Κάνε το Τεστ
Bubble tea, Τι είναι το Bubble tea, Τύποι Bubble tea, Τι περιέχει το Bubble tea, Θερμίδες Bubble Tea

Bubble Tea -τι είναι

Τι είναι το Bubble Tea

Το Bubble Tea ή Boba Tea έχει προέλευση από την Ταϊβάν. Γύρω στο 1980 μια ιδιοκτήτρια καταστήματος με τσάι άρχισε να προσθέτει αρώματα στα τσάγια της. Ωστόσο, ο Liu Han-Chieh άρχισε να κάνει εισαγωγή περλών ταπιόκας στην Ταϊβάν το 1983. Οι πέρλες αυτές μπορούν να μπουν σε οποιοδήποτε ρόφημα, είτε πράσινο τάσι είτε μαύρο τσάι, αλλά κυρίως έμπαιναν σε κρύο τσάι με γάλα. Σε αντίθεση με τα άλλα τσάγια από φρούτα, οι πέρλες ταπιόκας (Boba) έμοιαζαν πολύ με φυσαλίδες.  Και έτσι προέκυψε το όνομα, Bubble Tea.

Το Bubble Tea είναι ένα πολύ δημοφιλές ρόφημα στην Ασία που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστό παγκοσμίως. Το Bubble Tea είναι ένας μοναδικός συνδυασμός τσαγιού, γάλακτος, αρωμάτων και περλών ταπιόκας.

Ποιοι είναι οι τύποι του Bubble Tea;

Δεν υπάρχουν κανόνες για την παρασκευή του Bubble Tea. Ωστόσο, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι:

Bubble Tea γάλακτος: αυτός είναι ο πιο δημοφιλής τύπος Bubble tea, και χρειάζεται το τσάι της επιλογής σας και γάλα ή γάλα αμυγδάλου.

Bubble Tea φρούτων: αυτό το Bubble tea περιέχει το φρούτο ή τα φρούτα της επιλογής σας (φρέσκα, κατεψυγμένα ή σε μορφή πουρέ) μαζί με γάλα ή γάλα αμυγδάλου, μέλι και πάγο. Βάζετε πάνω τις πέρλες ταπιόκας της επιλογής σας και είναι έτοιμο. Τα Bubble Teas φρούτων μπορεί να έχουν οποιαδήποτε γεύση (μάνγκο, ανανά, φράουλες, raspberries). Το μυστικό για την υπέροχη γεύση τους είναι η ποιότητα των φρούτων.

Απλό Bubble Tea: για τους λάτρεις του παγωμένου τσαγιού και όσους προσέχουν το βάρος τους, το απλό Bubble tea είναι εξαιρετική επιλογή. Περιέχει τσάι, πέρλες ταπιόκας, πάγο.

Θερμίδες Bubble Tea

Οι θερμίδες στο Bubble tea εξαρτώνται από την ποσότητα ζάχαρης, τις πέρλες, το γάλα και τα φρούτα που μπορεί να προσθέσετε. Ένα τυπικό μεσαίου μεγέθους bubble tea 500 ml με γάλα, πέρλες και ζάχαρη (8 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη) έχει περίπου 335 θερμίδες. Το μεγαλύτερο μέγεθος των 700 ml έχει 11 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και 469 θερμίδες.

Bubble tea, Τι είναι το Bubble tea, Τύποι Bubble tea, Θερμίδες Bubble Tea

Τύποι Boba

Καθώς υπάρχουν τόσοι πολλοί τύποι τσαγιού, και οι πέρλες (Boba) μπορεί να έχουν μεγάλη ποικιλία:

Πέρλες ταπιόκας (καθαρές Boba): οι κλασικές πέρλες είναι φτιαγμένες από ρίζα μανιόκας, μια αμυλώδης ρίζα που έχει σχέση με την γλυκοπατάτα, που μετατρέπεται σε άμυλο/αλεύρι ταπιόκας. Στη συνέχεια, συμβαίνει η συμπίεση του αλευριού ταπιόκας σε μικρές μπάλες για να γίνουν οι πέρλες ταπιόκας ή boba. Το κλασικό boba μπορεί να βαφτεί σε μια ποικιλία, διαφορετικών χρωμάτων. Έχουν λαστιχωτή υφή και περιέχουν καστανή ζάχαρη για γεύση καραμέλας. Επίσης, μπορεί να γίνει μαγείρεμα σε αυτές τις πέρλες όπως και να έχουν επικάλυψη με αρωματισμένα σιρόπια και να έχουν πολλές γεύσεις. Οι δυνατότητες είναι άπειρες. Οι μαύρες πέρλες ταπιόκας είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για τους περισσότερους ανθρώπους και έχουν την ικανότητα να ξεχωρίζουν.

Πέρλες που σπάνε στο στόμα: αυτές οι πέρλες είναι φτιαγμένες από εκχύλισμα φυκιών με άρωμα χυμού φρούτων μέσα που σκάει αμέσως στο στόμα σας μόλις το δαγκώσει κάποιος. Είναι πολύ δημοφιλές topping ειδικά για το παγωμένο γιαούρτι και είναι πολύ γλυκό. Με ποικιλία γεύσεων όπως το μάνγκο, οι φράουλες, και κάθε γεύση που επιθυμεί ο καθένας. Σε αντίθεση με τις πέρλες ταπιόκας, αυτές οι πέρλες δεν χρειάζονται μαγείρεμα και ταιριάζουν πολύ με τα κρύα ροφήματα και τα παγωμένα smoothies.

Ζελεδάκια φρούτων: τα ζελεδάκια έχουν λαστιχωτή υφή και συνήθως περιέχουν ταπιόκα, πολτό φρούτων και νερό καρύδας και η υφή τους προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στο Bubble tea.

Υγιεινή διατροφή και ενίσχυση του οργανισμού 

Αν θέλετε να καταναλώσετε κάποιο ρόφημα υπάρχουν και πιο υγιεινές επιλογές από το Bubble Tea όπως τα Smoothies που είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την ενίσχυση του οργανισμού μας. Αν θέλετε να ενισχύσετε τον οργανισμό σας και να καταπολεμήσετε το άγχος και άλλα προβλήματα, υπάρχουν πιο φυσικές επιλογές. Όπως για παράδειγμα η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ, που είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι για την υγεία και την ευεξία μας.