Κάνε το Τεστ
seroxat cipralex ladose

LADOSE, CIPRALEX, SEROXAT: εξίσου αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης

LADOSE, CIPRALEX, SEROXAT

Το LADOSE, CIPRALEX και το SEROXAT είναι αντικαταθλιπτικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και άλλων παθήσεων. Ανήκουν στην κατηγορία των SSRI αντικαταθλιπτικών, δηλαδή δρουν επηρεάζοντας τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο.

Πληροφορίες συνοπτικά: Ladose, Cipralex και Seropram

Φάρμακο: LADOSE CIPRALEX SEROXAT
Δραστική ουσία: Φλουοξετίνη / Fluoxetine Εσκιταλοπράμη / Escitalopram Παροξετίνη / Paroxetine
Συνήθης δόση: 20 mg/ημέρα 10 mg/ημέρα 20 mg/ημέρα
Διάρκεια θεραπείας: Μήνες ή μακροχρόνια, αναλόγως της παθολογίας και του υποβάθρου Μήνες ή μακροχρόνια, αναλόγως της παθολογίας και του υποβάθρου Μήνες ή μακροχρόνια, αναλόγως της παθολογίας και του υποβάθρου
Κατηγορία: SSRI αντικαταθλιπτικό SSRI αντικαταθλιπτικό SSRI αντικαταθλιπτικό
Κύρια χρήση σε: Κατάθλιψη Κατάθλιψη Κατάθλιψη
Ανεπιθύμητες ενέργειες: Αϋπνία, Υπνηλία, Ναυτία Ξηροστομία, Δυσκοιλιότητα, Κεφαλαλγίες Αϋπνία, Υπνηλία, Ναυτία Ξηροστομία, Δυσκοιλιότητα, Κεφαλαλγίες Αϋπνία, Υπνηλία, Ναυτία Ξηροστομία, Δυσκοιλιότητα, Κεφαλαλγίες
Γενόσημα φάρμακα: Fluoxetine, Fokeston, κα Enlift, Entact, Espoza, κα Solben, Paroxia, Paroxetine, κα
Τιμή: 10,74 € (28 κάψουλες) 7,39 € (14 δισκία) 6,00 € (30 χάπια)

Είναι το Ladose, το Cipralex ή το Seroxat πιο αποτελεσματικό;

Το Ladose, Cipralex και Seroxat έχουν παρόμοια αποτελεσματικότητα στην κατάθλιψη. Σε μελέτες βελτίωσαν σημαντικά τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους, καθώς και τον ύπνο. Και άλλα αντικαταθλιπτικά φάρμακα έχουν και αυτά παρόμοια αποτελεσματικότητα σε ασθενείς με κατάθλιψη (και άγχος). Επειδή ο κάθε ασθενής είναι διαφορετικός, για κάθε ασθενή το ένα φάρμακο μπορεί να είναι προτιμότερο από το άλλο.

Η σωστή ερώτηση είναι: "ποιο είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό για μένα", και αυτή είναι μία ερώτηση που έχει μία σύνθετη απάντηση, δηλαδή αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το πιο αντικαταθλιπτικό θα σας βοηθήσει περισσότερο εξαρτάται από την ακριβή διάγνωση (αν αντιμετωπίζετε κατάθλιψη ή κάποια άλλη διαταραχή, όπως κρίσεις πανικού ή ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή) και την βιοχημική ιδιοσυγκρασία σας. Η απόφαση χρειάζεται συζήτηση με ένα ειδικό ψυχίατρο.

Παρενέργειες Ladose, Cipralex και Seroxat

Καθώς τα φάρμακα ανήκουν στην ίδια κατηγορία αντικαταθλιπτικών (SSRI), έχουν και παρόμοιες παρενέργειες. Συχνές παρενέργειες μπορεί να συμπεριλαμβάνουν: ναυτία και εμετό, διάρροια, νευρικότητα και ανησυχία, σεξουαλικές διαταραχές (όπως διαταραχές στύσης και οργασμού), αϋπνία και διαταραχές ύπνου, αύξηση βάρους (ή λιγότερο συχνά, μείωση βάρους), πονοκέφαλος, ξηροστομία.

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το EMDR μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη και τα πραγματικά της αίτια αποτελεσματικά, όπως το αδιέξοδο που μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος και άλλα ψυχολογικά τραύματα (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα).

Επίσης, η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση, χωρίς παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με το Ladose, Cipralex ή Seroxat όπου αυτό είναι αναγκαίο.