Κάνε το Τεστ
αυτοέλεγχος, πως να αποκτήσεις αυτοέλεγχος, ο αυτοέλεγχος στη ζωή μας, η ικανότητα του αυτοελέγχου

Πως να αποκτήσεις αυτοέλεγχο

Αυτοέλεγχος

Ο αυτοέλεγχος είναι μια πολύ σημαντική ικανότητα που έχει πολλά οφέλη και συμβάλλει στην επιτυχία μας. Ο αυτοέλεγχος μας βοηθά να επιτύχουμε πιο εύκολα τους στόχους μας. Αν γνωρίζετε πως να ελέγξετε τους πειρασμούς, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές σας τότε μπορείτε να βελτιώσετε τη ζωή σας σε όλους τους τομείς.

Ορίστε προτεραιότητες

Κάντε μια λίστα με όσα έχετε να κάνετε κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα, έτσι όταν νιώθετε πιεσμένοι, μπορείτε να προχωρήσετε και να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε. Νιώθετε ότι έχετε τον έλεγχο, επειδή όταν δεν είστε οργανωμένοι νιώθετε άγχος, πίεση και ότι σπαταλάτε το χρόνο σας.

Συγχωρήστε τον εαυτό σας

Η αποτυχία είναι κομμάτι της ζωής μας. Συγχωρήστε τον εαυτό σας και προχωρήστε. Με το να κατηγορείτε τον εαυτό σας και να ανησυχείτε για τα επιτεύγματά σας, απλά σπαταλάτε το χρόνο σας. Η επιτυχία σημαίνει να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία με τον ίδιο ενθουσιασμό. Το 80% της επίτευξης του στόχου σας είναι η στάση σας, και η θετική στάση βοηθά να ενισχύσετε τον αυτοέλεγχο σας.

Κίνητρο

Όσο πιο πολύ θέλετε να επιτύχετε το στόχο σας, τόσο πιο πρόθυμοι είστε να προσπαθήσετε και να δουλέψετε για να τα καταφέρετε. Η δύναμη της δέσμευσης ενός ανθρώπου σε κάτι εξαρτάται από την αξία του στόχου και τις πιθανότητες που έχει να επιτευχθεί. Η σχέση ανάμεσα σε αυτούς τους δύο παράγοντες είναι άρρηκτη. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν έχετε κίνητρο για ένα στόχο  η αξία του στόχου είναι μηδενική, ανεξάρτητα με την πιθανότητα επιτυχίας. Επίσης δεν υπάρχει κίνητρο αν οι αναμενόμενες πιθανότητες είναι χαμηλές.

Αυτοπεποίθηση

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του κινήτρου είναι η αυτοπεποίθηση που έχει ένα άτομο ότι θα τα καταφέρει. Οι άνθρωποι δεν έχουν κίνητρο για αλλαγή αν πιστεύουν ότι ο στόχος τους είναι ανέφικτος για αυτούς. Στις δυσκολίες, οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση εύκολα παγιδεύονται στις αμφιβολίες για την ικανότητά τους να επιτύχουν, ενώ αυτοί που έχουν αυτοπεποίθηση είναι πιο πιθανό να συνεχίσουν τις προσπάθειες ακόμη και αν προκύψουν δυσκολίες.

Θέληση

Η θέληση αντιπροσωπεύει την ψυχική ενέργεια που χρησιμοποιεί κάποιος για να αντισταθεί στους πειρασμούς, ώστε να επιτύχει το στόχο του. Ο αυτοέλεγχος εξαρτάται από τη δύναμη και την ενέργεια που διαθέτει κάποιος.  Θέστε έναν ρεαλιστικό και επιτεύξιμο στόχο τη φορά. Κάντε ένα πράγμα αλλά κάντε το σωστά.

Μπορείτε να βελτιώσετε τον αυτοέλεγχο σας με τη βοήθεια της ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ και του LIFE COACHING και να φτάσετε στην επίτευξη των στόχων σας.