Κάνε το Τεστ
παραγωγικότητα, απόδοση, πως θα γίνετε πιο παραγωγικοί, πως θα αυξήσετε την απόδοσή σας, πώς θα δημιουργήσετε πρόγραμμα στην καθημερινότητα

Πως μπορείτε να γίνετε πιο παραγωγικοί

Πώς θα γίνετε πιο παραγωγικοί;

Στις μέρες μας, είναι δύσκολο κάποιος να παραμείνει συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και να είναι παραγωγικός. Συμβαίνουν τόσο γύρω μας. Η συνεχής ενασχόληση με τα social media, τα αναρίθμητα emails , το άγχος της καθημερινότητας δεν μας αφήνουν να επικεντρωθούμε σε όσα θέλουμε. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα ώστε να είστε παραγωγικοί.

Μπορείτε να περιορίσετε όσα σας αποσπούν την προσοχή και μειώνουν την παραγωγικότητά σας αλλά χρειάζεται να είστε πρόθυμοι να το κάνετε.

Ιεραρχήστε τις προτεραιότητές σας

Η επιτυχία είναι κάτι μοναδικό για κάθε άνθρωπο. Αλλά όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν κάτι κοινό, σχεδιάζουν τη ζωή τους σύμφωνα με όσα πράγματα τους ενδιαφέρουν περισσότερο.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι πριν δημιουργήσετε ένα καθημερινό πρόγραμμα βοηθά να επιτυγχάνετε τους στόχους σας και να ζείτε την ζωή που επιθυμείτε, και αυτό θα το ορίσετε εσείς. Η κατανόηση των αρχών σας, θα σας βοηθήσει να θέσετε προτεραιότητες.

Σκεφτείτε τι είναι σημαντικό για εσάς. Φτιάξτε μια λίστα. Στη συνέχεια, βρείτε τρόπους να βάλετε αυτά τα πράγματα στην καθημερινότητά σας έτσι ώστε να τιμάτε τις αρχές σας.

Όταν έχετε ορίσει τις προτεραιότητές σας δεν παρασύρεστε από λίστες με όλα όσα πρέπει να κάνετε. Σας επιτρέπουν να κάνετε πράγματα τα οποία είναι σύμφωνα με τις αρχές σας.

Ανακαλύψτε το ιδανικό πρόγραμμα εργασίας

Πριν αποφασίσετε πως θα δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό, είναι ανάγκη να κατανοήσετε πως ο προσωπικός τρόπος με τον οποίο εργάζεστε επηρεάζει την παραγωγικότητά σας.

Αν για παράδειγμα, είστε πρωινός τύπος, ίσως είναι καλύτερο να βάλετε τις σημαντικές δουλειές το πρωί. Θα ήταν καταστροφικό να αφήσετε τις δύσκολες δουλειές για το τέλος της ημέρας.

Μπορείτε να ανακαλύψετε το ιδανικό πρόγραμμα εργασίας, αφού συλλέξετε πρώτα κάποια στοιχεία. Ξεκινήστε παρακολουθώντας τις εργασιακές σας συνήθειες για δύο με τρεις εβδομάδες. Σημειώστε τις ώρες της ημέρας που έχετε κάνει τα περισσότερα, και καταγράψτε όλα όσα σας αποσπούν την προσοχή και παρεμβαίνουν στη δουλειά σας. Το θέμα είναι να ανακαλύψετε πότε είναι η κορύφωση της ενέργειας σας και ποιοι παράγοντες λειτουργούν εναντίον σας.

Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίζετε ποιες είναι οι παραγωγικές σας ώρες. Επίσης θα αναγνωρίσετε ποια πράγματα σας κλέβουν χρόνο.  Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοσή σας.

Προστατεύστε τον παραγωγικό σας χρόνο

Από τη στιγμή που θα έχετε ξεκαθαρίσει ποιες ώρες της ημέρας είναι οι πιο παραγωγικές για εσάς, το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα και να προστατεύσετε τον παραγωγικό σας χρόνο.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα κλείσετε το Wi-Fi τις ώρες που εργάζεστε ώστε να μην πέσετε στην παγίδα, θα βάλετε αυτόματο τηλεφωνητή ώστε να απαντήσετε σε όσους σας καλούν αργότερα ή θα κλείσετε το κινητό σας.

Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορείτε να συγκεντρωθείτε στις εργασίες σας και να έχετε μόνο όσα χρειάζεστε για να τις ολοκληρώσετε.