Κάνε το Τεστ
γιατί δεν ζείτε τη ζωή που ονειρεύεστε, γιατί δεν ζείτε τη ζωή των ονείρων σας, πως θα ζήσω τη ζωή πως ονείρων μου, ποιοι είναι οι λόγοι που δεν σας επιτρέπουν να ζήσετε τη ζωή των ονείρων σας, πως θα ανακαλύψω πως θέλω να ζήσω τη ζωή μου, πως μπορώ να ζήσω τη ζωή των ονείρων μου

Γιατί δεν ζείτε τη ζωή που θέλετε;

Γιατί δεν ζείτε τη ζωή που ονειρεύεστε;

Πολλοί άνθρωποι φτάνουν σε ένα σημείο στη ζωή τους που συνειδητοποιούν ότι ζούνε σύμφωνα με τις αξίες και τις προσδοκίες των άλλων και όχι σύμφωνα με όσα αυτοί επιθυμούν.

Ο καταλύτης για την αλλαγή είναι πολλές φορές κάποιο πρόβλημα υγείας, ψυχοσωματικά συμπτώματα ή ψυχολογικά προβλήματα. Μόνο τότε οι άνθρωποι αναρρωτιένται αν είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους. Πολλοί άνθρωποι έχουν μια καλή δουλειά, χρήματα, κοινωνικό στάτους, δικό τους σπίτι και αυτοκίνητο, ωστόσο δουλεύουν 13 ώρες την ημέρα. Για αρκετούς ανθρώπους αυτό είναι η επιτυχία. Ωστόσο, αυτή η φιλοδοξία μπορεί να εξαφανιστεί μέσα σε μια νύχτα.

Έτσι, φτάνει η στιγμή που αρχίζουν να αναρωτιούνται γιατί δεν ζουν τη ζωή που θέλουν, και υποσυνείδητα σκέφτονται τις αλλαγές που επιθυμούν να κάνουν. Αρχίζουν να σκέφτονται την αλλαγή καριέρας ώστε να νιώθουν καλά με αυτό που κάνουν.

Τι μπορεί να χρειάζεται ένας άνθρωπος στη ζωή του;

 1. Ανθρώπινη αλληλεπίδραση σε σχεδόν καθημερινή βάση.
 2. Ασφάλεια, ώστε να μπορεί να έχει το δικό του σπίτι.

Όταν κάποιος θέλει να κάνει κάποια αλλαγή στη ζωή του, μπορεί να διαβάσει άρθρα, βιβλία αυτοβελτίωσης, να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία ώστε να αναγνωρίσει τις προσωπικές του αξίες.

Όταν κάποιος μπορεί να αναγνωρίσει τις αξίες του, που αποτελούν τη βάση για κάθε απόφαση στη ζωή του, τότε μπορεί να κάνει μια λίστα με αυτές, όπως για παράδειγμα:

 1. Κοινωνικό στάτους μέσα από την καριέρα
 2. Χρήματα και πλούτος
 3. Εξέλιξη, προσωπική, πνευματική, επαγγελματική
 4. Αφθονία
 5. Φιλοδοξία
 6. Αναγνώριση
 7. Ηγετικές ικανότητες
 8. Υλισμός
 9. Τελειότητα
 10. Επιτεύγματα

Τις περισσότερες φορές οι αξίες που έχουμε δεν είναι δικές μας αλλά ανήκουν στα στενά μέλη της οικογένειάς μας. Μπορεί αυτές οι αξίες να μην είναι κακές, αλλά δεν είναι δικές μας, δεν είναι τα πράγματα που είναι πιο σημαντικά για εμάς και για τη ζωή μας.

Πώς θα ανακαλύψω τις αξίες μου;

Η ενδοσκόπηση βοηθά τους ανθρώπους να ανακαλύψουν τις βασικές τους αξίες. Μπορεί κάποιος να ανακαλύψει για παράδειγμα ότι οι 10 βασικές του αξίες είναι:

