Κάνε το Τεστ
πίστεψε στον εαυτό σου, πιστευω στονε αυτο μου, τρόποι για να πιστέψεις στον εαυτό σου, πως να πιστέψω στον εαυτό μου, αγκάλιασε την αλλαγή

Πίστεψε στον εαυτό σου!

Πίστεψε στον εαυτό σου!

Η πίστη στον εαυτό μας σημαίνει ότι πιστεύουμε στις ικανότητές μας, ότι μπορούμε να καταφέρουμε όσα θέλουμε. Όταν πιστεύουμε στον εαυτό μας, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις αμφιβολίες και να έχουμε την αυτοπεποίθηση να αναλάβουμε δράση. Αντίθετα, όταν μας πνίγουν οι φόβοι, οι αμφιβολίες και οι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, η επιτυχία μοιάζει κάτι ακατόρθωτο.

Πώς θα πιστέψω ξανά στον εαυτό μου;

Για να μπορέσει κάποιος να πιστέψει στον εαυτό του είναι ανάγκη να πιστέψει ότι η επιτυχία είναι 100% εφικτή.

Εστιάστε στις ικανότητές σας (όχι στις αδυναμίες σας)

Όταν έχετε αποτύχει ξανά και ξανά σε κάτι που φαίνεται εύκολο στους άλλους, είναι σχεδόν απίθανο να πιστέψετε στον εαυτό σας. Η χαμηλή αυτοπεποίθηση, σας κάνει να βλέπετε μόνο όσα δεν μπορείτε να κάνετε. Αυτό συμβαίνει επειδή νιώθετε πιο έντονες τις αδυναμίες σας. Μέσα σας έχει φωλιάσει η ντροπή, η αδυναμία και η αποτυχία.

Λέτε στον εαυτό σας φράσεις όπως, "Δεν έχω τίποτα θετικό". Φυσικά αυτό δεν ισχύει! Όλοι μας έχουμε αδυναμίες, δυνατά σημεία και τα φυσικά ταλέντα μας!

Για να μπορέσετε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας το εξής:

  • Σταματήστε να ασχολείστε με τις αδυναμίες σας. Ανακαλύψετε τι μπορείτε να κάνετε καλά και δουλέψτε για να γίνετε καλύτεροι.
  • Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να δίνουν προσοχή στα θετικά και να μην χάνουν χρόνο στις αδυναμίες τους.
  • Μπορείτε να μιλήσετε με την οικογένεια, τους στενούς σας φίλους και τους συνεργάτες σας για τις ικανότητές σας. Για ποια θέματα έρχονται σε εσάς για βοήθεια; Φυσικά, ο σκοπός δεν είναι να λάβετε φιλοφρονήσεις αλλά είναι μια άσκηση για να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας.

Ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει τις δυνάμεις που κρύβει μέσα του. Όλοι έχουμε ταλέντα και χρειάζεται να κάνουμε μια μικρή προσπάθεια να τα ανακαλύψουμε. Οι δυνατότητές σας είναι τα πλεονεκτήματά σας και σας κάνουν μοναδικό.

Γίνετε ο προπονητής του εαυτού σας

Αν εσείς δεν πιστεύετε στον εαυτό σας, δεν θα πιστέψετε κανέναν άλλο που σας θαυμάζει. Το θέμα είναι να μαθαίνετε συνεχώς πράγματα για τον εαυτό σας και να γράψετε σε ένα ημερολόγιο αυτό που θέλετε να γίνετε, όλα όσα επιθυμείτε, με αυτό τον τρόπο θα αρχίσετε να κάνετε τα απαραίτητα βήματα για να βελτιώσετε τις ικανότητές σας.

