Βελονισμός για την διακοπή του καπνίσματος

κάπνισμα, διακοπή καπνίσματος , βελονισμός για την διακοπή καπνίσματος, διακοπή καπνίσματος με βελονισμό, πως λειτουργεί ο βελονισμός, αποτελεσματικότητα βελονισμού, ωτοβελονισμός για το κάπνισμα

Βελονισμός και Διακοπή Καπνίσματος

Η διακοπή του καπνίσματος είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα. Ευτυχώς, στις μέρες μας υπάρχουν πολλές μέθοδοι που βοηθούν στην διακοπή του καπνίσματος. Ο βελονισμός είναι ένα πολύ βοηθητικό εργαλείο και είναι αποτελεσματικός στη διακοπή αυτής της αρνητικής συνήθειας.

Ο βελονισμός περιλαμβάνει την είσοδο πολύ λεπτών βελονών σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα. Αυτές οι βελόνες διεγείρουν την ροή του τσι (της ενέργειας) στο σώμα, και βοηθούν στη ρύθμιση των φυσιολογικών συστημάτων στο σώμα. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται τις βελόνες αλλά οι βελόνες που χρησιμοποιούνται στον βελονισμό είναι εξαιρετικά λεπτές, συνήθως όσο μια τρίχα από τα μαλλιά και η είσοδος είναι ανεπαίσθητη. Οι βελόνες εισέρχονται στην επιφάνεια του δέρματος και παραμένουν στο σώμα όσο ο ασθενής είναι ξαπλωμένος. Ο βελονισμός λειτουργεί βοηθώντας στη ρύθμιση της ροής της ενέργειας στο σώμα, ώστε να μειωθεί η επιθυμία για νικοτίνη, να ηρεμήσει το μυαλό και τα υποχωρήσουν οι ανησυχίες, να ωφεληθούν οι πνεύμονες και να απομακρυνθεί η πίσσα και τα κατάλοιπα νικοτίνης από τους πνεύμονες.

Συχνά οι άνθρωποι καπνίζουν επειδή η ενέργεια έχει μπλοκαριστεί σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα και προκαλεί άγχος, ανησυχία, ένταση, θυμό. Με το κάπνισμα ζεστός αέρας εισέρχεται βαθιά στους πνεύμονες και η νικοτίνη εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος, η οποία στη συνέχεια φτάνει στον εγκέφαλο και προκαλεί χαλάρωση και απελευθέρωση των αρνητικών συναισθημάτων. Ο βελονισμός βοηθά στη ρύθμιση αυτής της μπλοκαρισμένης ενέργειας και στην μετακίνησή της όπως συμβαίνει με τις βαθιές αναπνοές.

Το κάπνισμα μας κάνει να χαλαρώνουμε γρήγορα, αλλά αυτό είναι μια λανθασμένη αντίληψη καθώς οι παρενέργειες είναι καταστροφικές. Στην Κινεζική ιατρική το συναίσθημα που συνδέεται με τους πνεύμονες είναι το πένθος. Αυτή η βαριά, θλιβερή, κολλημένη ενέργεια του πένθους  μετριάζεται από τις κινήσεις των πνευμόνων ενώ καπνίζετε. Είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους να μετακινήσετε αυτή την ενέργεια που έχει κολλήσει. Μπορείτε να αρχίσετε να παρατηρείτε τι ακριβώς νιώθετε όταν έχετε την επιθυμία να καπνίσετε. Είστε θλιμμένοι ή αγχωμένοι; Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να αναλύσετε την ρίζα αυτού του συναισθήματος.

Ο βελονισμός, ειδικά ο ωτοβελονισμός, βοηθά στη μείωση της λαχτάρας για νικοτίνη διεγείροντας τους υποδοχείς στον εγκέφαλο στους οποίους συνδέεται συνήθως η νικοτίνη. Ο ωτοβελονισμός μπορεί να εφαρμοστεί από όλους τους βελονιστές και μπορούν να τοποθετηθούν αυτοκόλλητες ταινίες σε συγκεκριμένα σημεία στα αυτιά.

