Κάνε το Τεστ
πως να φτάσετε γρήγορα στην επιτυχία, επιτυχία, τρόποι για να φτάσετε στην επιτυχία, επίτευξη στόχων, βήματα για την επιτυχία, πως θα επιτύχω τους στόχους μου

Πως να φτάσετε γρήγορα στην επιτυχία

Πως να φτάσετε γρήγορα στην επιτυχία

Η επιτυχία είναι κάτι διαφορετικό και μοναδικό για τον κάθε άνθρωπο. Κάποιοι θέλουν να έχουν σπουδαία καριέρα, άλλοι ένα όμορφο σπίτι ή οικογένεια. Η επιτυχία είναι κάτι που όλοι επιθυμούν στη ζωή τους. Όταν κάποιος επιτυγχάνει τους στόχους του, νιώθει περήφανος για τον εαυτό του, έχει κίνητρο να συνεχίσει.

Η επιτυχία και η αποτυχία είναι συνήθως πολύ κοντά. Αυτό όμως που ξεχωρίζει τους επιτυχημένους ανθρώπους είναι ότι, κάνουν μεγάλα όνειρα, σκέφτονται έξυπνα και μαθαίνουν γρήγορα.

Πώς μπορούν να εφαρμοστούν αυτές οι τρεις αρχές; Πώς μπορείτε να φτάσετε γρήγορα στην επιτυχία;

Κάντε μεγάλα όνειρα

Όταν λέμε ότι πρέπει να κάνετε μεγάλα όνειρα, αυτό σημαίνει ότι οι επιτυχημένοι στον τομέα τους σκέφτονται όλες τις πιθανές μελλοντικές αλλαγές. Κατανοούν την ανάγκη για νέες τεχνολογίες, αντί να υποθέτουν ότι οι τρέχουσες υποθέσεις τους είναι σωστές. Δεν είναι πολύ περήφανοι όταν εξερευνούν τις αποτυχίες τους, όπως  μια ανακάλυψη που τους οδήγησε σε χρεοκοπία. Αντί να ψάχνουν σταδιακά για γρήγορα, καλύτερα ή πιο φθηνά προϊόντα, τολμούν να κάνουν μεγάλα όνειρα.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ξεκινήσουν από μια κόλλα χαρτί για να σχεδιάσουν μια νέα εφαρμογή, νέα προϊόντα που θα ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες.

Αντίθετα, οι άνθρωποι που αποτυγχάνουν τυπικά δεν κάνουν μεγάλα όνειρα. Υποθέτουν ότι το μέλλον θα είναι ελάχιστα διαφορετικό από το παρόν.

Είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης να βλέπουμε την αλλαγή ως σταδιακή και να σκεφτόμαστε ότι όλοι οι πιθανοί πελάτες θα προτιμούν τα προϊόντα μας, όμως αυτός ο τρόπος σκέψης μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Για παράδειγμα, η Microsoft, η Motorola, η Blackberry και η Nokia όλες έχασαν την αγορά των smartphones επειδή δεν ταίριαζε με τις δικές τους τεχνολογικές υποθέσεις, και δεν μπορούσαν να οραματιστούν πως θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν τα δικά τους προϊόντα.

Ξεκινήστε με μικρά βήματα

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξεκινούν με μικρά βήματα μετά τα μεγάλα όνειρα που κάνουν. Αντί να ακολουθούν τη μόδα και να παράγουν ένα μόνο μεγάλο προϊόν, σπάνε την ιδέα σε μικρότερα κομμάτια. Δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να πάρει μια απόφαση μόνο βάσει ενστίκτου ή να ξεφύγουν από τον οικονομικό προϋπολογισμό. Αναβάλλουν τις σημαντικές αποφάσεις μέχρι να έχουν στα χέρια τους επαρκή στοιχεία.

Τυπικά, όσοι αποτυγχάνουν δεν κάνουν μεγάλα όνειρα, αλλά επίσης ξεκινούν με μεγάλα βήματα που δεν οδηγούν τελικά πουθενά.

Στις μέρες μας οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι καινοτόμες λόγω της τεράστιας εξέλιξης της τεχνολογίας, που οδηγεί από τον εφησυχασμό στον πανικό. Όταν κάποιος αγνοεί τις ευκαιρίες επειδή δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, τελικά βλέπει ότι η επένδυση σε μια μόνο μεγάλη ιδέα, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.

Να μαθαίνετε γρήγορα

Οι άνθρωποι που μαθαίνουν γρήγορα έχουν μια επιστημονική προσέγγιση για τις καινοτομίες. Έχουν την άποψη ότι μια καλή παρουσίαση αξίζει περισσότερο από χιλιάδες σελίδες επιχειρηματικού πλάνου.

Κάνουν δοκιμές πριν καταλήξουν να επενδύσουν κάπου, αφήνουν έξω τα μεγάλα πράγματα, και έτσι μπορούν να συγκεντρώσουν ολοκληρωμένες πληροφορίες και να αναλύουν γρήγορα όσα λειτουργούν και όσα δεν λειτουργούν.

Επίσης, δεν επιμένουν στις δικές τους ιδέες. Έχουν την πειθαρχία να κάνουν ερωτήσεις και είναι έτοιμοι να βάλουν στην άκρη ή να αλλάξουν κάποια ιδέα με βάση όσα έχουν μάθει, όχι με όσα ελπίζουν.

Όταν κάποιος δεν κάνει μεγάλα όνειρα, κάνει μεγάλα βήματα και δεν μαθαίνει τότε η αποτυχία είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένη.

Πώς μπορώ να επιτύχω τους στόχους μου;

Για να μπορέσετε να επιτύχετε το στόχο σας καλό είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

1. Μείνετε δεσμευμένοι

Μέσω της δέσμευσης, μπορείτε να διατηρήσετε το κίνητρό σας για να επιτύχετε. Για να μπορέσετε να ξεκινήσετε να θέτετε στόχους, φτιάξτε μια λίστα που θα περιλαμβάνει:

  • Το στόχο σας
  • Το επίπεδο δέσμευσης στο στόχο
  • Τι είστε πρόθυμοι να κάνετε για να επιτύχετε το στόχο σας

Όταν μένετε συγκεντρωμένοι στο σχέδιό σας αυτό είναι σημαντικό. Είναι βοηθητικό να αφιερώνετε κάθε μέρα 15 λεπτά για να σκεφτείτε το πλάνο σας και τι έχετε κάνει για αυτό. Με αυτό τον τρόπο ο στόχος θα μένει στο μυαλό σας και θα συνεχίσετε να είστε προσηλωμένοι σε αυτόν.

επιτυχία, σμαρτ στοχοι, smart στοχος

Η δέσμευση στο στόχο σας, ωστόσο, εξασφαλίζει ότι έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες από τον εαυτό σας και ότι το αποτέλεσμα είναι σημαντικό. Αν η δέσμευσή σας δεν αποδίδει μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, πρέπει να προσαρμόσετε το στόχο σας ανάλογα και να κάνετε τα απαραίτητα βήματα για αυτό.

2. Μάθετε από αυτό το ταξίδι

Αντί να μένετε συνεχώς προσηλωμένοι στα αποτελέσματα των προσπαθειών σας, καλό είναι να δίνετε σημασία στα μικρά βήματα που είναι ανάγκη να κάνετε για να επιτύχετε. Αν επιτρέπετε στον εαυτό σας να απολαμβάνει στις μικρές νίκες σε όλο αυτό το ταξίδι, η επίτευξη του στόχου σας θα είναι μια νέα περιπέτεια κάθε μέρα, και έτσι θα είναι πιο πιθανό να μένετε συγκεντρωμένοι στο στόχο σας. Όταν το κάνετε αυτό θα μαθαίνετε καινούργια πράγματα κάθε φορά, τα οποία θα σας βοηθούν να εξελίσσεστε ως άτομα.

3. Σκεφτείτε θετικά

Όταν έχετε μια θετική νοοτροπία σημαίνει ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και τις δεξιότητές σας. Είναι σημαντικό να αντικαταστήσετε κάθε αρνητική σκέψη με μια θετική για να παρακινείτε τον εαυτό σας να προσπαθεί ανεξάρτητα με τις προκλήσεις που μπορεί να εμφανιστούν.

Στο μονοπάτι της επιτυχίας, θα μάθετε καινούργια πράγματα και θα αρχίσετε να σκέφτεστε διαφορετικά. Οι στόχοι σας δεν θα γίνουν πραγματικότητα σε μια νύχτα. Χρειάζεται πειθαρχία για να επιτύχετε, έτσι είναι ζωτικής σημασίας να έχετε θετική σκέψη.

4. Αλλάξτε τρόπο σκέψης

Μερικές φορές στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, είναι ανάγκη να αλλάξετε την οπτική σας για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που θα εμφανιστούν. Όταν έχετε μια κακή μέρα στη δουλειά ή μια κακή εβδομάδα, σκεφτείτε ότι τα πράγματα την επόμενη μέρα θα είναι καλύτερα.

Δώστε στον εαυτό σας την δυνατότητα και το χρόνο να σκεφτεί μια κατάσταση με θετικό τρόπο, χρησιμοποιήστε τις θετικές δηλώσεις και δείτε πόσο θα αλλάξει έτσι η μέρα σας. Με αυτή τη λογική μπορείτε να αλλάξετε ολόκληρη τη ζωή σας.

5. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας

Εάν βρίσκεστε σε αδιέξοδο, ίσως είναι ανάγκη να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Από τη στιγμή που θα έχετε κατανοήσει την κατάσταση, προσπαθήστε να βρείτε μια λύση και πιέστε τον εαυτό σας προς την επιτυχία.

6. Αποφύγετε το burn out

Το να μένετε συγκεντρωμένοι στο στόχο σας είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι ανάγκη να σας πιάνει εμμονή με αυτό. Καλό είναι το ταξίδι σας να είναι παραγωγικό αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστικό έτσι ώστε να έχετε κίνητρο χωρίς να νιώθετε ότι καταπονείτε τον εαυτό σας. Αν συνεχώς σκέφτεστε το στόχο σας αυτό σίγουρα θα σας οδηγήσει στο burn out.

Κάποιες φορές οι στόχοι μπορεί να είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε και όχι κάτι που θέλουμε να κάνουμε. Για να αποφύγετε το burn out, συνεχίστε να μαθαίνετε και να εξελίσσεστε.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε κάθε όνειρο και στόχο σας 

Δεν υπάρχει μονάχα ένας δρόμος για την επιτυχία. Μπορείτε να δώσετε το δικό σας ορισμό στην επιτυχία.

Η επιτυχία χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια. Δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε μια νύχτα. Συνήθως χρειάζονται χρόνια για να γίνει κάποιος επιτυχημένος σε ότι έχει επιλέξει, ή να έχει βιώσει πολλές αποτυχίες πριν εμφανιστεί η κατάλληλη ευκαιρία. Χρειάζεται υπομονή, κίνητρο, προσήλωση στο στόχο και σκληρή δουλειά. Όλες αυτές τις δεξιότητες μπορείτε να τις αποκτήσετε με τη βοήθεια της ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ και του LIFE COACHING.