Κάνε το Τεστ
enlift, ενλιφτ, παρενεργειες, φορουμ, ενδειξεις, κιλα, παχαινει, παρενεργειες, δοσολογια

ENLIFT – Αντικαταθλιπτικό φάρμακο / Παρενέργειες

ENLIFT - ενδείξεις, δοσολογία, παρενέργειες

Το ENLIFT ("ενλίφτ") είναι ένα γενόσημο αντικαταθλιπτικό φάρμακο (δραστική ουσία: εσιταλοπράμη). Ανήκει στην κατηγορία των SSRI αντικαταθλιπτικών (επιλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης). Η τυπική χρήση για το Enlift είναι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Λήψη Enlift

Κυκλοφορεί σε δόσεις των Enlift 10mg και Enlift 20 mg. Η συνήθης δοσολογία είναι Enlift 10 mg ένα την ημέρα (κατά προτίμηση το πρωϊ), με ή χωρίς φαγητό. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας.

Μορφή mg και ποσότητα ENLIFT Τιμή
Χάπια F.C.TAB ENLIFT 10MG BTx28 7,80 ευρώ
Χάπια F.C.TAB ENLIFT 20MG BTx28 13,83 ευρώ

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε τα σκευάσματα Enlift 10 mg και Enlift 20 mg, καθώς και το Cipralex, δηλαδή το πρωτότυπο φάρμακο της εσιταλοπράμης.

enlift, enlift 10, enlift 20, ενλιφτ, παχαινει, κιλα, δοσολογια, παρενεργειες

Ενδείξεις Enlift

Το Enlift χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της κατάθλιψης (επεισόδια μείζονος κατάθλιψης) και των αγχωδών διαταραχών (όπως η διαταραχή πανικού με ή χωρίς αγοραφοβία, η διαταραχή κοινωνικού άγχους, η διαταραχή γενικευμένου άγχους και η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή)

Αποτελεσματικότητα Enlift

Η εσιταλοπράμη δεν θα αλλοιώσει την προσωπικότητά σας, ούτε θα σας κάνει άμεσα χαρούμενους. Αν πάσχετε από κατάθλιψη, το Enlift θα σας βοηθήσει αποτελεσματικά στο να ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Χρειάζεται όμως χρόνο για να αποκαταστήσει την ισορροπία των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, που συνοδεύουν την κατάθλιψη ή άλλες διαταραχές.

Τα αποτελέσματα της δράσης του Enlift επέρχονται συνήθως σε 3-4 εβδομάδες, έτσι θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να νιώσετε τη δράση του. Για αυτό θα πρέπει να την παίρνετε καθημερινά σταθερά, παρόλο που δεν θα δείτε κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην αρχή. Συχνά χρειάζεται να συνεχίσει κανείς την αγωγή για μήνες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το Enlift μπορεί αποτελεσματικά να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής και του άγχους, όπως δείχνουν οι μελέτες.

Πληροφορίες συνοπτικά: Enlift

Φάρμακο: ENLIFT
Δραστική Ουσία: ΕΣΙΤΑΛΟΠΡΑΜΗ / Escitalopram
Συνήθης δόση: 10-20 mg/ημέρα
Κατηγορία: SSRI αντικαταθλιπτικό
Ενδείξεις: Κατάθλιψη Αγχώδεις διαταραχές Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή
Πρωτότυπο φάρμακο: Cipralex

enlift, ενλιφτ, αντικαταθλιπτικο, καταθλιψη, παχαινει, κιλα, παρενεργειες, εμπειριες

Αναλυτικές πληροφορίες Enlift

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Enlift για το κοινό, και το SPC του Enlift όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.spc, σπψ, φυλλο οδηγιων, παρενεργειες, δοσολογια, ενδειξεις, enlift, ενλιφτ

Παρενέργειες Enlift

Συχνές παρενέργειες του Enlift είναι: κεφαλαλγίες, αϋπνία, ξηροστομία, σεξουαλικές διαταραχές (μειωμένη επιθυμία ή διαταραχές στήσεις), ζάλη, διαταραχές στην όρεξη, γαστρεντερικές διαταραχές όπως ναυτία, δυσκοιλιότητα, ανησυχία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος ασθενής θα βιώσει κάποιες παρενέργειες από αυτές ή κάποιες άλλες.

Εάν νιώσετε ότι δεν βελτιώνεστε ή ότι χειροτερεύετε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της θεραπείας με το Enlift (ιδίως τις πρώτες εβδομάδες ή αν διακόψετε το φάρμακο), θα πρέπει να ενημερώσετε τον ψυχίατρό σας. Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα μπορεί να έχουν διαφορετικές ανεπιθύμητες ενέργειες σε κάθε θεραπευόμενο.

Το Enlift δεν δημιουργεί εξάρτηση, ωστόσο μπορεί να έχετε κάποια συμπτώματα στέρησης σε περίπτωση απότομης διακοπής του (όπως ίλιγγο, αϋπνία, άγχος) για αυτό θα πρέπει να μειωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Σχετικά με την αύξηση του βάρους, σε ένα ποσοστό ασθενών το Enlift μπορεί να οδηγήσει στο να πάρουν κιλά, καθώς η εσιταλοπράμη μπορεί να αυξήσει την όρεξη.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Enlift;

To Enlift πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας. Δεν πρέπει να ξεκινάτε ή να διακόπτετε αντικαταθλιπτικά μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση, επειδή διαβάσατε κριτικές στο google ή προσωπικές εμπειρίες σε κάποιο forum.

καταθλιψη αντιμετωπιση θεραπεια

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Το Enlift μπορεί να συνδυαστεί παράλληλα με την ψυχοθεραπεία, ομοιοπαθητική, βελονισμό ώστε με αποτελεσματικότητα να ελεγχθούν όχι μόνο τα συμπτώματα, αλλά και οι πραγματικές αιτίες της κατάθλιψης ή του άγχους.

Ψυχοθεραπεία: με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια της κατάθλιψης και όχι απλά τα συμπτώματα.

EMDR: Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα της κατάθλιψης.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με το Enlift όπου αυτό είναι αναγκαίο.