Επιπλέον, μπορείτε να γράψετε για τις πτυχές της ζωής σας με τις οποίες δεν νιώθετε καλά. Κάντε μικρά βήματα για να βελτιώσετε κάθε πτυχή σας:

  • Νιώθετε ότι σας έχουν πνίξει οι υποχρεώσεις
  • Θέλετε η ζωή σας να έχει ένα σκοπό
  • Θέλετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να κάνετε πράγματα με τους αγαπημένους σας
  • Νιώθετε άγχος για τα οικονομικά σας

Όταν αναγνωρίζετε τα κομμάτια της ζωής σας για τα οποία νιώθετε λιγότερη ικανοποίηση, τότε μπορείτε να κάνετε βήματα για να τα βελτιώσετε. Μπορείτε να θέτετε ένα στόχο κάθε φορά και καλό είναι να τον σπάσετε σε μικρότερα κομμάτια. Η επίτευξη κάθε μικρού στόχου θα σας γεμίσει αυτοπεποίθηση. Με τον καιρό, θα κατανοήσετε ότι μπορείτε να επιτύχετε ότι έχετε στο μυαλό σας.

Αγκαλιάστε τον εαυτό σας

Πώς μπορείτε να έχετε πίστη στον εαυτό σας όταν δεν ξέρετε τον πραγματικό σας εαυτό; Ή ακόμη χειρότερα, κάνετε σκληρή προσπάθεια να γίνετε κάτι που δεν είστε.

Η αυτοπεποίθηση πηγάζει από μέσα μας και από όσα έχουν αξία για εμάς. Δεν αφορά τις ψεύτικες συμπεριφορές ή την προσπάθεια να εντυπωσιάσετε τους άλλους.

Φυσικά, αυτό είναι εύκολο να το λέει κάποιος παρά να το κάνει. Τα στερεότυπα θέλουν να μας πείσουν ότι όλοι χρειάζεται να ταιριάζουμε με τους άλλους, να είμαστε "κανονικοί". Για να μπορέσετε να πιστέψετε στον εαυτό σας, χρειάζεται να σκάψετε βαθιά μέσα σας και να ανακαλύψετε τι έχει αξία για εσάς θα πρέπει να αυξήσετε την αυτογνωσία σας. Πρέπει να κατανοήσετε τι είναι αυτό που σας κάνει μοναδικούς και να γιορτάσετε αυτά τα στοιχεία σας.

Όταν αρχίζετε να ζείτε αληθινά με βάση την ταυτότητα και τις αξίες σας, τότε θα αρχίσετε να πιστεύετε στην αξία, στις δυνατότητες και στις ικανότητές σας, όμως τι είναι σημαντικό για εσάς και ποιες αξίες σας αντιπροσωπεύουν;

Φυσικά, είναι σημαντικό να μην μένετε εγκλωβισμένοι στις προσδοκίες των άλλων.  Μπορεί η αυθεντικότητα να μοιάζει μεγάλο ρίσκο, και ίσως να φοβάστε την κριτική. Όμως να έχετε στο μυαλό σας ότι οι εμπειρίες της ζωής σας έχουν να κάνουν με εσάς και όχι με τους άλλους.

Όταν κάνετε πράγματα που σας τρομάζουν τότε ενισχύετε την αυτοπεποίθησή σας. Αυτό μπορεί να  μοιάζει παράλογο, αλλά όταν νιώθουμε ευάλωτοι, αγκαλιάζουμε τους φόβους μας. Δεν τους κρύβουμε, είναι το πιο σίγουρο μονοπάτι να ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας.

Βρείτε χρόνο για περιπέτειες, που είναι απολύτως έξω από τα νερά σας. Μπορεί να κάνετε ελεύθερη πτώση, να ξεκινήσετε την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, οτιδήποτε μπορεί να είναι κόντρα σε εσάς. Έτσι θα μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας.

πως να πιστευω στον εαυτο μου

Πιστέψτε ότι μπορείτε και θα το κάνετε

Οι πεποιθήσεις  είναι το πιο ισχυρό όπλο που έχετε στα χέρια σας. Μπορείτε να αλλάξετε ολοκληρωτικά τη ζωή σας αν απλά αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας. Όταν αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα τότε αλλάζει ο κόσμος.

Είτε βλέπεις δυνατότητες, είτε ανυπέρβλητα εμπόδια.

Για να πιστέψετε στον εαυτό σας, χρειάζεται να αλλάξετε νοοτροπία και να αφήσετε πίσω σας τις περιοριστικές πεποιθήσεις.

