Κάνε το Τεστ
Πως να τρελάνεις ένα νάρκισσο, Τρόποι για να τρελάνεις ένα νάρκισσο, Διαχείριση νάρκισσων, Αντιμετώπιση νάρκισσων, Νάρκισσοι

Πως να τρελάνεις ένα νάρκισσο

Πως να τρελάνεις ένα νάρκισσο

Οι νάρκισσοι είναι παντού γύρω μας. Για αυτό και υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπίσετε και τρελάνετε ένα νάρκισσο.

1. Παίξτε με το μυαλό τους

Πριν από οτιδήποτε άλλο, για να παίξετε παιχνίδια με το μυαλό ενός νάρκισσου, είναι ανάγκη να έχετε αποκολληθεί πλήρως. Δεν πρέπει να έχετε κανένα συναίσθημα για αυτόν, είτε θετικό είτε αρνητικό. Πρέπει να νιώθετε ουδέτερα συναισθήματα για την ύπαρξή του. Όταν θα έχετε αυτή τη στάση, το να τρελάνετε ένα νάρκισσο είναι διασκεδαστικό και πολύ εύκολο.

Αν ένας νάρκισσος ήταν σημαντικό κομμάτι της ζωής σας και τον παίρνατε στα σοβαρά, είναι περίεργο να συνειδητοποιείτε ότι δεν υπάρχει τίποτε σοβαρό σε αυτούς τους ανθρώπους, επειδή είναι  τελείως ψεύτικοι.

2. Παίξτε το αθώοι

Ποτέ μην αφήσετε έναν νάρκισσο να μάθει ότι έχετε ξεκινήσει πόλεμο εναντίον του.  Αν εκτεθείτε, τους προσβάλλετε ή τους αντιμετωπίσετε ή αν υποψιαστούν ότι τους κρατάτε κακία, θα γίνουν επιθετικοί και εκδικητικοί.

Πρέπει να συμπεριφέρεστε με ψυχραιμία και να αγνοείτε τους χειριστικούς τους τρόπους, σαν ένα άτομο που έχει στο μυαλό του το συμφέρον του. Αυτό σας δίνει το χώρο να κάνετε τις κινήσεις σας χωρίς να κινήσετε τις υποψίες του νάρκισσου.

3.  Να τους δίνετε την προσοχή που θέλουν

Το παιχνίδι του "ζέστη/κρύο" ως στρατηγική χειραγώγησης λειτουργεί ακόμη καλύτερα στους νάρκισσους από ότι στους συνηθισμένους ανθρώπους.

Ενώ , γενικά στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει η προσοχή, οι νάρκισσοι χρειάζονται την προσοχή. Αυτό είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να έχουν για να λειτουργήσουν.

Αυτό σημαίνει, πως όσο τοξικά και να συμπεριφέρεστε σε ένα νάρκισσο (παιχνίδι ζέστη/κρύο, δίνετε υποσχέσεις που δεν θα κρατήσετε), να ξέρετε ότι μπορεί να επιστρέφουν σε εσάς αν λάβουν την προσοχή σας.

Δεν μπορούν να προβάλλουν καμία αντίσταση σε αυτή όπως ένα ποντίκι δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι τυρί.

Πρέπει να τους δώσετε λίγη προσοχή, αρκετή για να κερδίσετε το ενδιαφέρον τους αλλά όχι τόση πολλή που να αρχίζουν να νιώθουν άνετα. Μπορεί να είναι ένα κομπλιμέντο, love bombing, οτιδήποτε.

Έτσι, θα αρχίσουν να σας κυνηγούν. Θα περιμένουν τηλεφωνήματα, μηνύματα. Μόλις αρχίζουν να δείχνουν τον εκνευρισμό τους, επειδή δεν τους δίνετε πολλή σημασία, βρείτε μια δικαιολογία και επανέλθετε στην καλή συμπεριφορά.

Αυτή η συμπεριφορά είναι εθιστική, επειδή προκαλεί ένα τραυματικό δεσμό. Είναι η αγαπημένη στρατηγική των νάρκισσων για να έχουν τους άλλους κοντά τους.

Ωστόσο, οι νάρκισσοι έχουν τα δικά τους τρωτά σημεία, έχουν ανάγκη την προσοχή, είναι ανασφαλείς, και δεν μπορούν να ελέγχουν τα συναισθήματά τους. Όλα αυτά τους κάνουν επιρρεπείς στον τραυματικό δεσμό.

4. Αγνοήστε τους

Μια φορά στο τόσο, όταν νιώθετε ότι ο νάρκισσος αρχίζει να νιώθει πολύ άνετα μαζί σας, δείξτε την αδιαφορία σας. Μην απαντάτε στα μηνύματά του χωρίς να έχετε προφανή λόγο, βρείτε μια δικαιολογία για να τον αποκλείσετε από μια συζήτηση. Όσο πιο απότομη είναι η εξαφάνιση, τόσο το καλύτερο.

Μπορείτε να απαντάτε στα μηνύματα όλο και πιο αργά, και κάντε ότι δεν τους δίνετε σημασία όταν σας μιλούν. Κάποιοι νάρκισσοι , ως καλοί υποκριτές, θα δείξουν ότι δεν τους έχει ενοχλήσει κάτι, αλλά επειδή είναι βαθιά ανασφαλείς, νιώθουν το φόβο της εγκατάλειψης.

5. Μπερδέψτε τους

Οι νάρκισσοι δεν μπορούν να είναι απρόβλεπτοι, επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους.

Μπορεί να έχετε ένα ξέσπασμα και στη συνέχεια να βρείτε μια δικαιολογία για τον εαυτό σας ότι θα τρελαθείτε επειδή τους αγαπάτε τόσο. Και δεν μπορείτε να εξηγήσετε γιατί σας κάνουν να νιώθετε έτσι.

Βέβαια, μην το παρακάνετε επειδή δεν θέλετε να τους προσφέρετε τόση επιβεβαίωση, θέλετε να τους κρατάτε σε εγρήγορση. Μπορείτε να βρείτε μια δικαιολογία για την ασυνεπή προσοχή σας, όπως να πείτε ότι συμβαίνουν πολλά στη ζωή σας.

Αν ένας νάρκισσος νιώσει ενόχληση θα προσπαθήσει να σας κάνει κριτική ή να σας προσβάλλει, αλλά εσείς μπορείτε να του εξηγήσετε ευγενικά ότι κάνει λάθος.

Στη συνέχεια μπορείτε να τον αγνοήσετε για όσο θέλετε μέχρι να σας αναζητήσει.

Αν νιώσετε ότι έχετε περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία σας επαφή, αναζητήστε τον και υποκριθείτε ότι δεν συνέβη τίποτα.

Αν περιμένει από εσάς να επικοινωνήσετε για να σας εκδικηθεί, σταματήστε τη συζήτηση και αγνοήστε τον. Αυτό μοιάζει λίγο με την εκπαίδευση του σκύλου σας να μην δαγκώνει.

Μην ανησυχείτε,  ένας νάρκισσος θα γυρίσει τελικά πίσω, και αν δεν το κάνει, πρέπει να νιώθετε το πιο τυχερό άτομο στον κόσμο.

Πως να τρελάνεις ένα νάρκισσο, Νάρκισσοι, Αντιμετώπιση νάρκισσων

6. Μην εντυπωσιάζεστε από τους νάρκισσους, αλλά δείξτε ότι εντυπωσιάζεστε από τους φίλους τους

Υπάρχουν δύο πράγματα για τους νάρκισσους και τις φιλίες τους, που πρέπει να γνωρίζετε.

  1. Οι νάρκισσοι υπερηφανεύονται για τους φίλους τους
  2. Οι νάρκισσοι είναι πολύ ζηλιάρηδες

Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αυτό;

Οι φιλίες των νάρκισσων είναι πολύ επιπόλαιες. Δεν δένονται με τους ανθρώπους, αλλά τους βλέπουν ως προέκταση του εαυτού τους.

Συνήθως, έχουν γύρω τους ανθρώπους με εξουσία, χρήματα, φήμη επειδή όλα αυτά κάνουν τον νάρκισσο να μοιάζει πανίσχυρος.

Τους αρέσει να υπερηφανεύονται για τους φίλους τους. Συνήθως κάνουν γενναιόδωρες χειρονομίες για αυτούς, παρά για τους συντρόφους τους. Ο λόγος για τον οποίο κάνουν τόση προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση είναι επειδή δεν μπορούν να διατηρούν μια ψεύτικη εικόνα μπροστά στο σύντροφό τους, αλλά μπορούν να το κάνουν σε ανθρώπους που δεν βλέπουν κάθε μέρα.

Ωστόσο, μην έχετε την εντύπωση ότι οι νάρκισσοι δίνουν αξία στους φίλους τους και όχι στους συντρόφους τους.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν ένας νάρκισσος κάνει κάτι καλό για τους άλλους, αγοράζει ένα δώρο ή κάνει μια χάρη, δεν το κάνει για το άλλο άτομο αλλά για να νιώθει καλά για τον εαυτό του.

