Κάνε το Τεστ
ρέικι, τι είναι το ρέικι, πως λειτουργεί το ρέικι, οφέλη ρέικι, κίνδυνοι ρέικι, σε ποιες περιπτώσεις βοηθά το ρέικι

Ρέικι

Ρέικι

Μετά από δεκαετίες αμφισβήτησης της αποτελεσματικότητας του Ρέικι (Reiki) , υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη τεχνική. Είναι μια ολιστική ενεργειακή τεχνική που προσφέρει ανακούφιση σε πολλούς ανθρώπους.

Ο στόχος της θεραπείας του Ρέικι είναι η ανακούφιση του άγχους και του πόνου, η χαλάρωση, η απελευθέρωση των αρνητικών συναισθημάτων , η επιτάχυνση της φυσικής επούλωσης, η ισορροπία στην ενέργεια του σώματος και η υποστήριξη άλλων παραδοσιακών θεραπειών.

Πώς λειτουργεί το Ρέικι;

Το Ρέικι είναι μια τεχνική επούλωσης που προάγει την χαλάρωση, μειώνει το άγχος και την ανησυχία μέσα από απαλό άγγιγμα. Οι ειδικοί στο Ρέικι χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να μεταφέρουν την ενέργεια στο σώμα, ώστε να βελτιώσουν την ροή και την ισορροπία της ενέργειας με σκοπό την επούλωση.

Η ανακάλυψη του Ρέικι έγινε στις αρχές του 1900, από τον Ιάπωνα Mikao Usui, και ο όρος προήλθε από τις λέξεις "rei" που σημαίνει "παγκόσμιος" και "ki" που είναι η ζωτική ενέργεια που υπάρχει σε όλα τα έμβια όντα. Ο όρος Ρέικι, είναι ένας παγκόσμιος όρος.

Το Ρέικι συμβάλλει στην επούλωση καθώς βοηθά τους ανθρώπους να επαναφέρουν την ισορροπία της ενέργειας, σωματικά, συναισθηματικά, ψυχικά και πνευματικά.

Οι ειδικοί στο Ρέικι δρουν ως αγωγοί ανάμεσα σε εσάς και στην  ζωτική ενέργεια. Η ενέργεια ρέει μέσα από τα χέρια του θεραπευτή.

Ο ασθενής παίρνει μόνο την ενέργεια που έχει ανάγκη από τον θεραπευτή. Αυτό βοηθά τον ασθενή να γνωρίζει ότι λαμβάνει υποστήριξη για όσα έχει πραγματικά ανάγκη και όχι για όσα πιστεύει ότι έχει ανάγκη. Αυτό συμβάλλει στην εύρεση της τέλειας ισορροπίας για τις ανάγκες του ασθενή.

Σε ποιες καταστάσεις βοηθά το Ρέικι;

Επειδή το Ρέικι είναι μια ολιστική θεραπεία, για το μυαλό, το σώμα και τα συναισθήματα, έχει καλά αποτελέσματα σε πολλά σωματικά, συναισθηματικά, ψυχικά και πνευματικά θέματα.

Το Ρέικι δεν είναι μια θεραπεία για μια ειδική πάθηση αλλά βοηθά τους ανθρώπους με:

Το Ρέικι επίσης βοηθά στην προετοιμασία για ένα χειρουργείο, και αυτό συμβάλλει στην καλύτερη επούλωση μετεγχειρητικά.

Ποια είναι τα οφέλη του Ρέικι;

Το Ρέικι προάγει την χαλάρωση, την μείωση του στρες και την ανακούφιση των συμπτωμάτων του με σκοπό την συνολική υγεία και ευεξία ενός ανθρώπους. Μπορεί να:

  • Γίνει εφαρμογή μαζί με το διαλογισμό.
  • Διευκολύνει την επούλωση των ιστών και των οστών μετά από ένα τραυματισμό ή χειρουργείο.
  • Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Ενισχύει την φυσική διαδικασία της επούλωσης.
  • Ανακουφίζει από τον πόνο και την ένταση.
  • Υποστηρίζει την ευεξία σε ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, χειρουργεία.

