Κάνε το Τεστ
rivotril, ριβοτριλ, ηρεμιστικο, ενδειξεις, δοσολογια, παρενεργειες

RIVOTRIL – που χρησιμοποιείται; Παρενέργειες

RIVOTRIL - ενδείξεις, δοσολογία, παρενέργειες

Το RIVOTRIL είναι ένα αγχολυτικό φάρμακο που ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών (κλοναζεπάμη, clonazepam). Οι βενζοδιαζεπίνες γενικότερα έχουν αγχολυτικές, υπνωτικές, αντιεπιληπτικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες. Το Rivotril ("ριβοτρίλ") xρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού με ή χωρίς αγοραφοβία, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, όπως για την αϋπνία, ανησυχία, ως μυοχαλαρωτικό, για την αντιμετώπιση της επιληψίας.

Λήψη Rivotril

Κυκλοφορεί σε per os (χάπια) δόσεις των Rivotril 2 mg. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Μορφή mg και ποσότητα Τιμή
Χάπια RIVOTRIL TAB 2MG BTX28 -
Χάπια RIVOTRIL TAB 2MG BTX60 -

Σε χαμηλές δόσεις το Rivotril μειώνει το άγχος και την ανησυχία. Σε υψηλότερες δόσεις δρα ως ηρεμιστικό και μυοχαλαρωτικό.

Πληροφορίες συνοπτικά: Rivotril

Φάρμακο: RIVOTRIL
Δραστική Ουσία: Κλοναζεπάμη / Clonazepam
Συνήθης δόση: 0.25 - 0.5 mg/ημέρα, 1-3 φορές/ημέρα
Έναρξη δράσης: σε 30-60 λεπτά
Χρόνος δράσης: 6-12 ώρες
Κατηγορία: Βενζοδιαζεπίνες
Χρήση σε: Άγχος, Αϋπνία, Επιληψία
Γενόσημα φάρμακα: Clonotril, Clonazepam, Aklonil

Αποτελεσματικότητα Rivotril

Τα αποτελέσματα της δράσης του Rivotril επέρχονται συνήθως μέσα σε 30-60 λεπτά από τη λήψη, και διαρκούν 6-12 ώρες.

rivotril, ριβοτριλ, χαπια, δοσολογια, παρενεργειες

Παρενέργειες Rivotril 

Συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι: υπνηλία, διαταραχές στο συντονισμό κινήσεων, έλλειψη ισορροπίας, ανησυχία, αδυναμία μνήμης.

Η ηρεμιστική δράση του Rivotril μπορεί να παραταθεί σε ηλικιωμένους. Ατυχήματα και πτώσεις είναι συνηθισμένα σε ηλικιωμένους που παίρνουν Rivotril.

Κατάχρηση μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση, υπερδοσολογία ακόμα και θάνατο. Μην διακόψετε τη λήψη Rivotril απότομα, διαφορετικά μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα απόσυρσης.

Αντενδείξεις για το Rivotril

Δεν πρέπει να πάρετε το Rivotril αν πάσχετε από: αναπνευστικές παθήσεις, ηπατικές παθήσεις, υπνική άπνοια, μυασθένεια Gravis.

Εάν είσαστε έγκυος, χρειάζεται να γνωρίζετε πως το Rivotril μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο, καθώς και εξάρτηση.

Είναι το RIVOTRIL το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ

Είναι το RIVOTRIL το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Παρόμοια φάρμακα: Clonotril, Aklonil
Συχνά ορθογραφικά λάθη: ριβοτριλ, clonotrol, κλονοτριλ

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση του άγχους

Ψυχοθεραπεία: με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το άγχος αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια του άγχους και όχι απλά τα συμπτώματα.

EMDR: Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα του άγχους.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με το Rivotril όπου αυτό είναι αναγκαίο.