Η αλλαγή είναι δυνατή. Ίσως αυτό να μην είναι ακόμη άμεσα ορατό, αλλά αν πιστεύετε ότι μπορείτε να εξελιχθείτε, να μάθετε και να ωριμάσετε όλα θα πάνε καλά.

Όταν πιστεύουμε βαθιά ότι εμείς και η ζωή μας μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο τότε υπάρχει μια δύναμη πίσω από τις προσπάθειές μας. Είμαστε πρόθυμοι να δουλέψουμε σκληρά για να επιτύχουμε αυτές τις αλλαγές. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας περισσότερο από την επιτυχημένη μας προσπάθεια.

Μπορείτε να πιστέψετε στον εαυτό σας

Μαγικά πράγματα μπορεί να συμβούν όταν έχετε πίστη στον εαυτό σας. Φυσικά είναι ανάγκη να δουλέψετε για όσα επιθυμείτε και όσα θέλετε να αλλάξετε στη ζωή σας.

Είναι γνωστό σε όλους ότι αν κάποιος θέλει να επιτύχει στη ζωή του, πρέπει να πιστέψει στον εαυτό του. Πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας και στις ικανότητές μας επειδή η εσωτερική μας πίστη είναι αυτή που θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε τα εξωτερικά αποτελέσματα.

Εύκολα χάνουμε την πίστη στον εαυτό μας όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, αποτυχίες και φόβους. Όταν δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, οι άλλοι δεν μας παίρνουν στα σοβαρά.

Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που ζουν τη ζωή που ονειρεύονται. Οι περισσότεροι εγκαταλείπουν το στόχο τους στο πρώτο εμπόδιο.

Πίστεψε στον εαυτό σου και όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Έχε πίστη στις δυνατότητές σου, δούλεψε σκληρά και δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορείς να επιτύχεις. Brad Henry

Προχώρα μπροστά και μην κοιτάς πίσω

Αν δεν μπορείς να πετάξεις τότε τρέξε, αν δεν μπορείς να τρέξεις τότε περπάτα, αν δεν μπορείς να περπατήσεις τότε μπορείς να συρθείς, αλλά ό,τι κι αν κάνεις, πρέπει να συνεχίσεις να προχωράς. Martin Luther King Jr

Θα υπάρξουν αμέτρητες φορές στη ζωή σου που θα θέλεις να τα παρατήσεις. Η φωνή μέσα στο μυαλό σου λέει να σταματήσεις και αρχίζεις να έχεις αμφιβολίες για τον εαυτό σου, αλλά ποτέ μην ακούς αυτή τη φωνή.

Να έχεις θάρρος, να είσαι δυνατός και να προχωράς. Ποτέ μην τα παρατάς. Πρέπει να συνεχίσεις για να φτάσεις στο στόχο σου. Και όταν αυτό συμβεί, θα συνειδητοποιήσεις πόσο πιο δυνατός έχεις γίνει.

Άφησε τη ζωή να σε οδηγήσει

Δώσε στη ζωή την ευκαιρία να σε οδηγήσει και ακολούθησε τη φυσιολογική της ροή. Όταν μάθεις να ακολουθείς τη ροή της ζωής σου, τότε θα συνειδητοποιήσεις ότι η ζωή είναι υπέροχη και πολύτιμη. Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το LIFE COACHING αποτελούν πολύτιμους συμμάχους σε αυτό το ταξίδι.

Αν την αφήσεις να σε καθοδηγήσει, θα σου προσφέρει όλα της τα δώρα. Πρέπει να δεχτείς τη ζωή  που σου έχει δοθεί και να μάθεις να χαλαρώνεις. Πήγαινε στη σωστή κατεύθυνση και η επιτυχία θα έρθει.

Όλοι μας αντιμετωπίζουμε διαφορετικές προκλήσεις στην καθημερινότητα! Πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου για να μπορέσεις να τις αντιμετωπίζεις με θάρρος και αποτελεσματικότητα.