Κάνε το Τεστ
βότανα που βοηθούν στην πέψη, βότανα και πέψη, βότανα για υγιές γαστρεντερικό, βότανα για την δυσπεψία

Βότανα που βοηθούν στην πέψη

Βότανα που βοηθούν στην Πέψη

Το σώμα μας φυσιολογικά παράγει οξέα, χολή και ένζυμα που βοηθούν στη διάσπαση της τροφής ώστε να γίνει η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Αλλά υπάρχουν φορές που το πεπτικό μας σύστημα χρειάζεται λίγη υποστήριξη. Πολλά βότανα βοηθούν στη σωστή λειτουργία του πεπτικού.

Υπάρχουν συγκεκριμένα βότανα που βοηθούν την διαδικασία της πέψης. Αν λοιπόν νιώθετε κάποια ενόχληση στο στομάχι σας (αέρια, φούσκωμα, δυσπεψία, δυσκοιλιότητα), τα βότανα θα βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτών των συμπτωμάτων.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ένα βότανο πολύ δημοφιλές στις μέρες μας. Είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του που συμβάλλουν στην υγεία του γαστρεντερικού. Δρα σαν διεγερτικό της πέψης με αποτέλεσμα να βελτιώνει την πέψη και την όρεξη. Επίσης το τζίντζερ απομακρύνει τις τοξίνες , ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνοντας την φλεγμονή. Βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας, των αερίων, της ναυτίας και των τροφικών αλλεργιών. Οι έγκυες γυναίκες με πρωινές ζαλάδες μπορούν να ωφεληθούν από το τζίντζερ.

Μέντα

Η μέντα είναι ένα βότανο με καταπραϋντικές ιδιότητες. Η δροσιστική γεύση της και οι ιδιότητες της, την καθιστούν ένα εξαιρετικό βότανο για τις διαταραχές του στομάχου. Η μέντα έχει αντισπασμωδικές ιδιότητες που βοηθούν στην ανακούφιση του στομαχόπονου, του κολικού, της δυσπεψίας, της δυσκοιλιότητας. Ανακουφίζει από τα αέρια και το φούσκωμα.  Επίσης ενισχύει την όρεξη και την πέψη. Όσο αφορά την υγεία του στομάχου, η μέντα είναι εξαιρετική επειδή περιέχει ταννίνες που προστατεύουν το έντερο. Αυτό βοηθά και στην νόσο του Crohn και στην ελκώδη κολίτιδα.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι πολύ ωφέλιμος για την υγεία του στομάχου. Όχι μόνο βοηθά στην πέψη, αλλά και στην απορρόφηση και στο μεταβολισμό. Ο κουρκουμάς ουσιαστικά ρυθμίζει την χλωρίδα του εντέρου. Για αυτό το λόγο, χρησιμοποιείται για να προστατεύσει το έντερο μετά από την λήψη αντιβιοτικών. Ο κουρκουμάς καταπραΰνει το βλεννογόνο του στομάχου και αυτό βοηθά στην προστασία του σε περιόδους άγχους. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται ο κίνδυνος για λοιμώξεις όπως το έλκος και η γαστρίτιδα.

Κάρδαμο

Το κάρδαμο είναι πολύ δημοφιλές για την υγεία του πεπτικού. Έχει αντιοξειδωτικές, διουρητικές, αντισπασμωδικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας καθώς ανακουφίζει από τα αέρια, την ναυτία και τις κράμπες.