Κάνε το Τεστ
Aconitum, Ακόνιτουμ, Ιδιότητες, Ομοιοπαθητικό Φάρμακο

Aconitum – ομοιοπαθητικό φάρμακο

Aconitum, Ομοιοπαθητικό φάρμακο, Ιδιότητες, Ενδείξεις Ακονιτουμ Aconitum - ομοιοπαθητικό φάρμακο

To ομοιοπαθητικό φάρμακο Aconitum napellus παράγεται από φυτό Ακόνιτον το ναπίδιον. Στην ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται κυρίως σε περιπτώσεις γρίπης, κρυολογημάτων και λοιμώξεων με πυρετό, αλλά και σε άτομα που υποφέρουν από φόβο, φοβίες, άγχος, κρίσεις πανικού, κλειστοφοβία, αγοραφοβία, φόβο θανάτου, φόβο σεισμών, κα.

Ιδιότητες Aconitum

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του Aconitum αφορούν κυρίως καταστάσεις που εισέρχονται απότομα και έντονα, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά (όπως για παράδειγμα φλεγμονές σε οποιοδήποτε σύστημα, καταστάσεις μετά από ατυχήματα, κα).

Aconitum και παρενέργειες

To Aconitum ως ομοιοπαθητικό φάρμακο δεν έχει παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με άλλα χημικά φάρμακα και μπορεί να χορηγηθεί σε ασθενείς όλων των ηλικιών. Οι πολύ χαμηλές δυναμοποιήσεις θα πρέπει να αποφεύγονται.

Όπως όλα τα ομοιοπαθητικά φάρμακα θα πρέπει να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ειδικού ομοιοπαθητικού γιατρού σας.

Μπορεί το Aconitum να με βοηθήσει;

Εξαρτάται. Θα σας βοηθήσει εφόσον οι ενδείξεις του ταιριάζουν στο σύνολο (ή κάποιες φορές, και εν μέρει) της ιδιοσυγκρασίας και των συμπτωμάτων που εμφανίζετε.

Δυναμοποιήσεις Aconitum

Δυναμοποιήσεις που χρησιμοποιούνται συχνά είναι οι Aconitum 1M, Aconitum 200CH, Aconitum 30CH

Πόσο θα με βοηθήσει το Aconitum;

Σχετικά με τα κρυολογήματα και τις λοιμώξεις, το φάρμακο προσφέρει σημαντική βοήθεια (εφόσον οι ενδείξεις του ταιριάζουν στην κλινική εικόνα).

Σχετικά με τα ψυχολογικά θέματα, τη θεραπεία και τις ενδείξεις, υπάρχει μία παρανόηση τόσο σε γιατρούς όσο και σε θεραπευόμενους, ότι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο μπορεί σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις να εξαφανίσει ΟΛΑ τα συμπτώματα και ΟΛΑ τα προβλήματα, ανεξαρτήτου βαρύτητας και ποιότητας. Αυτό δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις.

Η ομοιοπαθητική είναι ένα εξαιρετικό θεραπευτικό εργαλείο, αλλά η ελλιπής κατανόηση για το θέμα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος και τις ρίζες αυτού (όπως γίνεται στις περιπτώσεις αντιμετώπισης ψυχολογικών θεμάτων που αναλαμβάνουν γιατροί χωρίς να είναι ψυχίατροι), οδηγεί πολύ συχνά τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται για χρόνια δοκιμάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα περιμένοντας να βρεθεί το "σωστό" φάρμακο, ενώ άλλες θεραπευτικές τεχνικές θα μπορούσαν να έχουν πιο γρήγορα, ουσιαστικότερα και μόνιμα αποτελέσματα.

Θεραπεία άγχους, φοβιών, κρίσεων πανικού

Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το Aconitum είναι δυνητικά σημαντική, αλλά ιδίως για τους περισσότερους ανθρώπους που υποφέρουν από άγχος, φοβίες και κρίσεις πανικού, χρειάζεται θεραπεία καταρχήν με EMDR (για την επεξεργασία ορισμένων τραυματικών βιωμάτων) και συμπληρωματικά ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ο συνδυασμός των οποίων έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.