Κάνε το Τεστ
bruce lee. αποφθέγματα bruce lee, φράσεις του bruce lee, φιλοσοφία του bruce lee, φράσεις αυτοβελτίωσης, φράσεις για την αυτογνωσία

Bruce Lee – αποφθέγματα

Bruce Lee - αποφθέγματα

Ο Bruce Lee είχε διαπρέψει στις πολεμικές τέχνες και τα αποφθέγματά του αποτελούν πηγή έμπνευσης που μπορεί να αλλάξουν τη ζωή μας. Ο Bruce Lee θεωρείται ο πιο επιδραστικός άνθρωπος στις πολεμικές τέχνες που έζησε ποτέ και ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα της pop κουλτούρας τον 20ο αιώνα. Γεννήθηκε στην Chinatown, στο Σαν Φρανσίσκο το 1940, ήταν γενικά ένας άνθρωπος πολύ μπροστά από την εποχή του, με τεράστια αγάπη για τις πολεμικές τέχνες. Πίστευε ότι οι πολεμικές τέχνες έχουν τη δική τους φιλοσοφία και δεν πρέπει να μπαίνουν σε καλούπια.

Αποφθέγματα του Bruce Lee  

Σε όλο τον κόσμο τα αποφθέγματα του Bruce Lee αποτελούν πηγή έμπνευσης και καθοδήγησης. Η απίστευτη σωματική του διάπλαση, η εργασιακή ηθική του και η βαθιά σοφία του, είναι κάποιοι από τους λόγους που εξηγούν την φιλοσοφία του για τη ζωή.

bruce Lee αποφθέγματα, μπρους λι

Αν ψάχνετε για φράσεις που θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε και να αλλάξετε τη ζωή σας, τότε τα αποφθέγματα του Bruce Lee είναι εξαιρετικά.

 1. Η γνώση σου χαρίζει δύναμη, αλλά ο χαρακτήρας σεβασμό.
 2. Να είσαι ευτυχισμένος αλλά ποτέ ικανοποιημένος.
 3. Κράτα ό,τι είναι χρήσιμο, πέταξε ό,τι είναι άχρηστο και πρόσθεσε ό,τι είναι προσωπικά δικό σου.
 4. Το να γνωρίζεις τον εαυτό σου σημαίνει να μελετάς τον εαυτό σου όταν αντιμετωπίζεις έναν άλλο άνθρωπο.
 5. Ένας στόχος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να τον πετυχαίνουμε πάντα. Συχνά χρησιμεύει απλά στο να έχουμε κάτι να επιδιώκουμε.
 6. Μην εύχεσαι να έχεις μια εύκολη ζωή. Να εύχεσαι να έχεις τη δύναμη να αντέξεις μια δύσκολη ζωή.
 7. Κάθε είδους γνώση στο τέλος οδηγεί στην αυτογνωσία.
 8. Να ακολουθείς τους κανόνες χωρίς να περιορίζεσαι από αυτούς.
 9. Το μεγαλύτερο σφάλμα είναι να προβλέπεις την έκβαση ενός αγώνα. Όμως, στη διάρκεια ενός αγώνα, δεν πρέπει ποτέ να σκέφτεσαι αν στο τέλος θα είσαι νικητής ή νικημένος.
 10. Αν αγαπάς τη ζωή μη σπαταλάς το χρόνο, γιατί ο χρόνος είναι αυτό από το οποίο είναι φτιαγμένη η ζωή.
 11. Ένας οξύθυμος χαρακτήρας θα σε κάνει να φανείς γελοίος αργά ή γρήγορα.
 12. Δεν φοβάμαι αυτόν που έχει εξασκηθεί σε 10000 κλωτσιές μια φορά, αλλά αυτόν που έχει εξασκηθεί σε μια κλωτσιά 10000 φορές.

bruce Lee αποφθέγματα, μπρους λι

Φράσεις για τη ζωή 

 1. Αν ξοδεύετε πολύ χρόνο σκεπτόμενοι κάτι, δεν πρόκειται να το κάνετε ποτέ.
 2. Μη φοβάστε την αποτυχία. Ο χαμηλός στόχος και όχι η αποτυχία είναι το έγκλημα. Στις σπουδαίες προσπάθειες, ακόμα και η αποτυχία είναι ένδοξη.
 3. Αδειάστε το νου σας, γίνετε άμορφοι. Ασχημάτιστοι, σαν νερό. Το νερό παίρνει το σχήμα του δοχείου που το περιέχει. Βάλτε νερό σε ένα μπουκάλι και θα πάρει τη μορφή του. Βάλτε το σε μια τσαγιέρα και θα γίνει κι εκείνο τσαγιέρα. Το νερό μπορεί να κυλήσει ή να συγκρουστεί. Να είστε νερό, φίλοι μου.
 4. Τα λάθη πάντα συγχωρούνται, αν κάποιος έχει το κουράγιο να τα παραδεχτεί.
 5. Ένας σοφός άνδρας μπορεί να μάθει περισσότερα από μια ανόητη ερώτηση, απ’ ότι ένας ανόητος από μια σοφή απάντηση.
 6. Η αγάπη είναι σαν μια φιλία που παίρνει φωτιά. Στην αρχή μια φλόγα, πολύ χαριτωμένη, συχνά ζεστή και απότομη, αλλά ακόμα απαλή και τρεμάμενη. Όσο η αγάπη μεγαλώνει, οι καρδιές μας ωριμάζουν και η αγάπη γίνεται τότε σαν κάρβουνο, καυτό και άσβεστο.
 7. Αν πάντα βάζετε όρια σε αυτά που κάνετε, σωματικά ή πνευματικά, αυτά θα επεκταθούν στη δουλειά σας και στη ζωή σας. Δεν υπάρχουν όρια. Υπάρχουν μόνο ψεύτικα εμπόδια και εσείς δεν πρέπει να μείνετε σε αυτά, αλλά να τα προσπεράσετε.
 8. Η γνώση δεν είναι αρκετή, πρέπει να υπάρχει και η εφαρμογή της. Η θέληση δεν είναι αρκετή, πρέπει να πράττουμε κιόλας.
 9. Ένας καλός δάσκαλος προστατεύει τους μαθητές του από τη δική του επιρροή.
 10. Να είσαι πάντα ο εαυτός σου, να εκφράζεσαι ελεύθερα, να έχεις πίστη στον εαυτό σου. Μη βγεις εκεί έξω, να ψάξεις για μια επιτυχημένη προσωπικότητα και να την αντιγράψεις.
 11. Το κλειδί προς την αθανασία είναι πρώτα να ζήσεις μια ζωή που αξίζει να τη θυμάσαι.
 12. Άδειασε το ποτήρι σου, ώστε να μπορεί να γεμίσει· στερήσου για να αποκτήσεις την ολότητα.

bruce Lee αποφθέγματα, μπρους λι

Αποφθέγματα για την επιτυχία

 1. Αυτό που συνήθως σκέφτεσαι, καθορίζει τι θα γίνεις τελικά.
 2. Δεν ήρθα σε αυτόν τον κόσμο για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας και δεν ήρθατε σε αυτόν τον κόσμο για να ανταποκριθείτε στις δικές μου.
 3. Εάν δεν θέλετε να κάνετε σαρδάμ αύριο, πείτε την αλήθεια σήμερα.
 4. Αν θέλετε να μάθετε να κολυμπάτε, πηδήξτε στο νερό. Στην ξηρά ποτέ δεν θα μάθετε να κολυμπάτε.
 5. Κάνε τουλάχιστον μία καθοριστική κίνηση κάθε μέρα προς τον στόχο σου.
 6. Η αντοχή χάνεται γρήγορα αν κάποιος σταματήσει να εργάζεται στο μέγιστο.
 7. Αν πιστεύεις ότι κάτι είναι αδύνατο, θα το κάνεις μόνο αδύνατο.
 8. Δεν είναι αυτό που δίνεις, είναι ο τρόπος που το δίνεις.
 9. Η προετοιμασία για το αύριο απαιτεί σκληρή δουλειά σήμερα.
 10. Δεν υπάρχει πιο θανατηφόρο όπλο από τη θέληση.
 11. Όσοι δεν γνωρίζουν ότι περπατούν στο σκοτάδι δεν θα αναζητήσουν ποτέ το φως.
 12. Στη μέση του χάους βρίσκεται η ευκαιρία.
 13. Επιλέξτε το θετικό. Έχεις επιλογή, είσαι κύριος της στάσης σου, διάλεξε το θετικό, το εποικοδομητικό. Η αισιοδοξία είναι μια πίστη που οδηγεί στην επιτυχία.
 14. Το να ξοδεύεις χρόνο σημαίνει να τον περάσεις με συγκεκριμένο τρόπο. Το να χάνεις χρόνο σημαίνει να τον ξοδεύεις αλόγιστα ή απρόσεκτα. Όλοι έχουμε χρόνο είτε να ξοδέψουμε είτε να χάσουμε και είναι δική μας απόφαση τι θα κάνουμε με αυτόν. Αλλά μόλις περάσει, χάθηκε για πάντα.
 15. Μην αφήνετε τις αρνητικές σκέψεις να εισχωρούν στο μυαλό σας γιατί είναι τα ζιζάνια που στραγγαλίζουν την εμπιστοσύνη.

Ο φόβος είναι εχθρός της εξέλιξης 

Φυσικά, καλό είναι να θυμάστε ότι ο  φόβος προέρχεται από την αβεβαιότητα. Μπορούμε να εξαλείψουμε τον φόβο μέσα μας όταν γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Όπως είπε και ο μεγάλος Sun Tzu: «Όταν γνωρίζεις τον εαυτό σου και τον αντίπαλό σου, θα κερδίζεις κάθε φορά. Όταν γνωρίζεις τον εαυτό σου αλλά όχι τον αντίπαλό σου, θα κερδίσεις ένα και θα χάσεις ένα. Ωστόσο, όταν δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου ή τον αντίπαλό σου, θα κινδυνεύεις κάθε φορά.»

Ο δρόμος προς την επιτυχία απαιτεί κόπο και σκληρή προσπάθεια 

Όλα τα παραπάνω αποφθέγματα του Bruce Lee μας δείχνουν ότι χρειάζεται επιμονή και προσπάθεια για την επιτυχία.

Βέβαια, η αυτογνωσία και η αυτοβελτίωση είναι το κλειδί για ην επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής. Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το LIFE COACHING μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τις ικανότητες σας και να επιτύχετε τους στόχους σας.