Κάνε το Τεστ
βότανα με αντιϊκές ιδιότητες, φασκόμηλο, ρίγανη, εχινάκεια, σκόρδο, βασιλικός

Βότανα με αντιϊκές ιδιότητες

Βότανα με Αντιϊκές Ιδιότητες

Τα βότανα με αντιϊκές ιδιότητες έχουν την  ικανότητα να αναστέλλουν την ανάπτυξη των ιών. Τα περισσότερα αντιϊκά βότανα ενισχύουν το ανοσοποιητικό, και έτσι επιτρέπουν στο σώμα να καταπολεμήσει τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Αυτά τα βότανα είναι πιο ασφαλή από τα αντιϊκά φάρμακα, επειδή οι ιοί μεταλλάσσονται και γίνονται πιο ανθεκτικοί στην θεραπεία.

Εκτός από την καταπολέμηση των ιϊκών λοιμώξεων, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την αντιμετώπιση του κρυολογήματος, τα συγκεκριμένα βότανα έχουν πολλά άλλα οφέλη στην υγεία του καρδιαγγειακού, στην πέψη και στην αντιμετώπιση της φλεγμονής.

Βασιλικός

Ο βασιλικός έχει αντιϊκές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση σοβαρών ιϊκών λοιμώξεων. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι ο βασιλικός περιέχει ενώσεις όπως η απιγενίνη και το ουρσολικό οξύ, οι οποίες δρουν αποτελεσματικά ενάντια στον ιό του έρπητα, στην ηπατίτιδα Β και στους εντεροιούς.

Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο είναι ένα πολύ γνωστό αρωματικό βότανο που ανήκει στην οικογένειας της μέντας και χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια για την θεραπεία των ιϊκών λοιμώξεων. Τα φύλλα του φασκόμηλου περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται σαφικινολίδιο , που έχει αντιϊκές ιδιότητες. Επίσης το φασκόμηλο έχει χαλαρωτικές ιδιότητες.

Εχινάκεια

Η εχινάκεια είναι ένα από τα κορυφαία βότανα όλων των εποχών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η χρήση της είναι ωφέλιμη για το ανοσοποιητικό σύστημα και την συνολική υγεία. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι φυτοχημικές ενώσεις στην εχινάκεια έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις ιϊκές λοιμώξεις και τους όγκους.

Η εχινάκεια είναι ένα πανίσχυρο φυσικό αντιϊκό ενάντια στους ανθρώπινους ιούς. Η εχινάκεια αναστέλλει τα βακτήρια και τους ιούς να εισχωρήσουν στα υγιή κύτταρα. Με αυτό τον τρόπο μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης της λοίμωξης.

Η εχινάκεια έχει πολλά ακόμη οφέλη που περιλαμβάνουν:

  • Ανακούφιση του πόνου
  • Μείωση της φλεγμονής
  • Βελτίωση των δερματικών προβλημάτων
  • Θεραπεία των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού
  • Βελτίωση της ψυχικής υγείας

Ρίγανη

Η ρίγανη ανήκει και αυτή στην οικογένεια της μέντας και έχει πανίσχυρες αντιϊκές ιδιότητες. Η ρίγανη περιέχει καρβακρόλη που αποδεδειγμένα είναι αποτελεσματική κατά των ιών. Η ρίγανη επίσης έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Σκόρδο 

Το σκόρδο θεωρείται superfood και έχει πολλές ιατρικές χρήσεις. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικό ενάντια στους ιούς της γρίπης, στον HIV, στον HSV-1, στους ιούς που προκαλούν πνευμονία και στους ρινοϊούς.