Κάνε το Τεστ
Rescue Remedy, Μπαχ, Ρεσκιου ρεμεντι, Άγχος Κρίσεις πανικού, Στρες, Αντιμετώπιση

Rescue Remedy – Ανθοϊάματα Μπαχ

Rescue Remedy του Μπαχ

Το Rescue Remedy (ρέσκιου ρέμεντι) είναι ένα μείγμα από 5 ανθοϊάματα του Dr Bach, και βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους και του στρες από ένα στρεσογόνο γεγονός. Ορισμένες φορές χρειαζόμαστε μια μικρή βοήθεια προκειμένου να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία και την ηρεμία μας για να αντιμετωπίσουμε έντονες και δυσάρεστες καταστάσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και το ρεσκιου ρεμεντι (Ίαμα Διάσωσης) μπορεί να είναι ένα πολύτιμο βοήθημα.

Το Rescue remedy μπορεί να βοηθήσει για παράδειγμα σε μια κατάσταση πίεσης ή έκτακτης ανάγκης, καθώς μετριάζει το άγχος, το φόβο, την αγωνία, τον πανικό. Μπορεί να είναι χρήσιμο σε διάφορες καθημερινές καταστάσεις, για παράδειγμα σε εξετάσεις (προφορικές και γραπτές), σε παρουσιάσεις, στην εργασία, για το φόβο ενός αεροπορικού ταξιδιού, ατυχήματα και άσχημα νέα, σε εντάσεις και τσακωμούς, σε κρίσεις πανικού, κα. Δρα ουσιαστικά ως ένα φυσικό αγχολυτικό, σας βοηθάει να δείτε τα πράγματα πιο ήρεμα και με πιο καθαρή σκέψη.

Τα ανθοϊάματα είναι φυσικά αποστάγματα, προέρχονται από φυτά και άνθη. Τα ανθοϊάματα Bach δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο το 1936 από τον ιατρό Dr. E. Bach και χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των αρνητικών συναισθημάτων (άγχος/στρες/θλίψη). Χρήσιμο όπως αναφέρθηκε για καθημερινές καταστάσεις που σας αγχώνουν και δημιουργούν ψυχικές εντάσεις, για ανθρώπους που δεν θέλουν να παίρνουν αγχολυτικά φάρμακα (πχ Xanax).

Σημειώνουμε πως τα ανθοϊμάτα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ομοιοπαθητικά φάρμακα. Προέρχονται από τη φύση/φυτά, αλλά παρασκευάζονται διαφορετικά από τα ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Παρενέργειες 

Το ρεσκιου ρεμεντι όπως και όλα τα ανθοϊάματα του Bach, δεν έχουν παρενέργειες.

Μορφές / Σκευάσματα Rescue Remedy

Το ρεσκιου ρεμεντι υπάρχει σε δύο μορφές, σπρέϊ και σταγόνες.

Λήψη - Δοσολογία Rescue Remedy

Μπορείτε να ρίξετε 4 σταγόνες Rescue Remedy σε λίγο νερό ή απευθείας στο στόμα, είτε απευθείας 3-4 ψεκασμοί Rescue Remedy στο στόμα. Μπορείτε να επαναλάβετε ώσπου να αισθανθείτε ανακούφιση.

Σε περίπτωση έντονου ή παρατεταμένου στρες μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε το ρεσκιου ρεμεντι μετά από 10-15 λεπτά.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Rescue Remedy;

To Rescue Remedy δεν είναι φάρμακο, συνεπώς πωλείται χωρίς ιατρική συνταγή στα φαρμακεία. Ωστόσο είναι πάντα συνετό να έχετε ιατρική παρακολούθηση για τη λήψη και τη χρήση του οποιουδήποτε σκευάσματος και να μην το ξεκινήσετε επειδή επειδή διαβάσατε κριτικές σε κάποιο φόρουμ. Συζητήστε το καταρχήν με τον ψυχίατρο ή το φαρμακοποιό σας. Μεγάλη σημασία έχει και ο λόγος για τον οποίο ζητάτε βοήθεια: για την αντιμετώπιση άγχους, αϋπνίας, κατάθλιψης ή stress; Όμως μόνο ένας ολιστικός ψυχίατρος μπορεί να ορίσει ποια είναι η σοβαρότητα της κατάστασης και αν υπάρχει μια καλύτερη λύση από το Rescue Remedy για εσάς.

Φυσικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση του άγχους

Το άγχος μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Εάν το Rescue Remedy δεν σας βοηθήσει ή αναζητάτε μία πιο ουσιαστική λύση υπάρχουν διάφορα εναλλακτικά είδη θεραπείας που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Ψυχοθεραπεία: με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να μάθει να διαχειρίζεται το άγχος και να επεξεργαστεί σε βάθος τα αίτια του άγχους, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και μόνιμα.

EMDR: Το EMDR είναι μια ειδική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κορωνοϊό, κα) που μπορεί να επιβαρύνουν ή να αποτελούν τη ρίζα του άγχους.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, μπορούν να συνδυαστούν με τη φαρμακευτική αγωγή όπου αυτό είναι αναγκαίο, μπορούν να προσφέρουν πολλά στη θεραπεία του άγχους, και σαφώς είναι ανώτερα της όποιας φυτοθεραπείας και βιταμινών/συμπληρωμάτων (πχ Βαλεριάνα).