Κάνε το Τεστ
Delulu τι σημαίνει, Τι είναι το delulu, Delulu στις σχέσεις, Delulu στην καριέρα, Εφαρμογή delulu, Νοοτροπία delulu

Delulu – τι σημαίνει;

Delulu - τι σημαίνει;

Αν χρησιμοποιείτε το Tik Tok τότε σίγουρα θα έχετε ακούσει τη λέξη "delulu". Η λέξη "delulu" είναι μια σύντμηση της αγγλικής λέξης delusional (παραληρηματικός) και περιγράφει κάποιον που έχει φαντασιώσεις. Στην ψυχολογία ο όρος delusional περιγράφει ένα άτομο που βλέπει, ακούει ή βιώνει πράγματα που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Το delulu είναι ένας όρος που πλέον κατακλύζει τα social media. Φυσικά, η νοοτροπία του delulu στην καριέρα, στη ζωή, στην αγάπη , στους προσωπικούς στόχους και στις σχέσεις έχει σοβαρές συνέπειες.

Κάποιες φορές η τάση του delulu θυμίζει την ιδέα του manifestation, όπου κάποιος σκόπιμα μοιράζεται τα όνειρα και τους στόχους του, πιστεύοντας ότι η πρακτική αυτή θα τον φέρει πιο κοντά στο να γίνουν πραγματικότητα.

Όπως το manifesting, έτσι και το delulu μπορεί να είναι ένας τρόπος που μας δίνει ενθουσιασμό για τις δυνατότητες στη ζωή μας και την επίτευξη των στόχων μας. Ωστόσο, αν κάποιος πιστεύει μόνο σε αυτό, θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Θα δίνει προσοχή σε όσα δεν έχει, με αποτέλεσμα την απογοήτευση και την έλλειψη ευγνωμοσύνης για όσα έχει.

Το delulu στις σχέσεις

Μπορεί να είναι διασκεδαστικό κάποιος να ονειρεύεται ένα άτομο που ποθεί, επειδή στην πραγματικότητα, γνωρίζει πολύ λίγα πράγματα για αυτό. Αυτό το κενό περιέργειας κάνει το μυαλό να περιπλανιέται με τρόπους που προκαλούν ενθουσιασμό.

Αν κάποιος είναι delulu για ένα άτομο που ποθεί,  με αυτό τον τρόπο μπορεί να βρει το κουράγιο και να του ζητήσει ένα ραντεβού.

Μερικές φορές οι άνθρωποι αποφεύγουν κάποιες ευκαιρίες μέσω δικαιολογιών. "Αυτή που θέλω είναι πολύ καλή για εμένα, ποτέ δεν θα έδειχνε ενδιαφέρον για εμένα." Αλλά το delulu βοηθά να ανακτήσετε την αυτοπεποίθησή σας.

Αν ξεκινήσετε μια συζήτηση με το πρόσωπο που θέλετε και συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι διαθέσιμο για μια σχέση, όπως όταν αναφέρει ότι έχει σύντροφο, το να συνεχίζετε να μένετε delulu θα οδηγήσει στην απογοήτευση.

Το delulu στην καριέρα ή στους προσωπικούς στόχους

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που γράφουν λίστες με τις επιθυμίες τους που ελπίζουν να επιτύχουν. Κάποιες από αυτές μπορεί να είναι απλά φαντασιώσεις, και κάποιες μπορεί να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχει τίποτε κακό στο να θέλει κάποιος να επιτύχει κάτι δύσκολο, εφόσον η νοοτροπία του για αυτό το στόχο είναι λογική.

Όταν κάποιος είναι delulu για ένα μεγάλο, προσωπικό του στόχο όπως το να αγοράσει ένα σπίτι ή να μετακομίσει στην πόλη των ονείρων του, είναι μια βοηθητική άσκηση. Όταν έχουμε μικρότερους στόχους, όπως για παράδειγμα να φτιάξουμε ένα πλάνο αποταμιεύσεων ή να ψάχνουμε για τη δουλειά των ονείρων μας, είναι ουσιαστικό.

