Κάνε το Τεστ
διακοπή καπνίσματος ομοιοπαθητική

Διακοπή καπνίσματος και Ομοιοπαθητική

Διακοπή καπνίσματος και Ομοιοπαθητική

Βελτίωση ψυχολογίας και του μεταβολισμού

Η Ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή τόσο ψυχολογικά όσο και οργανικά, ώστε διακόψει το κάπνισμα ευκολότερα. Ετσι λοιπόν, εάν κάποιος καπνίζει πολύ περισσότερο όταν βρίσκεται υπό στρεσογόνες συνθήκες (άγχος, στεναχώρια, κλπ), η ομοιοπαθητική βελτιώνοντας την ψυχολογία του ασθενούς, αλλά και γενικότερα το μεταβολισμό του και το ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό σύμμαχο στη διακοπή του καπνίσματος.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν συνταγογραφούνται γενικά για τη "διακοπή του καπνίσματος", αλλά η επιλογή είναι εξατομικευμένη και βασίζεται στην ολιστική εικόνα του οργανισμού του ασθενούς.

Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο για να ακολουθήσει κανείς ομοιοπαθητική θεραπεία, πλην της διακοπής του καφέ (ο ντεκαφεϊνέ επιτρέπεται) και αποφυγής ορισμένων τροφών, καθώς και η συνέντευξη με τον ομοιοπαθητικό γιατρό (σημειώνουμε πως η ομοιοπαθητική δεν είναι ψυχοθεραπεία, ούτε σχετίζεται με αυτή). Στο τέλος της λήψεως του ιστορικού σας, ο γιατρός θα σας συνταγογράψει το εξατομικευμένο ομοιοπαθητικό φάρμακο που θεωρεί ότι χρειάζεστε.

Ψυχολογική υποστήριξη - Ψυχοθεραπεία

Το κάπνισμα, πέρα από τις βιοχημικές εξαρτήσεις που προκαλεί η νικοτίνη, αποτελεί και μια ισχυρή συνήθεια, στους περισσοτέρους ασθενείς. Για αυτό μπορεί να χρειαστεί ψυχολογική υποστήριξη μέσω ψυχοθεραπείας ή συμβουλευτική, αλλαγή του τρόπου ζωής, και πρωτίστως, η απόφαση του ίδιου του ατόμου να απαλλαχθεί από τη βλαβερή αυτή συνήθεια. Με την ψυχοθεραπεία ο θεραπευόμενος μπορεί να καταπολεμήσει το άγχος και τους ψυχοπιεστικούς παράγοντες της ζωής του, έτσι ώστε να μην χρειάζεται τόσο το τσιγάρο για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής ή για να χαλαρώσει.

Για ποιους είναι κατάλληλη η ομοιοπαθητική θεραπεία

Θυμίζουμε επίσης το γεγονός ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα στερούνται τοξικών παρενεργειών, καθώς και το χαμηλό κόστος τους. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ακίνδυνα και χωρίς παρενέργειες. Για αυτό είναι ασφαλή και κατάλληλα για όλους τους ασθενείς, και για όλες τις ηλικίες και καταστάσεις.

Ως εκ τούτου, για παράδειγμα, παιδιά και εγκυμονούσες, μπορούν με ασφάλεια να ακολουθήσουν την ομοιοπαθητική θεραπεία, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Άλλες μέθοδοι για τη διακοπή του καπνίσματος

Ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ έχει επίσης  πολύ καλά αποτελέσματα στη διακοπή του καπνίσματος, καθώς με ειδικά αντικαπνιστικά σημεία βοηθάει τον οργανισμό να απεξαρτηθεί πιο γρήγορα και εύκολα από τη νικοτίνη. Επίσης, υπάρχουν φάρμακα όπως το CHAMPIX που μπορούν να βοηθήσουν στη διακοπή του καπνίσματος, όταν οι πιο φυσικές μέθοδοι δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.