Κάνε το Τεστ
τσάι του βουνού, ιδιότητες τσαγιού του βουνού, οφε΄λη στην υγεία τσαγιού του βουνού

Τσάι του βουνού: ιδιότητες και οφέλη

Τσάι του βουνού

Το τσάι του βουνού ανήκει στο γένος Σιδηρίτης. Υπάρχουν περισσότερα από 150 είδη φυτών που ανήκουν σε αυτό το γένος. Αυτά τα φυτά έχουν αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως τα φλαβονοειδή και περιέχουν αιθέρια έλαια.

Το τσάι του βουνού είναι πολύ γνωστό για τις ιατρικές του χρήσεις. Έχει πολλά οφέλη καθώς βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας και στη θεραπεία των λοιμώξεων του αναπνευστικού, του άγχους και της κατάθλιψης, των ελκών στο στομάχι και των νευρολογικών διαταραχών. Βοηθά επίσης στην ανακούφιση από τον πόνο.

Αντιοξειδωτικά

Τα άνθη από το τσάι του βουνού είναι πλούσια σε αιθέρια έλαια που έχουν φυσικά αντιοξειδωτικές ιδιότητες και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Άλλες ενώσεις με αντιοξειδωτικές ιδιότητες περιλαμβάνουν τα φλαβονοειδή, τις αγλυκόνες, το χλωρογενικό οξύ (αντικαρκινική δράση). Τα φλαβονοειδή πιστεύεται ότι αναστέλλουν συγκεκριμένους υποδοχείς στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Οφέλη τσαγιού του βουνού

Το τσάι του βουνού περιέχει πολλούς παράγοντες που συμβάλλουν στην πρόληψη και στον έλεγχο νοσημάτων όπως το κρυολόγημα, η γρίπη, η υπέρταση, η άνοια Alzheimer και ο καρκίνος.

1. Μείωση της αρτηριακής πίεσης

Το τσάι του βουνού βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης καθώς βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να διασταλούν (δηλαδή να χαλαρώσουν). Το τσάι του βουνού οδηγεί σε διαστολή των αιμοφόρων αγγείων που συμβάλλει στην μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση του στρες στην καρδιά.

2. Προστασία του πεπτικού

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το τσάι του βουνού βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στη γαστρεντερική οδό, χάρη στην παρουσία των φαινολών και των αντιοξειδωτικών που υπάρχουν φυσικά στο τσάι.

3. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Το τσάι του βουνού έχει αντιϊκές, αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Η κατανάλωση του βοηθά στην πρόληψη ή στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και του πονοκέφαλου, της κόπωσης, του άγχους και των προβλημάτων του γαστρεντερικού. Το τσάι του βουνού είναι ήπιο αναλγητικό και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του είναι θεραπεία για το κρυολόγημα, τους πόνους, τις αλλεργίες και τα προβλήματα του αναπνευστικού.

4. Υγεία του εγκεφάλου

Το τσάι του βουνού έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και προστατεύει από τα βακτήρια. Επίσης βελτιώνει τη μνήμη και βοηθά στη συγκέντρωση. Θεωρείται ότι προλαμβάνει την εμφάνιση αμυλοειδών πλακών στον εγκέφαλο (άνοια).

Ενίσχυση του οργανισμού

Για την περαιτέρω γενική ενίσχυση του οργανισμού, του ανοσοποιητικού και της αντιμετώπισης του στρες/άγχους, υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις μέσα από την ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και το ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ.