Κάνε το Τεστ
εναλλακτικη ψυχοθεραπεια ολιστικη

Ολιστική – Εναλλακτική ψυχοθεραπεία

Ολιστική - Εναλλακτική Ψυχοθεραπεία

Στις μέρες μας υπάρχουν πλέον διαθέσιμες εναλλακτικές και ολιστικές μορφές θεραπείας για εκείνους που θέλουν πιο γρήγορα ή πιο βαθιά αποτελέσματα σε σχέση με τα "κλασικά" είδη ψυχοθεραπείας. Με τον όρο "κλασική ψυχοθεραπεία" εννοούμε τη γνωστή σε όλους ψυχοθεραπεία συζήτησης (αν και το κοινό, περισσότερο έχει στο μυαλό του την ψυχανάλυση, και τον καναπέ του Φροϊντ!) η οποία για να έχει αποτελέσματα, χρειάζεται μία τακτικότητα (τουλάχιστον μία συνεδρία κάθε εβδομάδα, για πολλά χρόνια) .

Όπως περιέγραψε πρόσφατα μία θεραπευόμενη: "δεν ήθελα να πάω σε ψυχολόγο, να το συζητήσω. Αυτό το είχα κάνει παλιότερα και για χρόνια, βοήθησε λίγο. Ήθελα πια να φύγουν οι σκέψεις και τα τραύματα". Όπως και πραγματικά έγινε μέσα σε μόλις 3 συνεδρίες.

Αποτελεσματική ψυχοθεραπεία με EMDR

Ευτυχώς πλέον υπάρχουν και νεότερες μέθοδοι και τεχνικές ψυχοθεραπείας, οι οποίες επιταχύνουν πολύ τα αποτελέσματα, ενώ παραμένουν το ίδιο (και περισσότερο) αποτελεσματικές!

Μία τέτοια μέθοδος είναι το EMDR. Το EMDR δίνει την ευκαιρία στον εγκέφαλό μας να επαναξιολογήσει το τραυματικό γεγονός που βιώσαμε και να απελευθερώσει το συνδεδεμένο με αυτό συναίσθημα και τις αρνητικές πεποιθήσεις. Είναι μια ταχύρυθμη εναλλακτική μέθοδος ψυχοθεραπείας, και αρκούν λίγες συνεδρίες για να μπορέσει κανείς να ελευθερωθεί από ψυχολογικά τραύματα και βιώματα του παρελθόντος. Ο εγκέφαλος χαρακτηρίζεται από "νευρο-πλαστικότητα", δηλαδή τη δυνατότητα να κάνει νέες συνδέσεις νευρώνων και να επαναπρογραμματίζεται.

Εναλλακτικές Θεραπείες

Σε συνδυασμό με την ομοιοπαθητική και το βελονισμό, η θεραπεία επιταχύνεται εξαιρετικά. Γενικά χρειάζεται ένας μικρός αριθμός συνεδριών EMDR. Ανακούφιση κανείς μπορεί να βρει και με 1-2 συνεδρίες ανεξαρτήτως προβλημάτων.

εναλλακτικη ολιστικη ψυχοθεραπεια θεραπεια αιτιες αιτια ριζες προβλημα

Αν τα ψυχολογικά τραύματα που αντιμετωπίζει κανείς είναι πιο σύνθετα, θα χρειαστεί και συμπληρωματικά (κλασική) ψυχοθεραπεία. Επίσης χρήσιμη είναι η ΓΑΨ (γνωστική αναλυτική ψυχοθεραπεία) που και αυτή είναι μία βραχεία μορφή ψυχοθεραπείας.

Ολιστική ψυχοθεραπεία

Η ολιστική ψυχοθεραπεία είναι κομμάτι της ολιστικής ιατρικής.  Ο ολιστικός ιατρός χρησιμοποιεί εναλλακτικές μορφές θεραπείας για να θεραπεύσει την ολότητα ("όλον") του οργανισμού, όχι μόνο το σύμπτωμα ("μέρος").  Χρησιμοποιεί δηλαδή συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες όπως η oμοιοπαθητική, ο βελονισμός, και άλλες μεθόδους, για να θεραπεύσει ουσιαστικά, δηλαδή όχι μόνο τα συμπτώματα, αλλά και τις βαθύτερες αιτίες αυτών.

Εναλλακτικές ψυχολογικές θεραπείες

Στο ιατρείο αντιμετωπίζουμε ολιστικά τα όσα αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, και όχι απλά τις "διαγνώσεις". Ο γιατρός προσεγγίζει ουσιαστικά τα προβλήματα, χρησιμοποιώντας τόσο τα πιο σύγχρονα μέσα αλλά και αποτελεσματικές εναλλακτικές θεραπείες. Στο ιατρείο δίνουμε προτεραιότητα στο συνδυασμό ψυχοθεραπείας, EMDR, ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ και ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ για την αντιμετώπιση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.