Κάνε το Τεστ
ολιστικος ψυχιατρος, ομοιοπαθητικοι ψυχιατροι, ομοιοπαθητικος ψυχιαρτρος

Ολιστικός ψυχίατρος – Αθήνα

Ολιστικός Ψυχίατρος

Η Ολιστική Ψυχιατρική γίνεται όλο και πιο δημοφιλής την τελευταία δεκαετία, δεδομένου ότι τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην ψυχιατρική προκαλούν αρκετές παρενέργειες (πέρα από τα οφέλη). Η ολιστική φροντίδα και η ολιστική προσέγγιση στην ψυχιατρική εξασφαλίζουν μια ποικιλία τεχνικών και μεθόδων που μπορούν να εξατομικευθούν και να βοηθήσουν αποτελεσματικά στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς.

Εάν ενδιαφέρεστε να ακολουθήσετε μια πιο φυσική προσέγγιση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, τότε ίσως μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Τι είναι η Ολιστική Ψυχιατρική;

Η Ολιστική Ψυχιατρική είναι ένας τύπος εναλλακτικής και συμπληρωματικής ψυχιατρικής που χρησιμοποιεί μια ολιστική προσέγγιση για τη θεραπεία των ασθενών της.

Η ολιστική προσέγγιση δεν στοχεύει μόνο στα συμπτώματα, αλλά στην πραγματική αιτία αυτών, ώστε η θεραπεία να είναι αποτελεσματική και ουσιαστική. Η ολιστική ψυχιατρική έχει τις ρίζες της στην ολιστική ιατρική, η οποία εξετάζει τη θεραπεία του νου, το σώμα και το πνεύμα.

Ο στόχος της ολιστικής ψυχιατρικής δεν είναι η προσωρινή ανακούφιση. Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο πάσχει από άγχος ή κατάθλιψη, η παροδική και συμπτωματική εξάλειψη του άγχους ή της κατάθλιψης με ψυχοφάρμακα δεν είναι το τέλος της ιστορίας. Ο στόχος είναι να έχουμε μια ριζική αντιμετώπιση των αιτιών της ψυχοπαθολογίας, έτσι ώστε ο θεραπευόμενος να μπορεί να έχει μια ποιότητα ζωής στο σήμερα αλλά και στο μέλλον, να μην επαναληφθούν τα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Χρησιμοποιεί διαφορετικά είδη μεθόδων θεραπείας, επιτρέποντας την εξατομίκευση της θεραπείας ώστε να στοχεύει με ακρίβεια τον πυρήνα του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο κάθε άνθρωπος. Τέτοιοι μέθοδοι είναι:

Στην ολιστική ψυχιατρική θεωρούμε επίσης ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση μιας διαταραχής ο στόχος, αλλά χρησιμοποιούνται οι κατάλληλες θεραπευτικές μέθοδοι για την αποτροπή της επανεμφάνισης της ασθένειας.

Ολιστικός ψυχίατρος

Ένας ολιστικός ψυχίατρος δεν θεραπεύει με προσευχές την κατάθλιψη και το άγχος ή με «ενέργειες» ή οτιδήποτε σχετικό. Ένας ολιστικός ψυχίατρος έχει καταρχήν την επιστημονική κατάρτιση ενός κλασικού ψυχιάτρου (γεγονός απαραίτητο για να μπορεί να εκτιμήσει την ανθρώπινη ψυχοπαθολογία), αλλά επιπλέον αυτής και ένα ευρύτερο ρεπερτόριο θεραπευτικών λύσεων που προκύπτει από την γνώση της εναλλακτικής και συμπληρωματικής ιατρικής, με αποτέλεσμα να μπορεί να κρίνει τη βέλτιστη λύση για την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο ασθενής και αν η θεραπεία μπορεί να επιτευχθεί μέσα από φυσικές μεθόδους, ή αν τα ψυχιατρικά φάρμακα είναι απαραίτητα, και για πόσο χρόνο.

Ομοιοπαθητικοί ψυχίατροι

Οι ομοιοπαθητικοί ψυχίατροι εκτός από την ειδικότητα της ψυχιατρικής και τη γνώση της φαρμακολογίας, έχουν εκπαιδευτεί και στην ομοιοπαθητική, και κατά συνέπεια διαθέτουν μια θεραπευτική ευελιξία, καθώς δεν μην χρειάζεται να καταφεύγουν πάντοτε στα φάρμακα για τους ασθενείς που παρακολουθούν (πολύ απλά, γιατί έχει και άλλα αποτελεσματικά θεραπευτικά μέσα).

φαρμακα ψυχιατρος γιατρος

Τι μπορεί να αντιμετωπίσει η Ολιστική Ψυχιατρική;

Δεδομένου ότι η ψυχιατρική ασχολείται με τη θεραπεία του νου, γενικά βοηθά στη θεραπεία ανθρώπων που πάσχουν από προβλήματα ψυχικής υγείας και ψυχοσωματικά συμπτώματα. Η Ολιστική Ψυχιατρική και ένας ομοιοπαθητικός ψυχίατρος μπορεί επίσης να βοηθήσει εκείνους που επιθυμούν να βελτιώσουν τη γενική τους υγεία και ενδιαφέρονται για τον αντίκτυπο του νου (σκέψεων, συναισθημάτων και συμπεριφορών) σε ολόκληρο το σώμα.

Η Ολιστική Ψυχιατρική μπορεί να βοηθήσει σε διάφορα προβλήματα. Ενδεικτικά μερικά ψυχικές διαταραχές στις οποίες μπορεί να σας βοηθήσουν οι ολιστικοί-ομοιοπαθητικοί ψυχίατροι είναι τα παρακάτω:

Άλλα σχετικά άρθρα:

Ποια η διαφορά μεταξύ Νευρολόγου και Ψυχιάτρου;

Χρειάζομαι Ψυχολόγο ή Ψυχίατρο;