθίστε κάπου άνετα: το σώμα σας πρέπει να είναι άνετο, επεκτείνετε τη σπονδυλική σας στήλη, χαλαρώστε τους ώμους και το σαγόνι σας. Ίσως να θέλετε να κλείσετε τα μάτια σας να έχετε το βλέμμα σας χαμηλά.
  2. Η αναπνοή χρειάζεται να είναι ήρεμη: πάρτε ένα λεπτό για να παρατηρήσετε από που αναπνέετε. Αναπνέετε από το λαιμό, από το στήθος, από το στομάχι; Αν δεν αναπνέετε από το στομάχι, καλό είναι να επαναφέρετε την αναπνοή σας σε αυτό το σημείο και να βρείτε έναν άνετο ρυθμό για εσάς.
  3. Αυτός ο χρόνος είναι η ευκαιρία σας να αξιολογήσετε την επιτυχία σας: καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας ότι μια καινούργια μέρα ξεκινά και μπορείτε να πείτε, "Αυτή είναι μια νέα μέρα και βλέπω τον εαυτό μου στα καλύτερά του και μπορώ να εκπληρώσω το όραμα, τους στόχους και την αποστολή μου, έχω την απόλυτη ευθύνη για την επιτυχία μου.
  4. Αυτή τη στιγμή, κάντε μια ερώτηση στον εαυτό σας, "τι σημαίνει για εμένα η επιτυχία; " Πάρτε ένα λεπτό για να κατανοήσετε το στόχο σας. Δημιουργήστε το περιβάλλον ώστε να καλλιεργήσετε την επιτυχία σας.
  5. Αυτή η στιγμή είναι η ευκαιρία να ανακαλύψετε τις ικανότητές σας καθώς οι λέξεις περνούν από το μυαλό σας. Με κάθε αναπνοή εισπνέετε και εκπνέετε αυτές τις λέξεις. Αναπνεύστε και σκεφτείτε τις ικανότητές σας ώστε να ρέουν σε όλο το σώμα σας. Οι λέξεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν την ευγένεια, τη συμπόνια, στην αυτοπεποίθηση, τη σοφία, την αγάπη, το κουράγιο.
  6. Καλό είναι αυτή τη στιγμή να φέρετε και άλλες ικανότητες στο μυαλό σας και να τις προσκαλέσετε ώστε να συμβάλλουν στην επιτυχία σας. Δείτε τον εαυτό σας να έχει τη δύναμη να τα καταφέρει. Μείνετε σε αυτή τη στιγμή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη σιωπή ώστε να επιτύχετε όσα θέλετε. Δείξτε ευγνωμοσύνη για την επιτυχία σας.

2. Διαλογισμός για την επούλωση των ψυχικών τραυμάτων

Ίσως να έχετε βιώσει κάποιο ψυχικό τραύμα της παιδικής ή ενήλικης ζωής που περιορίζει τη λειτουργικότητά σας. Ο καλύτερος τρόπος θεραπευτικής αντιμετώπισης ενός ψυχολογικού σοκ και του μετατραυματικού στρες είναι με διαφορά το EMDR. Ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε κάτι μόνοι σας για αυτό, ο διαλογισμός μπορεί να σας προσφέρει ηρεμία και γαλήνη.

Για να ξεκινήστε το διαλογισμό, βρείτε μια άνετη γωνιά και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές. Η αναπνοή χρειάζεται να κινείται σε όλο το σώμα και να γίνεται αργά. Όταν νιώθετε στρες ίσως να είναι δύσκολο να πάρετε βαθιές ανάσες, αλλά κάντε ότι μπορείτε. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι έχετε τη δυνατότητα για επούλωση, συγχώρεση, θετική αλλαγή, εσωτερική γαλήνη και ελευθερία. Όλα αυτά και πολλά ακόμη κρύβονται μέσα μας.

  1. Κάντε μια παύση: τι συμβαίνει μέσα σας; Ποια είναι τα συναισθήματά σας; Ίσως να νιώθετε πίεση. Η παρατήρηση μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε χώρο για τις αυτόματες αντιδράσεις μας. Όταν παρατηρούμε, επιτρέπουμε στον εαυτό μας να επιλέξει πως θα αντιδράσει.
  2.  Πάρτε μια βαθιά αναπνοή: αναπνεύστε βαθιά ώστε να επανέλθει η ισορροπία στο σώμα σας. Με αυτό τον τρόπο θα νιώσετε υποστήριξη και γαλήνη. Η καλλιέργεια της αίσθησης της άνεσης σας δίνει τη δυνατότητα να παρατηρήσετε όλα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή. Ανάμεσα στο ερέθισμα και στην αντίδραση, υπάρχει χώρος.
  3. Η φαντασία είναι ανάγκη να είναι ελεύθερη: αρχικά μπορείτε να φέρετε στη φαντασία σας μια πόρτα και μια πρόσκληση να ανοίξετε την πόρτα. Με τη βοήθεια της φαντασίας σας διαβείτε την πόρτα για να καταλήξετε σε ένα χώρο ήσυχο και γαλήνιο. Κάντε μια παύση εκεί. Τώρα, φέρτε στο μυαλό σας μια ανάμνηση που σας φέρνει συναισθήματα χαράς, γαλήνης και ενθουσιασμού. Στη συνέχεια, φέρτε στο μυαλό σας μια ευγενική, αγαπημένη φιγούρα, ίσως τη γιαγιά ή τον παππού σας σας. Νιώστε την αγάπη και τη στοργή τους.  Να ξέρετε ότι αυτός ο γαλήνιος χώρος είναι πάντα μέσα σας.

Life Coaching και Νευρογλωσσικός προγραμματισμός

Με το LIFE COACHING και το NLP μπορείτε να ενδυναμώσετε τον εαυτό σας και να κυνηγήσετε τα όνειρά σας.