Κάνε το Τεστ
αλλεργιες, ομοιοπαθητικη, ομοιοπαθητικα φαρμακα, συναχι, φταρνισμα, καταρροη

Αλλεργίες και ομοιοπαθητική

Αλλεργίες και ομοιοπαθητικά φάρμακα

Η ομοιοπαθητική βλέπει τις αλλεργίες ως αποτέλεσμα μιας εσωτερικής απορρύθμισης του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι ουσίες που προκαλούν συμπτώματα αλλεργίας σε ένα άτομο είναι αβλαβείς για κάποιον με ισορροπημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι αλλεργίες μπορεί να προκύψουν από οποιαδήποτε ουσία που μπορεί να εισπνεύσετε (να φάτε ή να ακουμπήσετε) όπως σκόνη, ακάρεα οικιακής σκόνης, γύρη, τρίχωμα ζώων (γάτες, σκυλιά), ορισμένα φυτά, αρώματα, καλλυντικά, συντηρητικά, ορισμένα τρόφιμα ή φάρμακα (όπως η ασπιρίνη), συμπεριλαμβανομένου τσιμπημάτων εντόμων, όλα μπορούν να προκαλέσουν μια υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού σε αλλεργικά άτομα.

Τα συμπτώματα των αλλεργιών επίσης ποικίλλουν, και μπορεί να περιλαμβάνουν για παράδειγμα αλλεργική ρινίτιδα ή/και επιπεφυκίτιδα, αλλεργικό βρογχικό άσθμα, δερματικά εξανθήματα ή/και κνησμό. Στην ιατρική για την αντιμετώπιση των αλλεργιών χρησιμοποιούνται κυρίως αντιϊσταμινικά χάπια (όπως Xozal, Atarax, Zirtek, κα) ή κολλύρια, ρινικά σπρέι ή εισπνεόμενα, κορτιζόνη για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις, αλλά και μέθοδοι απευαισθητοποίησης (ενέσιμη ή υποδόρια ανοσοθεραπεία, υπογλώσσια ανοσοθεραπεία).

Η ομοιοπαθητική και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα στοχεύουν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού και την άρση των επιγενετικών προδιαθέσεων που προκαλούν τις αλλεργίες.

Ομοιοπαθητική και αλλεργίες

Στην ομοιοπαθητική η θεραπευτική προσέγγιση είναι ολιστική για είτε πρόκειται για εποχιακές, είτε οξείες ή μακροχρόνιες αλλεργίες όλων των τύπων. Η ομοιοπαθητική διεγείρει τους εγγενείς θεραπευτικούς μηχανισμούς με τη χρήση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων που ταιριάζουν απόλυτα με τον συγκεκριμένο, μοναδικό τρόπο με τον οποίο ο καθένας μας ανταποκρίνεται στις αλλεργίες.

Έτσι λοιπόν αφού αντιμετωπιστούν οι οξείες αλλεργικές αντιδράσεις με τα κατάλληλα (οξέα) ομοιοπαθητικά φάρμακα, συνήθως στη συνέχεια χορηγείται ένα "ιδιοσυγκρασιακό" ομοιοπαθητικό φάρμακο, δηλαδή ένα ομοιοπαθητικό που σχετίζεται με την βασικά ψυχικά και σωματικά χαρακτηριστικά του ατόμου, με σκοπό τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και απευαισθητοποίηση αυτού ως προς τα διάφορα αλλεργιογόνα.

αλλεργιες, ομοιοπαθητικη, ομοιοπαθητικα φαρμακα, συναχι, φταρνισμα, καταρροη

Ομοιοπαθητικά φάρμακα για αλλεργίες

Υπάρχει μια πληθώρα ομοιοπαθητικών φαρμάκων που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση αυτών, όπως της αλλεργικής ρινίτιδας, κα. Αναλόγως των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του άγχους και της ιδιοσυγκρασίας του ασθενούς, θα πρέπει να γίνει εξατομικευμένη συνταγογράφηση από τον ειδικό ομοιοπαθητικό γιατρό σας.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι εξαιρετικά αραιωμένες φυσικές ουσίες, που παράγονται -στη συντριπτική τους πλειοψηφία- από φυτικές ουσίες. Η διαδικασία της φαρμακευτικής παρασκευής (δυναμοποίηση) αφαιρεί όλες τις τοξικές επιδράσεις, επομένως τα ομοιοπαθητικά φάρμακ είναι ασφαλή για όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, των εγκύων και των ηλικιωμένων.

Ορισμένα από τα καλύτερα ομοιοπαθητικά φάρμακα για τις αλλεργείς παρατίθενται παρακάτω:

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ και ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
ALLIUM CEPA Είναι ένα από τα κυριότερα ομοιοπαθητικά φάρμακα για τις αλλεργίες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν συνάχι και καυστικές ρινικές εκκρίσεις (καταρροή). Μεγάλη σε ποσότητα καταρροή, υδαρής, "σαν βρύση". Βελτίωση στον ανοιχτό αέρα (εξωτερικό περιβάλλον).
ARSENICUM ALBUM Το Arsenicum album χαρακτηρίζεται από συνάχι και καυστικές εκκρίσεις. Κυρίως από το δεξιό ρουθούνι. Εντελώς βουλωμένη μύτη. Καυστικοί πόνοι στα μάτια και στο λαιμό, που βελτιώνονται με τη ζέστη ή ζεστά ροφήματα. Βελτίωση με τη ζέστη, όπως σε ένα ζεστό δωμάτιο. Επιδείνωση με το κρύο ή τον κρύο αέρα.
BLATTA ORIENTALIS Άσθμα με συριγμό. Χειρότερα τη νύχτα, αναγκάζουν τον ασθενή να σηκωθεί από το κρεβάτι. Αλλεργική βρογχίτιδα, χειρότερα με υγρασία και σε κλειστούς χώρους.
DROSERA Έντονος βήχας, βίαιοι παροξυσμοί βήχα (μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και επίσταξη), ιδίως μετά τα μεσάνυχτα.
DULCAMARA Αλλεργίες και συνάχι την άνοιξη ή το καλοκαίρι. Συνεχές φτάρνισμα, χειρότερα σε κρύο δωμάτιο. Επιδείνωση με το κρύω και τον υγρό καιρό. Αλλεργία στο φρεσκοκομμένο γρασίδι.
EYPHRASIA Έντονος ερεθισμός των οφθαλμών, καίνε και φαγουρίζουν. Έντονη δακρύρροια. Υδαρείς ρινικές εκκρίσεις, αλλά σε μεγάλη ποσότητα.
GELSEMIUM Υπνηλία και αδυναμία κατά τη διάρκεια μιας αλλεργικής κρίσης. Υπερβολικό φτάρνισμα που εξαντλεί τον ασθενή.
KALI BICHROMICUM Μεγάλες ποσότητες καταρροής και εκκρίσεων γενικότερα. Οι εκκρίσεις είναι παχύρευστες, κολλώδεις, ελαστικές. Αλλεργική ρινίτιδα που εναλλάσετε με αρθριτικά προβλήματα.
NATRUM MURIATICUM Έντονο συνάχι, με εκκρίσεις που μοιάζουν σαν το άσπρο του αυγού. Το συνάχι ή μπούκωμα της μύτης επιδεινώνεται στον ανοικτό αέρα ή από ρεύματα αέρος. Παροξυσμοί φταρνίσματος.
NUX VOMICA Υπερβολικά έντονο φτάρνισμα και συνάχι το πρωϊ με το ξύπνημα. Μπουκωμένη μύτη η οποία ξε-μπουκώνει σε ζεστό δωμάτιο. Αφθονο συνάχι το πρωϊ και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ αντίθετα τις βραδυνές ώρες γίνεται ξηρή και μπουκωμένη τις βραδυνές ώρες και στην κατάκλιση.
PULSATILLA Αλλεργίες ιδίως την άνοιξη, ή με τη ζέστη του καλοκαιριού. Άφθονες, υδαρείς εκκρίσεις από τη μύτη και τα μάτια. Έντονη καταρροή και φαγούρα στα μάτια, βελτίωση με κρύα επιθέματα. Γενικότερα η ζέστη επιδεινώνει τα συμπτώματα, όπως και ο ήλιος. Μεγάλη ευαισθησία σε γύρη, γρασίδι (όπως και το Allium cepa, Sabadilla, Dulcamara).
SABADILLA Φοβεροί παροξυσμοί φταρνίσματος, φτάρνισμα που φτάνει σε εξάντληση. Δακρύρροια, κάψιμο στα μάτια. Συνεχής φαγούρα στη μύτη.
STICTA Έντονο μπούκωμα, όμως χωρίς καταρροή. Συνεχής τάση να φυσήξει τη μύτη, χωρίς όμως εκκρίσεις (ή ελάχιστες). Ξηρότητα ρινικών βλενογόννων.
SULPHUR Αλλεργίες που επηρεάζουν ιδιαίτερα τα μάτια. Αίσθηση σαν τα μάτια να ήταν γεμάτα άμμο. Οι άκρες των βλεφάρων είναι κόκκινες και σχηματίζουν κρούστες. Εναλλαγή παχιάς κίτρινης καταρροής με καθαρή καταρροή. Η καταρροή είναι χειρότερα με τη ζέστη.
WYETHIA Υπερβολική φαγούρα στη μύτη, στο λαιμό και ειδικά στον ουρανίσκο. Λόγω αυτού, συνεχώς γδέρνει με τη γλώσσα τον ουρανίσκο. Έντονη ξηρότητα στόματος και λαιμού.

Ενδυνάμωση ανοσοποιητικού συστήματος

Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ μπορούν να προσφέρουν πολλά στην ενδυνάμωση του οργανισμού γενικότερα.