Κάνε το Τεστ
ολιστική θεραπεία, ολιστική ιατρική, ολιστικές θεραπείες

Ολιστικές θεραπείες

Ολιστικές θεραπείες

Η ολιστική θεραπεία ή αλλιώς ολιστική ιατρική, είναι μια μορφή θεραπείας που ενσωματώνει παραδοσιακές και εναλλακτικές μεθόδους για να βοηθήσει το άτομο ως ολότητα.

Αντί να εστιάζει σε ένα μόνο πρόβλημα, περιλαμβάνει τους ψυχικούς, σωματικούς και πνευματικούς παράγοντες που επηρεάζουν την ευεξία ενός ατόμου και βοηθά τους ανθρώπους να επουλωθούν και να ευημερήσουν σε βαθύτερο επίπεδο.

Η ολιστική θεραπεία μπορεί συνδυάζει την παραδοσιακή ψυχοθεραπεία και λιγότερο παραδοσιακές προσεγγίσεις, όπως η ύπνωση και ο διαλογισμός, ή εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους όπως η ομοιοπαθητική και ο βελονισμός.

Πού βοηθούν οι ολιστικές θεραπείες;

Οι ολιστικές θεραπείες χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση πολυάριθμων καταστάσεων, σε ένα μεγάλο εύρος ανθρώπων. Μια ολιστική προσέγγιση μπορεί να είναι αποτελεσματική θεραπεία για τα εξής:

Η ολιστική θεραπεία συχνά χρησιμοποιείται και ως προληπτική θεραπεία, και είναι γνωστή ως μέθοδος ευεξίας. Στα πλαίσια της πρόληψης, η ολιστική θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει πολυάριθμες εναλλακτικές τεχνικές όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα και το μασάζ.

Ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία έχει ως στόχο την ευεξία, και μέρος αυτής είναι να επιτύχει ο άνθρωπος μια ισορροπία ανάμεσα στο μυαλό, στο σώμα και στο πνεύμα. Με την ψυχοθεραπεία μπορεί κανείς να απελευθερωθεί από αρνητικές πεποιθήσεις για τον εαυτό του, να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του και να απαλλαγεί από ψυχικά τραύματα.

Βελονισμός και Ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική και ο βελονισμός μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του άγχους, της κατάθλιψης και άλλων ψυχικών διαταραχών, με φυσικό τρόπο, χωρίς παρενέργειες.

Διάφορες μορφές ολιστικής θεραπείας

Η ολιστική θεραπεία αξιοποιεί ένα εύρος τεχνικών που μπορούν να βοηθήσουν ένα άτομο να θεραπεύσει αλλά και να κατανοήσει τις αιτίες των συμπτωμάτων του. Τέτοιες στρατηγικές είναι σχεδιασμένες να ενθαρρύνουν μια μεγαλύτερη αίσθηση της αυτογνωσίας και την καλύτερη κατανόηση της σύνδεσης ανάμεσα στο σώμα, στο μυαλό και τις σχέσεις σας και πως αυτά τα στοιχεία παίζουν ρόλο στην ψυχική σας υγεία.

Αυτές οι τεχνικές συχνά έχουν την ρίζα τους στην ενσυνειδητότητα. Περιλαμβάνουν συμπληρωματικές και εναλλακτικές μεθόδους που έχουν σχεδιαστεί για να προάγουν την χαλάρωση. Αυτές οι τεχνικές περιλαμβάνουν:

Ενίσχυση του οργανισμού

Για την γενική ενίσχυση του οργανισμού, του εγκεφάλου, του γαστρεντερικού και της αντιμετώπισης του στρες/άγχους, υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις μέσα από την ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και το ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ.