Κάνε το Τεστ
Πως να διαχειριστείτε τη φήμη, Πως να διαχειριστείτε τη δημοσιότητα, Τρόποι διαχείρισης της φήμης, Συμβουλές για τη διαχείριση της δημοσιότητας, Με ποιους τρόπους μπορώ να διαχειριστώ τη δημοσιότητα

Πως να διαχειριστείτε τη φήμη/διασημότητα

Πως να διαχειριστείτε τη φήμη/διασημότητα

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν γίνει διάσημοι σε μια νύχτα είτε λόγω της συμμετοχής τους σε μια ταινία, σε μια σειρά, είτε λόγω ενός τραγουδιού. Η διασημότητα είναι ένα θηρίο που ο καθένας την διαχειρίζεται διαφορετικά. Το να είναι κανείς διάσημος έχει τα υπέρ και τα κατά του. Όπως όλα στη ζωή, χρειάζεται να μπορεί κανείς διαχειριστεί τη διασημότητα και να μην τον απορροφήσει, σε βαθμό που να χάσει τον εαυτό του.

Αξίζει να είναι κάποιος διάσημος;

Η φήμη είναι ένα παράξενο και απρόβλεπτο θηρίο. Μπορεί τη μια μέρα να ζείτε τη ζωή σας σαν φυσιολογικός άνθρωπος, και την επόμενη, να σας αναγνωρίζουν στο δρόμο, να έχετε την προσοχή των φωτογράφων και να διαβάζετε παντού άρθρα με το όνομά σας. Για κάποιους ανθρώπους η φήμη είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, μια ευκαιρία να κάνουν την διαφορά στον κόσμο και να μοιραστούν το ταλέντο τους.

Αλλά για άλλους, μπορεί να είναι μια δύσκολη εμπειρία, γεμάτη με απροσδόκητες προκλήσεις και απαιτήσεις.

Το καλύτερο κομμάτι της διασημότητας είναι όλα αυτά που προέρχονται από αυτήν. Τα χρήματα, η ελευθερία, οι προκλήσεις, τα δώρα, τα ταξίδια και οι ανοιχτές πόρτες για νέα πράγματα που διαφορετικά θα ήταν κλειστές. Αλλά η φήμη από μόνη είναι ένα θηρίο που μπορεί να είναι ευλογία και κατάρα. Το να βγει για φαγητό ένας διάσημος απλά με τους φίλους του είναι δύσκολο επειδή σίγουρα θα είναι το επίκεντρο της προσοχής, οι γύρω τους ζητούν να βγάλουν φωτογραφίες, και οι κάμερες και οι φωτογράφοι τους ακολουθούν παντού. Όυτε το να κάνει τις απλές δουλειές εκτός σπιτιού δεν είναι τόσο απλό. Και όλα όσα κάνει ή λέει δημόσια κρίνονται αυστηρά από ανθρώπους που δεν γνωρίζει.

Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τη δημοσιότητα;

Αν η ζωή σας είναι στο μικροσκόπιο λόγω της δημοσιότητας, τότε είναι πολύ σημαντικό να μάθετε να διαχειρίζεστε τη φήμη σας. Η φήμη (ιδίως αν είναι ξαφνική) μπορεί να τελικώς να κάνει τη ζωή ενός ανθρώπου πολύ δυσάρεστη, παρά την αρχική ευφορά και ικανοποίηση.

Δεν υπάρχει μια μόνο συμβουλή για να μπορέσει να διαχειριστεί κάποιος με τον καλύτερο τρόπο τη φήμη και τη δημοσιότητα. Ο κάθε άνθρωπος ανταποκρίνεται διαφορετικά. Αλλά όσα καλύτερα είναι προετοιμασμένος για την πραγματικότητα αυτό είναι προς όφελός του. Επίσης, οι πολύ διάσημοι άνθρωποι πρέπει να έχουν γύρω τους φίλους και την οικογένειά τους στο απόγειο της καριέρας τους. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα νοιαστούν πραγματικά για αυτούς στις δύσκολες στιγμές της ζωής, και που θα τους βοηθήσουν να μείνουν προσγειωμένοι.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η φήμη δεν εγγυάται την επιτυχία ή την ευτυχία, και για αυτό δεν πρέπει να αφήνετε το "εγώ" σας να κυριαρχεί. Υπάρχουν κάποιες στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν σε αυτό:

  • Μείνετε προσγειωμένοι: είναι ουσιαστικό να μένετε προσγειωμένοι και να θυμάστε ότι η φήμη είναι κάτι προσωρινό και ότι η επιτυχία κάποια στιγμή θα ξεθωριάσει. Καλό είναι να έχετε δίπλα σας υποστηρικτικούς φίλους και μέλη της οικογένειάς σας που θα σας βοηθήσουν να μείνετε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα.
  • Μην ξεχνάτε: κάθε πράξη σας έχει συνέπειες. Η φήμη σας δεν είναι δικαιολογία.
  • Μην αφήνετε τη φήμη να σας καθορίζει: να θυμάστε πάντα ότι η φήμη είναι μόνο μια πτυχή του εαυτού σας και μην την αφήνετε να καθορίζει την ταυτότητά σας. Είναι σημαντικό να έχετε ενδιαφέροντα και να κάνετε δραστηριότητες που σας κρατούν πιστούς στις αρχές και στις αξίες σας.
  • Μείνετε ταπεινοί: είναι σημαντικό να παραμείνετε ταπεινοί και να θυμάστε ότι η φήμη δεν σας κάνει καλύτερο από τους άλλους. Να είστε ευγνώμονες για την επιτυχία σας και να σέβεστε τους άλλους.

Γνωρίστε τον εαυτό σας

Η φήμη είναι γλυκιά αλλά μπορεί να έχει πολλές προκλήσεις. Κυρίως όταν κάποιος γίνεται διάσημος ξαφνικά , είναι δύσκολο να προσαρμοστεί σε αυτή τη νέα συνθήκη. Για αυτό πρέπει να γνωρίζει καλά τον εαυτό του.

Αν νιώθετε ότι βρίσκεστε σε ένα σταυροδρόμι σχετικά με τη διαχείριση της φήμης, τότε πρέπει να έχετε στο μυαλό σας κάποια πράγματα για πως μπορείτε να την διαχειριστείτε σοφά.

Αρχικά, πρέπει να κατανοήσετε ότι η φήμη μπορεί να σας επηρεάσει με πολλούς τρόπους, θετικά και αρνητικά, αλλά αντί να ασχολείστε με τη δημόσια εικόνα σας καλό είναι να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας.

Έχετε απομακρυνθεί από τους κοντινούς σας ανθρώπους; Οι άλλοι πιστεύουν ότι είστε ένα διαφορετικό άτομο; Ή παρατηρείτε αλλαγές στην προσωπικότητά σας; Αναλύστε όλες αυτές τις πτυχές ώστε να αντιμετωπίσετε την αλλαγή αποτελεσματικά.

Μην ξεχνάτε να απολαμβάνετε κάθε στιγμή της επιτυχίας σας αλλά να είστε προσεκτικοί και να μην επηρεάζεστε από τους άλλους για σοβαρές αποφάσεις.

Περιορίστε την χρήση των social media

Τα social media είναι κάποιες φορές τοξικά, ειδικά αν είστε influencer. Με όλο αυτό το θόρυβο που επικρατεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , είναι σημαντικό να κάνετε κάποια πράγματα για να προστατέψετε την ψυχική σας υγεία και ευεξία. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε τις επιδράσεις των social media είναι να μείνετε λίγο μακριά από αυτά. Περιορίστε το χρόνο που αφιερώνετε σε αυτά και έτσι θα νιώθετε καλύτερα.

Αν δεν έχετε κάποια όρια στη χρήση των social media τότε είναι πιο πιθανό να νιώθετε αρνητικά συναισθήματα.

Τα όρια και η προστασία της ιδιωτικής σας ζωής, σημαίνει ότι βάζετε τον εαυτό σας πάνω από τη δημόσια εικόνα σας.

Περιορίστε τις προσδοκίες των άλλων

Οι διάσημοι άνθρωποι συνήθως δέχονται σκληρή κριτική ακόμη και για μικρά λάθη, και φυσικά τα πρότυπα που θέτουν δεν είναι ρεαλιστικά. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κανείς δεν είναι τέλειος και ότι θα κάνετε λάθη.

Αν μένετε πιστοί στις αρχές σας , με συνέπεια και σεβασμό, όλοι θα σας θαυμάζουν.

πως να διαχειριστειτε τη φημη, τη διασημοτητα

Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τη φήμη και να παραμείνετε συναισθηματικά συγκροτημένοι;

Αν είστε γνωστός συγγραφέας, social media influencer, ηθοποιός, πολιτικός, ίσως να νιώθετε άβολα όταν έχετε γύρω σας πολλούς ανθρώπους. Η φήμη φέρνει μαζί της  πολλά προβλήματα και υποχρεώσεις. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να κατανοήσετε πως μπορείτε να διαχειριστείτε την δημοσιότητα. Πρέπει να γνωρίζετε τα όρια ανάμεσα στην δημόσια και την προσωπική σας ζωή. Για μερικούς ανθρώπους, η δημοσιότητα είναι δύσκολη.