 1. Ασφάλεια.
 2. Θετικές/ικανοποιητικές σχέσεις με τους φίλους και την οικογένεια.
 3. Ικανοποίηση, απλά πράγματα που φέρνουν χαρά.
 4. Ηρεμία, όταν κάποιος δεν αντέχει τα δράματα, τον ανταγωνισμό, την αναστάτωση.
 5. Διασκέδαση, όταν κάποιος ζει σύμφωνα με τις αξίες του , η ζωή γίνεται πιο διασκεδαστική.
 6. Γέλιο, με φίλους, με μέλη της οικογένειας, με μια ωραία ταινία.
 7. Αφοσίωση, στην οικογένεια, στους φίλους, στους συνεργάτες και στην κοινότητα.
 8. Οικονομική ανεξαρτησία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κερδίζει κάποιος πολλά χρήματα, αλλά μπορεί να ζει απλά.
 9. Πάθος, αυτή η κινητήριος δύναμη που δίνει κουράγιο να αντιμετωπίσει κάποιος τις αλλαγές και τις προκλήσεις.
 10. Απλότητα, μια απλή ζωή.

Ποιο είναι το νόημα των αξιών;

1. Οι αξίες σας αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι όταν αποφασίζετε πως θα ζήσετε τη ζωή σας

Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με κάποια κομμάτια της ζωής σας, αν έχετε άγχος, προβλήματα υγείας και νιώθετε γενικά ότι η καθημερινότητά σας είναι δύσκολη, ίσως είναι η στιγμή να απαντήσετε ειλικρινά σε κάποιες ερωτήσεις: "Ποιες είναι οι αξίες μου," δηλαδή τι είναι σημαντικό για εμένα; και "Πώς θέλω να ζήσω τη ζωή μου;"

Είναι ανάγκη να αφιερώσετε χρόνο για να αναγνωρίσετε τις αξίες σας, και σίγουρα αξίζει η προσπάθεια.

2. Μην ζείτε σύμφωνα με τις αξίες των άλλων

Αυτή η νοοτροπία κάνει τη ζωή δύσκολη επειδή δεν θα είστε ποτέ ο πραγματικός σας εαυτός. Είναι πολύ εύκολο να το κάνετε αυτό επειδή πολλοί άνθρωποι, γονείς, οικογένειες και δάσκαλοι μας λένε πως πρέπει να ζήσουμε τη ζωή μας, και αυτό σημαίνει ότι υιοθετούμε τις δικές τους αξίες και όχι τις δικές μας.

3. Από τη στιγμή που θα ζείτε με τις δικές σας αξίες, η ζωή θα είναι πιο όμορφη

Δεν είναι ανάγκη να μένετε κολλημένοι σε πράγματα που πλέον δεν σας εξυπηρετούν. Για παράδειγμα, μπορεί να κάνετε μια δουλειά πολύ καλά αλλά αυτό να μην είναι το πάθος σας.

Φυσικά, οι αλλαγές κάποιες φορές μπορεί να φοβίζουν, αλλά είναι ανάγκη να ακολουθείτε την καρδιά σας για να δημιουργήσετε μια όμορφη ζωή.

Γιατί δεν ζείτε τη ζωή που θέλετε; Γιατί δεν ζείτε τη ζωή που ονειρεύεστε;

Η ζωή μπορεί να είναι μαγική με λίγη προσπάθεια

Η ζωή μπορεί να γίνει μαγική όταν κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα. Και από τη στιγμή που θα καταλάβετε ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται την ίδια ενέργεια που σπαταλάτε για μια μίζερη μέρα χωρίς χαρά και ενθουσιασμό, τότε μπορείτε να μάθετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ενέργεια για να νιώθετε κάθε μέρα ευτυχία.

Τελικά, είναι πολύ απλό να αποδεχτείτε ποιος δρόμος θα σας οδηγήσει στην πραγματοποίηση των ονείρων σας.

Η πρόκληση είναι ότι είμαστε καλοί στο να εστιάζουμε στα ελαττώματα μας. Αυτό το κάνουμε σχεδόν καθημερινά. Και πολλοί από εμάς ζούμε κατά τύχη, όχι από επιλογή. Όμως, δεν πρέπει να το κάνετε αυτό στον εαυτό σας.

Μπορείτε να επιλέξετε τις σκέψεις σας, τις πεποιθήσεις σας, τις υποθέσεις που κάνετε και τα πράγματα που αποδέχεστε ως αληθινά. Αυτά είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζετε τα όνειρά σας.

Η διαφορά ανάμεσα σε όσους ζουν τα όνειρά τους και στους υπόλοιπους είναι η ικανότητά τους να κατευθύνουν τις σκέψεις τους και να χρησιμοποιούν τη δύναμη τους.

Μόνο εσείς γνωρίζετε πως θέλετε να περάσετε τη ζωή σας. Και αν νιώθετε απογοητευμένοι που δεν έχετε καταφέρει να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα, να θυμάστε ότι τα όνειρα πεθαίνουν όταν δεν τους επιτρέπετε να ανθίσουν. Και πώς θα γίνει αυτό; Με αφοσίωση και προσοχή.

Μπορείτε να ζήσετε μια πλούσια, ευτυχισμένη ζωή όταν δεσμευτείτε να δώσετε ζωή στα όνειρά σας.

Είναι η στιγμή να δουλέψετε σκληρά και να αφήσετε όλα τα πράγματα που σας κρατούν πίσω. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που σας κρατούν πίσω;

1. Δεν κάνετε στον εαυτό σας τις κατάλληλες ερωτήσεις

Οι περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά σε νεαρή ηλικία, δεν κάνουν τις σωστές ερωτήσεις για να ανακαλύψουν περισσότερο τον εαυτό τους και τη ζωή.

Για να ζήσετε όμως τη ζωή των ονείρων σας, πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας κάποιες σημαντικές ερωτήσεις:

 • Ποιο είναι το νόημα της ζωής μου;
 • Ποιο είναι το μοναδικό πράγμα που θέλω περισσότερο να αλλάξω στη ζωή μου;
 • Πώς μπορώ να έχω μεγαλύτερο έλεγχο στη ζωή μου;
 • Ποιο είναι το πράγμα που θα μπορούσα να κάνω σήμερα που θα κάνει τη διαφορά αύριο;
 • Είμαι περήφανος για τη ζωή που ζω;
 • Τι με σταματάει να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου;
 • Κάθε βράδυ που κοιμάμαι νιώθω ικανοποίηση;

2. Είναι σημαντικό να έχετε υψηλά πρότυπα

Αποφασίστε τι είναι αυτό που δεν θα ανέχεστε στη ζωή σας. Και να έχετε υψηλά πρότυπα. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ζήσετε τη ζωή των ονείρων σας.

Καταγράψτε όλα τα πράγματα που δεν είναι αποδεκτά πλέον να κάνετε, και στη συνέχεια προσθέστε όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να γίνετε το άτομο που έχετε επιλέξει. Και στη συνέχεια αρχίστε να αλλάζετε τον εαυτό σας, μια πεποίθηση τη φορά.

Επιλέξτε μια πεποίθηση, οποιαδήποτε πεποίθηση που βλέπετε ότι σας κρατά πίσω και ξεκινήστε να επιβεβαιώνετε το ακριβώς αντίθετο. Δεν μπορείτε να ζείτε ταυτόχρονα σε δύο καταστάσεις. Για αυτό κάντε μια συζήτηση με τον εαυτό σας που θα επιβεβαιώνει αυτό που αποφασίσατε να γίνετε.

Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας. Είστε ένα μοναδικό πλάσμα, που μπορεί να κάνει ότι έχετε φανταστεί. Μην φοβάστε να κλείσετε την τηλεόραση, να διαβάσετε περισσότερο, να κάνετε διαλογισμό ή να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία. Έτσι, θα έχετε καλύτερη ποιότητα ζωής και θα μπορείτε να ενισχύσετε τις νέες σας πεποιθήσεις.

Δεν μπορείτε να γυρίσετε το χρόνο πίσω, αλλά μπορείτε να κάνετε μια νέα αρχή. Για να μπορέσετε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα είναι ανάγκη να δείτε τις εμπειρίες του παρελθόντος και να είστε πρόθυμοι να απορρίψετε όσα δεν λειτούργησαν για εσάς. Το παρελθόν περιέχει όλη τη σοφία για το μέλλον σας.

Μην περιμένετε. Η ζωή είναι τώρα. Πάρτε ρίσκα και ζήστε τη ζωή των ονείρων σας.

Γιατί δεν ζείτε τη ζωή που θέλετε; Γιατί δεν ζείτε τη ζωή που ονειρευεστε;

3. Δεν αλλάζετε ποτέ οπτική

Για να αλλάξετε τη ζωή σας, πρέπει να αλλάξετε οπτική. Να θυμάστε, ότι το μυαλό σας είναι  πανίσχυρο. Όταν θα επιλέγετε τις σκέψεις σας, η ζωή σας θα αλλάξει.

Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά είναι επικίνδυνο να μένετε κολλημένοι σε συμπεριφορές που σας κρατούν πίσω. Να είστε γενναίοι. Να είστε πρόθυμοι να εξερευνήσετε το σκοτάδι και εκεί θα ανακαλύψετε την απίστευτη δύναμη που έχει το εσωτερικό σας φως.

Φυσικά, να θυμάστε, μέσα σας υπάρχει ένα όνειρο που θέλετε να ζήσετε, και μόνο εσείς μπορείτε να του δώσετε ζωή.

4. Αποφασίστε τι είναι πραγματικά σημαντικό για τη ζωή σας

Αν δεν μπορείτε να διαχωρίσετε το σημαντικό και το επείγον, η ζωή σας θα είναι πολύ δύσκολη. Μην σας τυφλώνουν οι περισπασμοί της καθημερινότητας, να έχετε τα μάτια σας στραμμένα στο στόχο σας. Είναι πιο πιθανό να παρατήσετε τα όνειρά σας αν η προσοχή σας δεν είναι στραμμένη εκεί. Πιστέψτε στον εαυτό σας. Πιστέψτε ότι όλα είναι πιθανά. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και ακολουθήστε τα όνειρά σας.

Η επιτυχία ή η αποτυχία εξαρτάται από τις μικρές επιλογές που κάνουμε κάθε μέρα. Δεσμευτείτε στα μακροχρόνια αποτελέσματα επειδή γνωρίζετε τι θέλετε, βλέπετε το όραμά σας να παίρνει σάρκα και οστά καθημερινά, και βρίσκετε λύσεις.

Μην αφήνετε τις αρνητικές σκέψεις να σας αποθαρρύνουν.

5. Δεν είστε συγκεντρωμένοι στο στόχο σας

Αν γνωρίζετε και πιστεύετε ότι οι σκέψεις σας δημιουργούν το μέλλον σας, θα αλλάζατε κάποια από αυτές;

Οι σκέψεις αντανακλούν τον εσωτερικό σας κόσμο, προσελκύουν τα γεγονότα και τις εμπειρίες του αύριο. Ότι και αν λέτε στον εαυτό σας σήμερα θα σας ενθαρρύνει ή θα σας αποθαρρύνει.

Αντί να σκέφτεστε ότι όλα θα πάνε στραβά, δώστε προσοχή σε όσα μπορούν να γίνουν σωστά. Τίποτα δεν έχει συμβεί ακόμη. Γιατί λοιπόν χρησιμοποιείτε την πολύτιμη ενέργειά σας για να δημιουργήσετε κάτι για το οποίο θα μετανιώσετε στη συνέχεια;

Βρείτε τρόπους να ανοίξετε την καρδιά σας σε νέες και μεγαλύτερες ιδέες. Αλλάξτε την οπτική σας. Μην μπερδεύετε το καλό με το εξαιρετικό. Χρειάζεται κουράγιο, αλλά μπορείτε να κάνετε όσα χρειάζονται για να αλλάξετε τη ζωή σας.

6. Είναι πιο εύκολο να βρίσκετε δικαιολογίες από το να αποδέχεστε τη δύναμή σας

Μπορεί να κάνετε κάποιο λάθος στην κρίση σας και στη συνέχεια να δικαιολογείτε τον εαυτό σας αντί να αποδεχτείτε ότι κάνατε λάθος. Κατηγορείτε κάποιον άλλο, τις συνθήκες, αντί να πείτε:

"Είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που ελέγχει το μυαλό μου, και οι σκέψεις μου με έχουν φέρει εδώ που είμαι αυτή τη στιγμή. Είμαι υπεύθυνος για τις σκέψεις μου, και μπορώ να αλλάξω τη ζωή μου αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης μου."

Σπουδαία πράγματα προκύπτουν όταν σταματήσετε τις δικαιολογίες, ρισκάρετε και ονειρεύεστε. Περιορίστε τις δικαιολογίες και θα ζήσετε μια ονειρεμένη ζωή.

Μπορείτε να ζήσετε τη ζωή των ονείρων σας!

Η συνειδητοποίηση ότι μπορείτε πραγματικά να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα, μπορεί να είναι τρομακτική , επειδή οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν χρόνο, προσπάθεια και δέσμευση. Ωστόσο, η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην εκπληρώνετε τα όνειρά σας! Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το LIFE COACHING μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.