Κάνε το Τεστ
ζεόλιθος, τι είναι ο ζεόλιθος, ιδιότητες ζεόλιθου, χρήσεις ζεόλιθου, δράση ζεόλιθου, ζεόλιθος και ανοσοποιητικό, ζεόλιθος και κατάθλιψη , οφέλη ζεόλιθου στην υγεία

Ζεόλιθος

Ζεόλιθος

Τι θα συνέβαινε αν υπήρχε μια "μαγική σκόνη" που θα καθάριζε το νερό και θα εμπλούτιζε το χώμα; Πόσο χρήσιμο θα ήταν να υπάρχει μια τέτοια σκόνη που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του σώματος; Θα καταπολεμούσε τις λοιμώξεις και την βλάβη που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες; Ο ζεόλιθος ίσως να μπορεί να τα κάνει όλα αυτά.

Τι είναι ο ζεόλιθος;

Ο ζεόλιθος είναι ένα σύνθετο ορυκτό που σχηματίζεται από την επαφή της ηφαιστειακής λάβας με το νερό. Αυτή η διαδικασία χρειάζεται χιλιάδες ή ακόμη και εκατομμύρια χρόνια, και τα στοιχεία δείχνουν ότι ο πρώτος ζεόλιθος σχηματίστηκε 300 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Το όνομά του έχει ελληνική προέλευση και προκύπτει από τη λέξη "ζέω" που σημαίνει βράζω και "λίθος" που σημαίνει πέτρα. Ο ζεόλιθος απελευθερώνει άφθονο ατμό σε περιπτώσεις αύξησης της θερμοκρασίας, και αυτό μας υπενθυμίζει ότι είναι μια πέτρα που βράζει.

Ο ζεόλιθος είναι ηφαιστειακό μεταλλικό στοιχείο που έχει πολλά οφέλη στην υγεία. Αποτελεί το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να απομακρύνει αποτελεσματικά πολλές τοξίνες από το σώμα. Για αυτό τα συμπληρώματα που περιέχουν ζεόλιθο, είναι επαναστατικά.

Γιατί είναι ουσιαστική η αποτοξίνωση; 

Οι τοξίνες υπάρχουν παντού γύρω μας, στις τροφές (φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα), στον αέρα (ρύποι), στο νερό (κύρια πηγή βαρέων μετάλλων) και σε πολλά  αντικείμενα του σπιτιού μας(καρέκλες, καναπέδες, κρεβάτια, χρώματα, κλειδιά).

Ακόμη και στην καθημερινότητα είναι πολύ πιθανή η έκθεσή μας σε τοξίνες, οι οποίες έχουν την ικανότητα συσσώρευσης στο σώμα μας , και έτσι ξεκινά το πρόβλημα. Ακόμη και σε μικρά ποσοστά, αυτές οι τοξίνες επηρεάζουν τη μνήμη, έχουν αρνητική επίδραση στο στομάχι, μειώνουν τα επίπεδα της ενέργειας και κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την απώλεια βάρους.

Αν και είναι καλή ιδέα να αποφεύγουμε τις τοξίνες, είναι σχεδόν αδύνατο αυτό να συμβεί. Για αυτό είναι ουσιαστικό να απομακρύνουμε τις τοξίνες από το σώμα μας. Ένα συμπλήρωμα διατροφής με ζεόλιθο είναι μια καλή επιλογή. Γιατί συμπλήρωμα; Γιατί ο ζεόλιθος δεν υπάρχει στις τροφές.

Ο ζεόλιθος είναι ένα αποτελεσματικό φυσικό συμπλήρωμα διατροφής που ενισχύει την υγεία μας. Μαζί με την ικανότητά του να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα,  βελτιώνει τη διάθεση,  ενισχύει το ανοσοποιητικό και προστατεύει από τα μικρόβια.

Για να μπορέσετε να έχετε όλα τα οφέλη του ζεόλιθου, χρειάζεται να βρείτε ένα υψηλής ποιότητας και καθαρότητας συμπλήρωμα.

Αποτοξίνωση του οργανισμού

Οι τοξίνες υπάρχουν παντού. Από τον αέρα που αναπνέουμε , μέχρι την τροφή που τρώμε. Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι τοξίνες συσσωρεύονται στο σώμα και επιβαρύνουν την υγεία μας.

Η χρόνια κόπωση, το άγχος, το αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, είναι κάποιες από τις παρενέργειες που προκαλούν οι τοξίνες στο σώμα. Για αυτό είναι ουσιαστικό να απομακρύνονται οι τοξίνες από τον οργανισμό μας.

Ο ζεόλιθος είναι ότι καλύτερο για την αποτοξίνωση του οργανισμού. Και αυτό συμβαίνει εξαιτίας της μοναδικής κρυσταλλικής δομής του.

Κάθε κρύσταλλος ζεόλιθου έχει αρνητικό φορτίο. Αυτό το αρνητικό φορτίο επιτίθεται στις θετικά φορτισμένες τοξίνες όπως ο μόλυβδος, ο υδράργυρος και οι νιτροζαμίνες.

Με άλλα λόγια, ο ζεόλιθος αποτελεί ένα μαγνήτη για τις τοξίνες. Για αυτό ένα κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής με ζεόλιθο, ταξιδεύει σε όλο το σώμα και δεσμεύει τις τοξίνες. Και επειδή το σώμα μας δεν αποθηκεύει ζεόλιθο, τον απομακρύνει μαζί με τις τοξίνες. Για αυτό ο ζεόλιθος είναι τόσο αποτελεσματικός στην απομάκρυνση των τοξινών.

Διατήρηση pH στο σώμα  

Ένα ακόμη καλά μελετημένο πλεονέκτημα του ζεόλιθου είναι η ικανότητά του να διατηρεί την ισορροπία στο pH του σώματος καθώς είναι αλκαλικό ορυκτό και συμβάλλει στην σωστή λειτουργία των νεφρών.

Πολλές τροφές (όπως το λευκό ψωμί, το ρύζι, ή οι επεξεργασμένες τροφές)  σχηματίζουν οξέα στο σώμα, ενώ τα περισσότερα πράσινα λαχανικά είναι αλκαλικά. Το αλκοόλ, τα φυτοφάρμακα, οι ρύποι και ακόμη και το χρόνιο στρες συμβάλλουν στην δημιουργία όξινου περιβάλλοντος.

Η υπερβολική οξύτητα στο σώμα προκαλεί πονοκεφάλους, χρόνια φλεγμονή, διαταραχές στη διάθεση, επίμονη κόπωση και πολλά άλλα.

Τα αλκαλικά μεταλλικά στοιχεία συμβάλλουν στη ρύθμιση των οξέων στο σώμα. Ο ζεόλιθος, το ασβέστιο, το κάλιο και το μαγνήσιο έχουν κρυσταλλική δομή. Ο ζεόλιθος δεσμεύει τις κακές τοξίνες και τις απομακρύνει.

Ο κυριότερος ρόλος του ζεόλιθου στην αλκαλικότητα του σώματος είναι ότι βοηθά στην λειτουργία των νεφρών. Οι νεφροί διατηρούν το pH του σώματος. Πολλά βαρέα μέταλλα επηρεάζουν την λειτουργία των νεφρών.

Καθώς ο ζεόλιθος βοηθά το σώμα να απομακρύνει τα βαρέα μέταλλα, βοηθά στη σωστή λειτουργία των νεφρών έτσι οι νεφροί μπορούν αποτελεσματικά να ρυθμίσουν το pH του σώματος.

Αντιοξειδωτική δράση

Οι ελεύθερες ρίζες επιτίθενται στις κυτταρικές μεμβράνες και μόλις εισέλθουν στα κύτταρα προκαλούν βλάβη στο DNA. Συνήθως οι ελεύθερες ρίζες καταστρέφονται από τα αντιοξειδωτικά, αλλά όσο μεγαλώνουμε , τα αντιοξειδωτικά δεν επαρκούν , τα κύτταρα μεταλλάσσονται και προκαλούν καρκίνο. Ο ζεόλιθος δρα σαν αντιοξειδωτικό, δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες και καταπολεμά το οξειδωτικό στρες.

Ενίσχυση ανοσοποιητικού

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ζεόλιθος τονώνει και ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο ζεόλιθος ενισχύει τη δράση των Τ-κυττάρων και αυξάνει τον αριθμό των μακροφάγων στο σώμα, δύο τύπους κυττάρων που είναι ουσιαστικά για το υγιές ανοσοποιητικό.

Αλλά τα οφέλη για το ανοσοποιητικό δεν σταματούν εκεί. Τα βαρέα μέταλλα αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, κάνουν το σώμα ευάλωτο στα παθογόνα και επιρρεπές στα αυτοάνοσα νοσήματα.

Αυτό σημαίνει ότι ο ζεόλιθος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ ταυτόχρονα το προστατεύει από τα βαρέα μέταλλα.

Υγεία του γαστρεντερικού

Το σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου παρατηρείται όταν η επένδυση του εντερικού τοιχώματος έχει αυξημένη διαπερατότητα. Αυτό επιτρέπει στις ανεπιθύμητες τοξίνες και τα μικρόβια να περνούν από το έντερο στην κυκλοφορία του αίματος.

Το αποτέλεσμα είναι ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, υπερβολική κόπωση, αυτοάνοσα νοσήματα, εξανθήματα στο δέρμα, και έντονες λιγούρες για ζάχαρη και υδατάνθρακες.

Και αυτά τα συμπτώματα επιδεινώνονται αν το σύνδρομο δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα. Τα καλά νέα είναι ότι ο ζεόλιθος συμβάλλει στην υγεία του εντέρου και αυξάνει την συνοχή του εντερικού τοιχώματος.

Βελτίωση της διάθεσης

Η συσσώρευση  βαρέων μετάλλων όπως ο μόλυβδος και ο υδράργυρος στο σώμα, έχει αρνητική επίδραση στη διάθεση. Μια μελέτη έδειξε ότι ο υδράργυρος από τα οδοντικά σφραγίσματα αμαλγάματος μπορεί να προκαλεί κατάθλιψη, ξεσπάσματα θυμού και άγχος.

Πολλές φορές, αυτά τα θέματα τα αγνοούμε και πιστεύουμε ότι είναι αποτέλεσμα του γρήγορου τρόπου ζωής ή μιας χημικής ανισορροπίας παρά αποτέλεσμα των βαρέων μετάλλων. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά σημάδια της συσσώρευσης των βαρέων μετάλλων είναι ασαφή.

Η ζωή έχει από μόνη της αρκετό άγχος, και ο ζεόλιθος βοηθά στην απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων και στην ενίσχυση της θετικής διάθεσης.

Προστασία από επικίνδυνα μικρόβια

Μαζί με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ο ζεόλιθος έχει και αντιμικροβιακή δράση. Αυτό σημαίνει ότι καταπολεμά επικίνδυνα βακτήρια, ιούς και μύκητες.

Στην πραγματικότητα, ο ζεόλιθος είναι τόσο αποτελεσματικός που χρησιμοποιείται για την θεραπεία των ουρολοιμώξεων και της οδοντικής πλάκας, καταστάσεις που οφείλονται σε παθογόνα μικρόβια.

Ο ζεόλιθος έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία

Ο ζεόλιθος συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ, στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του ΑΓΧΟΥΣ και της ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ και στην διατήρηση της συνολικής μας ΕΥΕΞΙΑΣ.