1. Μείνετε προσγειωμένοι

Να θυμάστε ότι η τέλεια εικόνα που προβάλλετε δημόσια είναι μια απλή ψευδαίσθηση και η πραγματικότητα είναι ότι είστε ένας φυσιολογικός άνθρωπος με ατέλειες και ευάλωτος.

2. Διατηρήστε τις φιλίες σας

Κρατήστε τις σχέσεις σας με ανθρώπους που νοιάζονται πραγματικά για εσάς. Οι γονείς ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους και όχι για τα χρήματα, οι φίλοι δεν επηρεάζονται από τη λάμψη, τα φώτα και την αίγλη της δημοσιότητας και οι σύμβουλοι που είναι ικανοί.

3. Κάντε φιλανθρωπικές δράσεις

Αντί να σας αποσπούν την προσοχή τα φώτα, καλό είναι να χρησιμοποιείτε τα λεφτά που βγάζετε και την επιρροή σας για να κάνετε καλό στην κοινωνία. Μπορείτε να οργανώσετε καμπάνιες για κοινωνικά θέματα και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

4. Αλλάξτε τρόπο ζωής

Η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής είναι πολύ σημαντική. Είναι ανάγκη να τρώτε καλά, να κοιμάστε καλά, να χαλαρώνετε και να περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας. Μην παραλείπετε την άσκηση σας, και να κάνετε προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους.

5. Διατηρήστε την απλότητα

Καλό είναι να έχετε μια καθημερινή ρουτίνα, να μην υποκύπτετε σε εγωιστικές παγίδες, να αποφεύγετε τις πολλές εξόδους, όσο δελεαστικές και αν είναι.

6. Προγραμματίστε την ημέρα σας

Οργανώστε την ημέρα σας για να μην νιώθετε βαρεμάρα (για να μη νιώθετε μοναξιά , κατάθλιψη και άγχος).

7. Διαφυλάξτε την ιδιωτικότητα σας

Κρατήστε την προσωπική σας ζωή ιδιωτική.

8. Οργανώστε τις διακοπές

Οργανώστε τις διακοπές σας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, για να ηρεμήσετε και να αναζωογονηθείτε.

9. Κρατήστε μια θετική στάση

Η διατήρηση μια θετικής στάσης βοηθά στη διαχείριση των καταστάσεων.

Η φήμη μπορεί να φέρει μια τεράστια διαφορά στη ζωή σας και στη ζωή όλων των ανθρώπων γύρω σας.

10. Μάθετε να διαχειρίζεστε την κριτική με ηρεμία

Η κριτική είναι μια από τις μεγάλες προκλήσεις της δημοσιότητας. Πάντα θα υπάρχουν άτομα που θα εκφράζουν έντονα τις απόψεις και τα συναισθήματά τους προς εσάς. Φυσικά, η αντίληψή τους βασίζεται στις δικές τους εμπειρίες και συνθήκες, και δεν καθορίζει σε καμία περίπτωση την πραγματική σας ταυτότητα.

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να διαχειριστείτε αυτούς τους ανθρώπους. Να αποδεχτείτε ότι διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές απόψεις για εσάς, τη δουλειά σας, ή το χαρακτήρα σας. Αντί να αντιδράτε στην κριτική, καλό είναι η πρώτη αντίδρασή σας να είναι το γέλιο.

11. Αγνοήστε τους επικριτές σας

Υπάρχει ένα μειονέκτημα όταν έχετε πολλούς θαυμαστές στην πορεία σας. Αυτό είναι η κριτική. Και κάποιες φορές είναι το κύριο εμπόδιο που προκύπτει από την φήμη και την αναγνωρισιμότητα.

Ωστόσο, είναι ωφέλιμη αν γνωρίζετε ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ιδέες με εσάς. Σαν αποτέλεσμα, μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν αντίθετες απόψεις. Μπορεί να σας κρίνουν για τη διαφορετικότητά σας. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να μην παίρνετε προσωπικά την κριτική.

Ψυχική ενδυνάμωση 

Για κάποιους ανθρώπους η φήμη είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Αλλά για άλλους, μπορεί να είναι μια δύσκολη εμπειρία, γεμάτη με απροσδόκητες προκλήσεις και απαιτήσεις. Αν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τη φήμη/δημοσιότητα τότε η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το LIFE COACHING θα σας βοηθήσουν να βρείτε ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και στην επαγγελματική σας ζωή.