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη του βελονισμού είναι ο τρόπος με τον οποίο ηρεμεί το μυαλό και μειώνει το άγχος. Ο βελονισμός βοηθά στην φυσική απομάκρυνση της πίσσας και της νικοτίνης από το σώμα. Με αυτό τον τρόπο οι πνεύμονες αναζωογονούνται, η φωνή είναι πιο λεπτή, ο βήχας σταματά και βελτιώνεται η πέψη.

Ο πιο σημαντικός προβλεπτικός δείκτης για την διακοπή του καπνίσματος είναι η επιθυμία σας να το σταματήσετε. Το πρώτο βήμα είναι να αποδεχτείτε ότι έχετε κάποιο πρόβλημα που εύχεστε να το αλλάξετε και κάνετε ένα βήμα την φορά. Οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα δηλώνουν ότι θέλουν να κάνουν μια πραγματική αλλαγή στη ζωή τους και να κόψουν αυτή τη συνήθεια, και φυσικά τα αποτελέσματα είναι καλύτερα για κάποιον που το θέλει πραγματικά και όχι επειδή του το επέβαλλαν να το κάνει. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κόψετε το κάπνισμα αλλά το κύριο κίνητρο είναι η προσωπική επιθυμία για αλλαγή.

Αυτή η προσωπική επιθυμία για βελτίωση της υγείας και την απομάκρυνση από αυτή την βλαβερή συνήθεια είναι μια πανίσχυρη δύναμη που δίνει κίνητρο στο άτομο προς την κατεύθυνση που επιθυμεί. Σκεφτείτε γιατί θέλετε να διακόψετε το κάπνισμα. Κάντε μια λίστα με τους λόγους και βάλτε την κάπου ώστε να την βλέπετε. Υπενθυμίστε καθημερινά στον εαυτό σας γιατί πήρατε αυτή την απόφαση και κάνατε αυτή την επιλογή. Όλες οι τεχνικές όπως ο βελονισμός, οι τσίχλες νικοτίνης και η ύπνωση δεν θα σας βοηθήσουν αν δεν έχετε αποφασίσει να κάνετε αυτό το βήμα. Ακόμη και αν έχετε αφοσιωθεί στη διακοπή του καπνίσματος μπορεί να νιώσετε την επιθυμία να το ξαναρχίσετε. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας, αυτή η διαδικασία χρειάζεται χρόνο. Μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό σας.

Ακόμη και αν η διακοπή του καπνίσματος σας φαίνεται αδύνατη, σκεφτείτε ότι θα αλλάξει η ζωή σας και οι συνήθειeς σας και το κάπνισμα δεν θα επηρεάζει την υγεία ή την εικόνα του εαυτού σας. Όταν οι άνθρωποι νιώθουν ευχαρίστηση ενεργοποιείται το κέντρο επιβράβευσης στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να αποζητάμε περισσότερο αυτές τις ευχάριστες εμπειρίες. Οι άνθρωποι που καπνίζουν δεν είναι πιο αδύναμοι από τους άλλους. Στην πραγματικότητα έχουν έναν πιο ισχυρό μηχανισμό μνήμης. Ο βελονισμός βοηθά στη διακοπή αυτής της εθιστικής συνήθειας και βοηθά να δημιουργήσετε έναν νέο, θετικό κύκλο στον εγκέφαλό σας.

Πως λειτουργεί ο βελονισμός στη διακοπή του καπνίσματος;

Όταν σταματήσετε το κάπνισμα, τα επίπεδα της νικοτίνης αρχίζουν να μειώνονται. Οι υποδοχείς νικοτίνης στον εγκέφαλο είναι άδειοι και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την λαχτάρα για κάπνισμα και τα τυπικά συμπτώματα στέρησης της νικοτίνης.

Ο βελονισμός διεγείρει την απελευθέρωση ενδορφινών στο σώμα, οι οποίες αντισταθμίζουν την έλλειψη νικοτίνης στον εγκέφαλο. Αυτό εξηγεί το γιατί οι άνθρωποι που κάνουν βελονισμό για την διακοπή του καπνίσματος δεν νιώθουν τόσο έντονο άγχος.

Ο βελονισμός είναι αποτελεσματικός στην διακοπή του καπνίσματος 

Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια πρόκληση, ειδικά για τους ανθρώπους που καπνίζουν για πολλά χρόνια. Ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ είναι αποδεδειγμένα μια αποτελεσματική μέθοδος για την διακοπή του καπνίσματος και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων νοσημάτων.