Οι νάρκισσοι ζουν από το θαυμασμό των άλλων και νιώθουν πως ότι κάνουν αξίζει την αναγνώριση. Έχουν την καλύτερη εργασιακή εμπειρία, τα καλύτερα πράγματα (ακριβά αυτοκίνητα, ακριβά ρούχα, τέλεια σπίτια), τις καλύτερες δεξιότητες. Οι νάρκισσοι δεν νιώθουν κανένα εντυπωσιασμό από τους άλλους, ακόμη και αν ο καλύτερος τους φίλος είναι πιο επιτυχημένος ή έχει κάτι καλύτερο.

Είναι πολύ ζηλιάρηδες, θα υποβαθμίζουν πάντα πόσο ωραίο είναι κάτι που έχει ή κάνει κάποιος άλλος.

Αλλά επειδή οι φίλοι τους δεν είναι τυχαίοι άνθρωποι, αν συνεχώς δείχνετε το θαυμασμό σας για αυτούς, τότε ο νάρκισσος θα εκφράσει την ενόχλησή του. Μπορεί να συσσωρεύει αρνητικότητα μέσα του. Για αυτό μπορείτε συνέχεια να λέτε πόσο εντυπωσιασμένοι νιώθετε από τους φίλους τους.

7. Αντιμετωπίστε τους φιλικά

Πάντα πρέπει να είστε φιλικοί με τους νάρκισσους και να δείχνετε το ενδιαφέρον και το θαυμασμό σας, ώστε να μην είναι έτοιμοι για τις επιθέσεις σας.

Μπορείτε να δίνετε υποσχέσεις ότι θα κάνετε ότι θέλουν, και φυσικά μην το κάνετε. Για να κάνετε την αντίδρασή σας ακόμη πιο αυθεντική, κάντε τους μια χάρη μια στο τόσο, όταν δεν θα σας κοστίσει τίποτα.

Μπορείτε να τους πείτε ότι τίποτε δεν σας κάνει πιο ευτυχισμένους από την ευτυχία τους.

8. Κάντε τους επικριτικά κομπλιμέντα

Τα επικριτικά κομπλιμέντα είναι η καλύτερη επιλογή όταν θέλετε να μπερδέψετε και να αφοπλίσετε κάποιον, επειδή δεν είναι σίγουρος για το τι εννοείτε. Θέλετε να είστε καλοί; Ή μήπως θέλετε να προσβάλλετε κάποιον;

Μπορείτε για παράδειγμα, να πείτε, "Πόσο όμορφη φωτογραφία! Δεν σε αναγνώρισα!"

Εξάλλου, τους κάνετε κομπλιμέντα, γιατί να μην νιώθουν καλά;

Αν αρχίζουν να αμφισβητούν τις προθέσεις σας, γελάστε και κάντε τους να μοιάζουν ανασφαλείς, τρελοί, παρανοϊκοί ή αρνητικοί για τα κίνητρα των άλλων.  Οι νάρκισσοι μισούν να δείχνουν ανασφαλείς.

9. Μην δείχνετε λύπηση σε ένα νάρκισσο 

Μην νιώθετε άσχημα για έναν νάρκισσο. Δεν αξίζει την συμπόνια σας επειδή όσοι δείχνουν την αγάπη, την ευγένεια και την υποστήριξη τους, τελικά βιώνουν την κακοποίηση, την υποτίμηση και την απόρριψη. Δεν διστάζουν να πετάξουν την καρδιά των ανθρώπων στα σκουπίδια.

Ένας νάρκισσος θα χρησιμοποιήσει όλα του τα όπλα αν θελήσει να σας έχει πίσω, θα δώσει υποσχέσεις, θα κλάψει, θα σας πει ότι σας αγαπά, θα σας δείξει ότι σας έχει ανάγκη.

Αν όμως υποκύψετε και τον βοηθήσετε και πέσετε στην παγίδα του, θα σας δείξει το άσχημο πρόσωπό τους.

Οι νάρκισσοι δεν θα είναι ποτέ εκεί για εσάς όταν τους χρειάζεστε.

Αντιμετώπιση νάρκισσων 

Οι νάρκισσοι είναι ειδικοί στη χειραγώγηση, για αυτό χρησιμοποιούν τακτικές όπως το gashlighting και οι ενοχές για να σας ελέγχουν. Αν οι νάρκισσοι νιώσουν απειλή μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι. Για αυτό αποφύγετε να κάνετε συζητήσεις και να διαφωνείτε μαζί τους. Φροντίστε τον εαυτό σας, κάντε ψυχοθεραπεία. Στην ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ θα πάρετε την υποστήριξη και την καθοδήγηση που χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε έναν νάρκισσο.