Κάνε το Τεστ
Κυνισμός, Τι είναι ο κυνισμός, Από που πηγάζει ο κυνισμός, Πως θα σταματήσετε να είστε κυνικοί, Χαρακτηριστικά κυνικών ανθρώπων

Τι είναι ο κυνισμός;

Κυνισμός

Οι κυνικοί άνθρωποι συχνά αντιμετωπίζονται ως περιφρονητικοί, ευερέθιστοι ή απογοητευτικοί. Αλλά είναι οι ίδιοι που υποφέρουν από τον κυνισμό τους. Μπορεί να χάσουν σημαντικά πράγματα, όπως η φιλία ή η αγάπη, που κάνουν την ζωή να έχει αξία. Συνήθως έχουν ελάχιστες κοινωνικές σχέσεις, ζουν απομονωμένοι, και η απαισιοδοξία τους μπορεί να τους οδηγήσει στην κατάθλιψη. Ο κυνισμός τους μοιάζει σαν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, καθώς υποθέτουν πάντα τα χειρότερα για όλους και τείνουν να τα αναδεικνύουν.

Από πού πηγάζει ο κυνισμός;

Πολλά κυνικά συναισθήματα προκύπτουν όταν κάποιος νιώθει ευάλωτος. Σε στιγμές που νιώθετε ανοιχτοί και απογοητευμένοι, είναι πολύ πιο πιθανό να αντιδράσετε σκληρά και αμυντικά. Οι κυνικοί άνθρωποι φιλτράρουν και κρίνουν τα πάντα και το ίδιο συμβαίνει και με τον εαυτό τους. Η εσωτερική επικριτική φωνή είναι πολύ συχνή, τους λέει ότι δεν είναι αρκετά καλοί ή ότι δεν ταιριάζουν κάπου. Αυτή η αυστηρή κριτική προβάλλεται στους ανθρώπους γύρω τους. Βλέπουν τους στενούς φίλους και τους μακρινούς συγγενείς μέσα από τα ελαττώματα και τις αποτυχίες τους ώστε να αντέξουν τις δικές τους δυσκολίες.

Επειδή ο κυνισμός και η καχυποψία δημιουργούν ένα αρνητικό φίλτρο μέσα από το οποίο βλέπετε τους γύρω σας, χάνετε τις χαρές της ζωής.

Οι άνθρωποι που είναι κυνικοί αποφεύγουν να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις τους. Ζουν σε μια συνειδητή κατάσταση στην οποία η ζωή απλά συμβαίνει. Αυτή η νοοτροπία οδηγεί στην μετατόπιση των ευθυνών στους άλλους, με αποτέλεσμα να μην αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για τις πράξεις τους. Είναι πολύ πιο εύκολο να κουνάνε το δάχτυλο σε κάποιον άλλο.

Όταν κάποιος είναι κυνικός, επιλέγει τον αρνητισμό. Κάνει υποθέσεις που δεν είναι απαραίτητα αληθείς και σχηματίζει πεποιθήσεις που βασίζονται στο φόβο και στην αρνητικότητα.

Πολλές φορές ο κυνισμός έχει τις ρίζες του στο φόβο και στο άγχος. Όταν φοβάστε μήπως κάνετε κάποιο λάθος ή όταν φοβάστε να χάσετε την εμπιστοσύνη των άλλων ανταποκρίνεστε στο φόβο, στο φόβο της αλλαγής , με ότι και αν σημαίνει αυτό για εσάς.

Μπορείτε να κάνετε κάποια βήματα ώστε να σταματήσετε να είστε κυνικοί:

Απομακρύνετε την κριτική από τη ζωή σας

Επιτρέψτε στους ανθρώπους να βρουν το δικό τους δρόμο και σεβαστείτε τις επιλογές τους. Η κριτική δεν μας αφήνει να δούμε την αλήθεια πολλές φορές. Όταν κρίνετε λιγότερο τους άλλους δεν θα βρίσκετε συνεχώς ψεγάδια πάνω τους.

Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας για όσα έχετε

Να είστε ευγνώμονες για όσα έχετε και όσα θα αποκτήσετε στο μέλλον. Η ευγνωμοσύνη βοηθά να δείτε με αισιοδοξία και θετικότητα τα όσα που συμβαίνουν στη ζωή σας.

Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους

Σταμτήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας και τη ζωή σας, με τους άλλους. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναλάβετε την ευθύνη της ζωής σας και να κοιτάξετε μπροστά, προς τα όνειρά σας. Μπορείτε καθημερινά να βελτιώνετε τον εαυτό σας. Το μοναδικό άτομο με το οποίο μπορείτε να συγκριθείτε είναι ο εαυτός σας από χθες. Επικεντρωθείτε σε εσάς και καθημερινά θα εξελίσσεστε και θα ωριμάζετε. Επικεντρωθείτε στη δική σας ζωή.

Ψυχική ενδυνάμωση

Οι απογοητεύσεις είναι αναπόφευκτες ο τρόπος που θα τις αντιμετωπίσουμε είναι δική μας επιλογή. Με τη βοήθεια της ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ και του LIFE COACHING μπορούμε να δυναμώσουμε ψυχικά και να τολμήσουμε για τη ζωή που ονειρευόμαστε!