Κάνε το Τεστ
αλλαγη ζωής, αν θέλουμε αλλαγή, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς!

Αν θέλουμε αλλαγή, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς!

Αν θέλουμε αλλαγή, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς!

Όλα ξεκινάνε από εμάς και όλα καταλήγουν σε εμάς! Και τα άσχημα, και τα καλά. Και η τύχη, και η ατυχία. ΌΛΑ. Συνήθως όμως αργούμε να το συνειδητοποιήσουμε. Συνήθως, επιθυμούμε αλλαγές χωρίς διάθεση να αλλάξουμε οι ίδιοι, με αποτέλεσμα όταν δεν αλλάζει τίποτα, να κατηγορούμε τις συνθήκες και την κακή μας τύχη.

Δυστυχώς όμως καμία συνθήκη δεν αλλάζει από μόνη της, αν δεν την αλλάξουμε εμείς. Η μαγεία υπάρχει και συμβαίνει, προϋπόθεση όμως είναι να κινήσουμε εμείς τα νήμματα. Αν περιμένουμε να αλλάξει η οικονομική μας κατάσταση, η σχέση μας, η δουλειά μας, τότε το πιο πιθανό σενάριο είναι να μην αλλάξει τίποτα.

Αν θέλουμε αλλαγή, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς. Διότι όταν αλλάζουμε εμείς, όλα αλλάζουν για εμάς. «Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο!», όπως  έχει πει άλλωστε και ο Mahatma Gandhi (Ινδός πνευματικός ηγέτης και πολιτικός).

Αν θέλουμε κάτι καλύτερο, εμείς πρέπει πρώτα να γίνουμε καλύτεροι. Κι όταν γίνουμε εμείς καλύτεροι, τότε θα γίνει καλύτερη και η ζωή μας. Καλό θα είναι να δουλεύουμε με τον εαυτό μας περισσότερο απ’ό,τι με οποιονδήποτε άλλον.

Αν μας ρωτούσε κάποιος αυτή τη στιγμή, τί θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε σε κάθε τομέα της ζωής μας, τί θα του απαντούσαμε; Τί μπορούμε να αλλάξουμε, ώστε να γίνουμε καλύτεροι;

Αν το σκεφτούμε με την ησυχία μας, σίγουρα θα ανακαλύψουμε αρκετούς τομείς που επιδέχονται βελτίωση... Αν πάλι όχι, τότε μήπως δεν είμαστε απόλυτα ειλικρινείς;

Ο Ηράκλειτος, - Έλληνας φιλόσοφος - , υποστήριζε πως δεν υπάρχει τίποτα μόνιμο εκτός από την αλλαγη. Η αλλαγή είναι μια διαρκώς μεταβάλλόμενη διαδικασία και απαιτεί δράση, «τα πάντα ρει».

Αν αλλάξουμε κάτι τώρα, δεν σημαίνει πως θα ισχύει για πάντα. Τα πάντα γύρω μας αλλάζουν συνεχώς. Το περιβάλλον, η κοινωνία, η οικονομία, η τεχνολογία, ο καιρός, οι φίλοι μας, η οικογένεια μας, το σώμα μας... όλα αλλάζουν. Πώς γίνεται, λοιπόν, εμείς να παραμένουμε αμετάβλητοι;

H αλλαγή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Βρίσκεται έξω από τη ζώνη άνεσης που έχουμε συνηθίσει να ζούμε. Ταρακουνάει τα ήσυχα νερά μας και τη σταθερότητα μας. Είναι αλήθεια πως δεν θέλουμε όλοι να ξεβολευτούμε. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση όμως, αν θέλουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας.

Το βασικό που θα πρέπει να αλλάξουμε, είναι ο τρόπος σκέψης μας, γιατί η δύναμη της σκέψης είναι τεράστια και καθορίζει τη ζωή μας. Μπορούμε επίσης να ξεκινήσουμε αλλάζοντας πράγματα, αποφεύγοντας τοξικούς ανθρώπους και συνήθειες, ή καταστάσεις που μας περιορίζουν. Να απομακρυνθούμε λίγο από την πραγματικότητα που ζούμε και να ρίξουμε σε όλα αυτά μία ματιά από μακριά. Πού θα θέλαμε να βρισκόμασταν τώρα στη ζωή μας και πού βρισκόμαστε τελικά; Tί χρειάζεται για να μεταβούμε προς τα εκεί;

Το ότι διαβάζουμε αυτό το κείμενο σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Για κάποιο λόγο έπεσε στα μάτια μας! Μήπως επειδή επιθυμούμε αλλάγες, τις οποίες φοβόμαστε; Mήπως επειδή ψάχνουμε ένα σημάδι για ποια θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να τις ξεκινήσουμε;

Ο καθένας μας ξέρει τους δικούς του λόγους και μπορεί να δώσει τις δικές του απαντήσεις. Στο ερώτημα όμως ποια είναι η πιο κατάλληλη στιγμή, η απάντηση είναι τώρα!

Αλλάζοντας τη σκέψη μας, αλλάζει η ζωή μας

Με τη βοήθεια της ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ και του LIFE COACHING μπορείτε να κάνετε όλες εκείνες τις απαραίτητες εσωτερικές αλλαγές, που θα οδηγήσουν σε διαφορετικές πράξεις και συμπεριφορές, ωθώντας τη ζωή σας προς την κατεύθυνση που πάντα θέλατε !