Οι μελέτες δείχνουν ότι το Ρέικι δημιουργεί συναισθήματα όπως:

  • Ηρεμία
  • Χαλάρωση
  • Ασφάλεια
  • Ευεξία

Μπορεί το Ρέικι να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές θεραπείες;

Όχι, φυσικά. Το Ρέικι δεν πρέπει να αποτελεί υποκατάστατο για άλλες θεραπείες. Απλά συμπληρώνει τις παραδοσιακές θεραπείες και αυξάνει την αποτελεσματικότητά τους.

Αν κάποιος έχει γενικά καλή υγεία, με το Ρέικι μπορεί να αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά το άγχος και έτσι να έχει προληπτική δράση.

Τι να περιμένω στη διάρκεια μιας συνεδρίας Ρέικι;

Μια συνεδρία Ρέικι τυπικά διαρκεί περίπου 50 λεπτά. Στη διάρκεια μια συνεδρίας, το άτομο ξαπλώνει σε ένα τραπέζι μασάζ με όλα του τα ρούχα, και ο θεραπευτής τοποθετεί απαλά τα χέρια, τις παλάμες μόνο σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Χρησιμοποιούν μια σειρά από 12-15 διαφορετικές θέσεις των χεριών.

Ο χρόνος που ο θεραπευτής αφήνει τα χέρια του σε κάθε θέση εξαρτάται από την ροή της ενέργειας στα χέρια του σε κάθε θέση. Το Ρέικι διαφέρει από άλλες ενεργειακές θεραπείες, καθώς δεν χρησιμοποιεί πιέσεις ή μασάζ στο σώμα.

Κίνδυνοι του Ρέικι

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σημαντικοί κίνδυνοι σχετικά με το Ρέικι. Δεν προκαλεί κάποια βλάβη και δεν έχει παρενέργειες.

Ο μοναδικός κίνδυνος της θεραπείας είναι αν ο θεραπευτής δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος , το Ρέικι δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Κάποιοι μπορεί να ισχυρίζονται ότι εφαρμόζουν το Ρέικι και αντιθέτως να κάνουν επικίνδυνα πράγματα ή να μην είναι επαγγελματίες. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι το Ρέικι δεν είναι μια επεμβατική θεραπεία. Οι ειδικοί στο Ρέικι πρέπει να κάνουν πρακτική εξάσκηση με κάποιον ειδικό δάσκαλο του Ρέικι ώστε να μπορούν να κάνουν την θεραπεία αποτελεσματικά.

Είναι σημαντικό να ψάξετε να βρείτε έναν επαγγελματία θεραπευτή του Ρέικι ή τουλάχιστον να γνωρίζετε την εκπαίδευσή του. Είναι επίσης καλό οι ασθενείς να γνωρίζουν ότι μπορεί να εμφανίζουν επιδείνωση των συμπτωμάτων τους προσωρινά, ή να έχουν μια ξαφνική νευρικότητα, οπότε αν κάποιος έχει κάποια διαταραχή άγχους ή διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) , πρέπει να συζητά με τον ψυχοθεραπευτή του πρώτα. Αυτό βέβαια μπορεί να γίνει μόνο εάν νιώθετε εμπιστοσύνη προς τον θεραπευτή του Ρέικι και του μιλήσετε ανοιχτά για όλα σας τα θέματα.

Το Ρέικι αποτελεί μια συμπληρωματική εναλλακτική θεραπεία 

Σε καμία περίπτωση το Ρέικι δεν υποκαθιστά τις παραδοσιακές θεραπείες αλλά δρα συμπληρωματικά και τις ενισχύει. Αν αντιμετωπίζετε θέματα άγχους ή κατάθλιψης είναι καλύτερο να επιλέξετε την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ή το LIFE COACHING τα οποία βελτιώνουν μακροπρόθεσμα την ζωή σας.