Μπορεί κάποιος συνεχώς μιλά για τα μεγάλα όνειρά του, αλλά δεν κάνει τίποτε για να τα κάνει πραγματικότητα. Τότε το delulu δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.

Όταν κάποιος αποφεύγει τις σκληρές αλήθειες για ένα μεγάλο στόχο μπορεί να μείνει κολλημένος σε μια κατάσταση. Για παράδειγμα, αν κάποιος γνωρίζει ότι δεν έχει μια συγκεκριμένη δεξιότητα για μια δουλειά ή έχει ένα στόχο μόνο για να εντυπωσιάσει τους γονείς του, το να είναι delulu δεν είναι αρκετό για να επιτύχει την ικανοποίηση που λαχταρά.

Το delulu στις σχέσεις

Η πραγματική οικειότητα προκύπτει από την ειλικρίνεια, έτσι αν κάποιος είναι delulu δίνει στο σύντροφό του την δυνατότητα να αμφιβάλει.

Δεν είναι κακό να δίνουμε χώρο ή μια ευκαιρία σε ένα σύντροφο αν κάνει ένα λάθος, αυτό είναι ουσιαστικό για τη βελτίωση της σχέσης.

Όταν κάποιος είναι delulu, μπορεί να αγνοεί ή να μην εκφράζει τα συναισθήματά του στο σύντροφο του. Τότε η σχέση θα τελειώσει λόγω έλλειψης αυθεντικότητας.

Delulu, Τι σημαίνει delulu, Delulu στη ζωή

Εφαρμογή του delulu

Το μότο της Gen Z “Delulu is the solulu,” (solution=λύση) είναι πλέον το νέο trend.

Ο όρος delulu εμφανίστηκε αρχικά στο TikTok και αφορούσε τα ραντεβού , και ήταν η ισχυρή πεποίθηση ότι κάποιος μπορεί να ενδιαφέρεται για ένα άτομο, ακόμη και αν όλα τα σημάδια δείχνουν κάτι άλλο.

Με την πάροδο του χρόνου, έχει γίνει μια ευέλικτη νοοτροπία, με τους ανθρώπους να την εφαρμόζουν σε πολλές πτυχές της ζωής. Έχει να κάνει με το να μπορεί να υποκριθεί κάποιος ότι μπορεί να κάνει τις φιλοδοξίες του πραγματικότητα. Ακόμη και όταν όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον του.

Με πολλούς τρόπους το delulu, είναι ένα παρακλάδι του manifestation που κατέκλυσε τα social media τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, το delulu, πάει αυτή την ιδέα ένα βήμα παρακάτω μεταφράζοντας το manifestation σε πραγματικές πράξεις, χωρίς να βασίζεται σε κανένα πραγματικό στοιχείο.

1. Η αυτοπεποίθηση και η πίστη στον εαυτό ανοίγουν το μονοπάτι της επιτυχίας

Η τάση του delulu δίνει έμφαση στη σημασία της αυτοπεποίθησης και της πίστης στον εαυτό για την επιτυχία σε όλες τις πτυχές της ζωής. Όταν κάποιος πιστεύει στον εαυτό του και στις ικανότητές του , αυτό είναι ένα πολύτιμο ψυχολογικό εργαλείο για να ξεπεράσει τις προκλήσεις όπως το σύνδρομο του απατεώνα , και να μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες.

Ψυχολογικά, η πίστη στον εαυτό έχει στενή σχέση με την πίστη στις ικανότητες για την επίτευξη ενός στόχου. Οι μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα με πίστη στον εαυτό τους θέτουν υψηλότερους στόχους, ξεπερνούν τις δυσκολίες και τελικά πετυχαίνουν περισσότερα.

