Κάνε το Τεστ
ενίσχυση ανοσοποιητικού, θωράκιση ανοσοποιητικού, ενίσχυση ανοσοποιητικού με φυσικούς τρόπους

Θωρακίστε το ανοσοποιητικό σας με φυσικούς τρόπους

Ενίσχυση Ανοσοποιητικού

Το ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύει τον οργανισμό μας από εξωτερικούς εισβολείς. Στην εποχή της ασθένειας του κορωνοϊού δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε να παραμείνουμε υγιείς.

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός που αποτελείται από κύτταρα που υπάρχουν στο δέρμα, στο αίμα, στο μυελό των οστών, στους ιστούς και στα όργανα που λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μας προστατεύουν από πιθανούς παθογόνους παράγοντες όπως οι ιοί και τα βακτήρια.

Για να λειτουργεί καλά το ανοσοποιητικό μας σύστημα πρέπει να του παρέχουμε όλα όσα χρειάζεται.

1. Υγιεινή διατροφή

Τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνουμε από τις τροφές όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα βότανα είναι πολύ σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Πολλά φρούτα και λαχανικά έχουν αντιμικροβιακές και αντιϊκές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Ο ψευδάργυρος, το φολικό οξύ, ο σίδηρος, το σελήνιο, ο χαλκός και οι βιταμίνες Α, C, Ε, Β6 και Β12 είναι απαραίτητα για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης C αυξάνει τον κίνδυνο λοιμώξεων. Το σώμα μας δεν έχει τη δυνατότητα να συνθέτει μόνο του αυτή την ουσιαστική, υδατοδιαλυτή βιταμίνη για αυτό πρέπει να την προσλαμβάνουμε μέσα από τις τροφές.

Η πρωτεΐνη είναι επίσης σημαντική για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Τα αμινοξέα που υπάρχουν στην πρωτεΐνη βοηθούν στην σύνθεση των κυττάρων του ανοσοποιητικού.

Τα καρότα, το μπρόκολο, το σπανάκι, οι κόκκινες πιπεριές, τα βερίκοκα, τα εσπεριδοειδή και οι φράουλες είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης Α και βιταμίνης C, ενώ οι ξηροί καρποί και οι σπόροι περιέχουν πρωτεΐνη, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο.

2. Ενυδάτωση

Το νερό έχει πολλούς σημαντικούς ρόλους στο σώμα, όπως η υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Η λέμφος κουβαλά σημαντικά κύτταρα του ανοσοποιητικού που καταπολεμούν τις λοιμώξεις σε όλο το σώμα, και αποτελείται κυρίως από  νερό. Όταν είμαστε αφυδατωμένοι η λέμφος κινείται πιο αργά και αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενεί.

Ακόμη και αν δεν κάνετε έντονη άσκηση ή δεν ιδρώνετε, χάνετε υγρά μέσω της αναπνοής, μέσω των ούρων και των κινήσεων του εντέρου. Για να βοηθήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, καλό είναι να πίνετε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα.

3. Διαχείριση του άγχους

Το χρόνιο στρες οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων της κορτιζόλης. Το σώμα μας βασίζεται στην κορτιζόλη κατά τη διάρκεια της ενεργοποίησης του μηχανισμού του στρες. Όταν η κορτιζόλη είναι συνεχώς αυξημένη, τότε μπλοκάρει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Προσπαθήστε να κάνετε πράγματα που σας ανακουφίζουν από το στρες όπως ένας περίπατος, ο διαλογισμός, οι βαθιές αναπνοές, η γιόγκα, η άσκηση.

4. Άσκηση

Η τακτική σωματική άσκηση είναι ένας από τους πυλώνες της υγείας μας. Η τακτική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων και αυξάνει την απελευθέρωση των ενδορφινών που βελτιώνουν τη διάθεση μας.

Η τακτική άσκηση (ιδίως η αεροβική) βελτιώνει την υγεία του καρδιαγγειακού, μειώνει την αρτηριακή πίεση, βοηθά στον έλεγχο του βάρους και προστατεύει από πολλά νοσήματα. Η άσκηση συμβάλλει στην συνολική μας υγεία, βελτιώνοντας την κυκλοφορία και επιτρέποντας στα κύτταρα του ανοσοποιητικού να κινούνται ελεύθερα στο σώμα για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους.

5. Επαρκής ύπνος

Το σώμα επουλώνεται και αναπλάθεται ενώ κοιμόμαστε, για αυτό και ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Όταν δεν κοιμόμαστε καλά, όταν υπάρχουν προβλήματα αϋπνίας, το ανοσοποιητικό σύστημα δεν κάνει αυτά που πρέπει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αμυνθεί ενάντια σε επικίνδυνους εισβολείς.

Η έλλειψη ύπνου επίσης αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης πράγμα που δεν είναι καλό για το ανοσοποιητικό μας.

Δημιουργήστε μια ρουτίνα ύπνου, κλείστε τις ηλεκτρονικές συσκευές τουλάχιστον δύο ώρες πριν κοιμηθείτε, αποφύγετε το στρες, τις διαφωνίες και ηρεμήστε.

Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος

Οι σύμμαχοι σας για ένα δυνατό ανοσοποιητικό είναι τα εξής:

Ενίσχυση του οργανισμού

Για την περαιτέρω ενίσχυση του οργανισμού γενικότερα, των γνωσιακών λειτουργικών, του γαστρεντερικού και της αντιμετώπισης του στρες/άγχους, υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις μέσα από την ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και το ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ.