Κάνε το Τεστ
κουμ κουάτ, θρεπτική αξία κουμ κουάτ, οφέλη κουμ κουάτ στην υγεία

Κουμ κουάτ

Κουμ κουάτ

Το κουμ κουάτ είναι ένα φρούτο που ανήκει στα εσπεριδοειδή, μοιάζει με τα πορτοκάλια αλλά το σχήμα του είναι ωοειδές και είναι πολύ μικρότερο. Το κουμ κουάτ πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα το 1700. Τα δέντρα στη συνέχεια έφτασαν στην Ευρώπη και στην Αμερική το 1800. Ευδοκιμεί σε ζεστές περιοχές αλλά μπορεί να αντέξει και το κρύο.

Το κουμ κουάτ είναι γλυκό και ξινό, στο εσωτερικό του έχει κουκούτσια και δεν έχει πολύ χυμό σε αντίθεση με τα περισσότερα πορτοκάλια.

Θρεπτικά συστατικά

Το κουμ κουάτ έχει περίπου 13 θερμίδες, δεν περιέχει χοληστερόλη και έχει λίγα λιπαρά και  νάτριο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και βιταμίνη Α. Η φλούδα του είναι εξαιρετική πηγή  φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.

Οφέλη κουμ κουάτ

Το κουμ κουάτ αν και μικρό έχει πολλά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν σε πολλές διαδικασίες μέσα στον οργανισμό. Περιέχει μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες, όπως το μαγγάνιο και η βιταμίνη Β2.

 1. Υγεία των οστών

Το κουμ κουάτ περιέχει σημαντική ποσότητα ασβεστίου που βοηθά στην προστασία των οστών μακροπρόθεσμα. Τα υψηλά επίπεδα ασβεστίου σημαίνουν ότι υπάρχει επάρκεια ασβεστίου στο σώμα, και αυτό αυξάνει την επούλωση και την διατήρηση των υγιών οστών σε μεγαλύτερες ηλικίες.

2. Υγεία του πεπτικού

Το κουμ κουάτ παίζει σημαντικό ρόλο στη πέψη καθώς περιέχει φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην κινητικότητα της γαστρεντερικής οδού και ρυθμίζουν την πέψη. Βοηθά στον περιορισμό της δυσκοιλιότητας, των υπερβολικών αερίων και του φουσκώματος όπως επίσης αυξάνει την αποτελεσματική πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών.

3. Υγεία του δέρματος

Το κουμ κουάτ περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και βιταμίνες τα οποία είναι ιδανικά για την προστασία του δέρματος, όχι μόνο από τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος, αλλά επίσης και για την επούλωση των βλαβών που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, όπως οι ρυτίδες, οι πανάδες και η χαλάρωση του δέρματος. Το κουμ κουάτ όπως και πολλά άλλα εσπεριδοειδή επιδρά σημαντικά στην υγεία του δέρματος.

4. Προστασία από τον καρκίνο

Το κουμ κουάτ περιέχει υψηλά ποσοστά αντιοξειδωτικών όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε και φυτοθρεπτικά φλαβονοειδή, όπως το καροτένιο, η τανίνη, η ζεαξανθίνη, η πηκτίνη κλπ. Τα αντιοξειδωτικά και τα φυτοθρεπτικά συστατικά βοηθούν στην προστασία του σώματος από τις ελεύθερες ρίζες.

Οι ελεύθερες ρίζες παράγονται εξαιτίας του οξειδωτικού στρες. Μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο DNA των κυττάρων και να μετατρέψουν τα υγιή κύτταρα σε καρκινικά. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην εξουδετέρωση αυτών των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν το DNA από αυτές. Με αυτό τον τρόπο προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο.

5. Ανοσοποιητικό σύστημα

Το κουμ κουάτ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα με πολλούς τρόπους. Καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία είναι πολύ σημαντικό θρεπτικό συστατικό στη διατροφή μας, επηρεάζει όλο το σώμα. Βοηθά στη δημιουργία νέων κυττάρων και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε το σώμα να προστατεύεται από λοιμώξεις, ιούς, βακτήρια και μύκητες. Χωρίς βιταμίνη C δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας.

6. Διαβήτης

Πέρα από την δράση του στην πέψη, το κουμ κουάτ παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του διαβήτη. Οι φυτικές ίνες που περιέχει βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων της ινσουλίνης και της γλυκόζης στο σώμα, και έτσι προλαμβάνουν την εμφάνιση του διαβήτη.

Ενίσχυση του οργανισμού

Για την περαιτέρω γενική ενίσχυση του οργανισμού, του εγκεφάλου, του γαστρεντερικού και της αντιμετώπισης του στρες/άγχους, υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις μέσα από την ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και το ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ.