Ολιστικός ψυχίατρος – Αθήνα

Ολιστικός Ψυχίατρος

Η Ολιστική Ψυχιατρική γίνεται όλο και πιο δημοφιλής την τελευταία δεκαετία, δεδομένου ότι τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην ψυχιατρική προκαλούν αρκετές παρενέργειες (πέρα από τα οφέλη). Η ολιστική φροντίδα και η ολιστική προσέγγιση στην ψυχιατρική εξασφαλίζουν μια ποικιλία τεχνικών και μεθόδων που μπορούν να εξατομικευθούν και να βοηθήσουν αποτελεσματικά στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς.

Εάν ενδιαφέρεστε να ακολουθήσετε μια πιο φυσική προσέγγιση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε τότε ίσως μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Τι είναι η Ολιστική Ψυχιατρική;

Η Ολιστική Ψυχιατρική είναι ένας τύπος εναλλακτικής και συμπληρωματικής ψυχιατρικής που χρησιμοποιεί μια ολιστική προσέγγιση για τη θεραπεία των ασθενών της.

Η ολιστική προσέγγιση δεν στοχεύει μόνο στα συμπτώματα, αλλά στην αιτία αυτών, ώστε η θεραπεία να είναι αποτελεσματική και μόνιμη. Η ολιστική ψυχιατρική έχει τις ρίζες της στην ολιστική ιατρική, η οποία εξετάζει τη θεραπεία του νου, το σώμα και το πνεύμα.

Ο στόχος της ολιστικής ψυχιατρικής δεν είναι προσωρινή ανακούφιση. Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο πάσχει από άγχος ή κατάθλιψη, η παροδική εξάλειψη του άγχους ή της κατάθλιψης δεν είναι το τέλος της ιστορίας. Ο στόχος είναι να έχουμε μια ριζική αντιμετώπιση, έτσι ώστε ο θεραπευόμενος να μπορεί να έχει μια ποιότητα ζωής στο σήμερα αλλά και στο μέλλον, να μην επαναληφθούν τα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Χρησιμοποιεί διαφορετικά είδη μεθόδων θεραπείας, επιτρέποντας την εξατομίκευση της θεραπείας ώστε να στοχεύει με ακρίβεια τον πυρήνα του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο κάθε άνθρωπος. Τέτοιοι μέθοδοι είναι:

Στην ολιστική ψυχιατρική θεωρούμε επίσης ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση μιας διαταραχής ο στόχος, αλλά χρησιμοποιούνται οι κατάλληλες μέθοδοι για την αποτροπή της επανεμφάνισης της ασθένειας.

Τι μπορεί να αντιμετωπίσει η Ολιστική Ψυχιατρική;

Δεδομένου ότι η ψυχιατρική ασχολείται με τη θεραπεία του νου, γενικά βοηθά στη θεραπεία ανθρώπων που πάσχουν από προβλήματα ψυχικής υγείας και ψυχοσωματικά συμπτώματα. Η Ολιστική Ψυχιατρική μπορεί επίσης να βοηθήσει εκείνους που επιθυμούν να βελτιώσουν τη γενική τους υγεία και ενδιαφέρονται για τον αντίκτυπο του νου σε ολόκληρο το σώμα.

Η Ολιστική Ψυχιατρική μπορεί να βοηθήσει σε διάφορα προβλήματα. Ενδεικτικά μερικά προβλήματα ψυχικής υγείας που μπορεί να σας βοηθήσει ένας Ολιστικός Ψυχίατρος είναι τα παρακάτω:

Άλλα σχετικά άρθρα:

Ποια η διαφορά μεταξύ Νευρολόγου και Ψυχιάτρου;

Χρειάζομαι Ψυχολόγο ή Ψυχίατρο;

 

gdpr-image
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more