Πώς μπορεί η νοοτροπία του delulu να βοηθήσει στην ενίσχυση της πίστης στον εαυτό;

  • Μπορεί να σας βγάλει από το comfort zone σας. Όταν κάποιος έχει φαντασιώσεις μπορεί να λέει "ναι" σε προκλήσεις που κανονικά δεν θα ονειρευόταν. Η συνειδητοποίηση ότι μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα πράγματα από αυτά που πιστεύατε ενισχύει την πίστη στον εαυτό.
  • Είναι εξαιρετικό υποκατάστατο για την αρνητική συζήτηση με τον εαυτό. Όταν κάποιος αντικαθιστά την εσωτερική επικριτική φωνή του με μια φαντασίωση αυτό τον βοηθά να δει τις ευκαιρίες ακόμη και στα χειρότερα σενάρια. Βέβαια, δεν πρέπει κάποιος να χρησιμοποιεί αυτή την τακτική, γιατί θα χάσει την ικανότητα να βλέπει τις αδυναμίες του.

2. Το manifestation και η θετική σκέψη τροφοδοτούν το ταξίδι της εξέλιξης

Όλοι γνωρίζουμε ότι η θετική σκέψη παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία. Η θετική σκέψη δεν είναι απλώς μια κούφια ευχή. Είναι μια πυξίδα που μας καθοδηγεί προς το στόχο μας. Οι μελέτες δείχνουν ότι η διατήρηση μια αισιόδοξης νοοτροπίας παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της πίστης στις ικανότητές μας, έτσι μας δίνει ώθηση για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Η αισιοδοξία αυξάνει σημαντικά τη δέσμευση στο στόχο μας. Οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν υψηλότερες προσδοκίες, πράγμα που ενισχύει τη δέσμευση και την πρόοδό τους.

Η νοοτροπία του delulu, έχει την ικανότητα να μετατρέπει τα όνειρά σας σε πραγματικότητα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

  • Κάντε όραμα την επιτυχία σας. Καλό είναι να αφιερώνετε κάθε μέρα λίγο από το χρόνο σας για να οραματίζεστε τους στόχους σας και τους τρόπους με τους οποίους θα τους επιτύχετε.  Οι σκέψεις σας αποτελούν ένα αποτύπωμα για τις πράξεις σας. Όταν οραματίζεστε τους στόχους σας και πιστεύετε ότι θα τους επιτύχετε,  τότε βάζετε τις βάσεις για να κάνετε το όραμά σας πραγματικότητα. Όσο πιο λεπτομερές και ρεαλιστικό είναι το όραμά σας, τόσο πιο επιτακτικό θα γίνει.
  • Κάντε εξάσκηση στην ευγνωμοσύνη. Η ευγνωμοσύνη σημαίνει ότι αναγνωρίζετε και εκτιμάτε τις ευκαιρίες και τα επιτεύγματα αυτή τη στιγμή. Αυτό όχι μόνο οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα, αλλά δημιουργεί θετικότητα στη ζωή σας γενικά.
  • Χρησιμοποιήστε τις θετικές δηλώσεις και γράψτε σε ένα ημερολόγιο. Οι θετικές δηλώσεις στην καθημερινότητα ενισχύουν τη πίστη στον εαυτό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε απλές φράσεις όπως, "Μπορώ να επιτύχω όλα τα όνειρά μου." Το ημερολόγιο είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο για να ελέγχετε την πρόοδο σας και να αναγνωρίζετε τις πτυχές στις οποίες η θετική σκέψη έχει ουσιαστική επίδραση.

Ψυχική ενδυνάμωση και νοοτροπία εξέλιξης 

Η delulu νοοτροπία ενισχύει την πίστη στον εαυτό και την θετική συζήτηση με τον εαυτό ώστε να μετατρέπουμε τις ιδέες μας σε πράξεις, που θα μας οδηγήσουν στην επιτυχία. Όπως συμβαίνει με όλα τα trends στα social media , έτσι και το delulu δεν είναι ανάγκη να το παίρνουμε τόσο σοβαρά. Φυσικά, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των επιτυχημένων ανθρώπων που σε μικρότερη ηλικία είχαν μια φαντασίωση για την καριέρα τους και τελικά έγινε πραγματικότητα.

Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να επιτύχει όλα όσα ονειρεύεται αν γνωρίζει τις δυνατότητες του. Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ βοηθά τον κάθε άνθρωπο να ανακαλύψει τον εαυτό του ώστε να επιτύχει όσα επιθυμεί.