Κάνε το Τεστ
Algofren, Αλγκοφρέν, Algofren 600, Algofren 400, Παρενέργειες, Algofren 600 τιμη, Ενδείξεις, Δοσολογία

ALGOFREN – αντιφλεγμονώδες, που χρησιμοποιείται; Παρενέργειες

ALGOFREN: ενδείξεις, οδηγίες, παρενέργειες

Το ALGOFREN (αλγκοφρεν) ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων που ονομάζονται μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ).

Το Algofren (ιβουπροφαίνη) χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής σε διάφορες καταστάσεις, όπως η οστεοαρθρίτιδα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα (συμπεριλαμβανομένης της νεανικής ρευματοειδούς αρθρίτιδας ή της νόσου του Still), αρθρίτιδα της σπονδυλικής στήλης, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, φλεγμένουσες αρθρώσεις, παγωμένος ώμος, θυλακίτιδα, τενοντίτιδα, οσφυαλγία, τραυματισμοί, κακώσεις και διαστρέμματα (υπενθυμίζουμε ότι ο βελονισμός και η χειροπρακτική μπορούν να βοηθήσουν με φυσικό τρόπο σε πολλές από αυτές τις επώδυνες και φλεγμονώδεις καταστάσεις).

Τα δισκία Algofren μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία άλλων επώδυνων καταστάσεων, όπως πονόδοντος, πόνος μετά επεμβάσεις, πόνος περιόδου και πονοκέφαλος, συμπεριλαμβανομένης της ημικρανίας.

μσαφ φαρμακα Δοσολογία Algofren

Για τους ενήλικες η συνιστώμενη δόση του Algofren είναι 1,200-1,800 mg ημερησίως σε διαιρεμένες δόσεις (για παράδειγμα αυτό σημαίνει 600mg Algofren ανά 8-12 ώρες).

Μερικοί ασθενείς μπορούν να παραμείνουν στα 600-1,200 mg ημερησίως συνολικά. Σε σοβαρές ή οξείες καταστάσεις, μπορεί να είναι βοηθητική η αύξηση της δόσης έως ότου τεθεί υπό έλεγχο η οξεία φάση, με την προϋπόθεση ότι η συνολική ημερήσια δόση δεν υπερβαίνει τα 2,400 mg σε διηρημένες δόσεις. Η δόση συντήρησης είναι 600 mg - 1,200 mg ημερησίως.

Μορφές Algofren

Κυκλοφορεί σε χάπια των Algofren 200 mg, Algofren 400 mg, Algofren 600 mg, υπόθετα Algofren 500 mg, Algofren σιρόπι και κρέμα για τοπική χρήση, με τιμή 2-4 ευρώ αναλόγως της μορφής.

Μορφή ALGOFREN Περιεκτικότητα (mg) Τιμή Algofren
Χάπια F.C.TAB ALGOFREN 200 MG (BTx20) 2,47 ευρώ
Χάπια F.C.TAB ALGOFREN 400 MG (BTx20) 3,82 ευρώ
Χάπια F.C.TAB ALGOFREN 600 MG (BTx20) 1,69 ευρώ
Αναβράζοντα, χάπια EF.TAB  ALGOFREN 400 MG (BTx20) 4,23 ευρώ
Αναβράζοντα, φακελάκια EFF.GRAN ALGOFREN 400 MG (BTx10) 2,75 ευρώ
Αναβράζοντα, φακελάκια EFF.GRAN ALGOFREN 400 MG (BTx20) 5,50 ευρώ
Κρέμα CREAM ALGOFREN 10% (100G) 5,54 ευρώ
Σιρόπι SYR ALGOFREN 100MG/5ML (150 ML) 4,72 ευρώ
Υπόθετα SUPP ALGOFREN 500 MG (BTx12) 2,38 ευρώ

algofren, χαπια, αλγκοφρεν, algofren 600, παρενεργειες, algofren 600 τιμη Αναλυτικές πληροφορίες Algofrenspc σπψ φυλλο οδηγιων παρενεργειες ενδειξεις, algofren, αλγκοφρεν

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Algofren για το κοινό, και το SPC του Algofren όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.

Παρενέργειες Algofren

Οι παρενέργειες του Algofren μπορεί να ελαχιστοποιηθούν με τη χρήση της χαμηλότερης αποτελεσματικής δόσης για τη συντομότερη διάρκεια που απαιτείται για τον έλεγχο των συμπτωμάτων.

Το σύνολο των παρενεργειών που αναφέρθηκαν με ιβουπροφαίνη είναι παρόμοιο με εκείνου των άλλων ΜΣΑΦ:
  • Αντιδράσεις υπερευαισθησίας με κνίδωση και κνησμό
  • Πολύ ισχυρές αντιδράσεις υπερευαισθησίας με συμπτώματα οίδημα προσώπου, λάρυγγα και γλώσσας, δύσπνοια, ταχυκαρδία, υπόταση και ισχυρό shock.
  • Αντιδράσεις από το αναπνευστικό σύστημα που περιλαμβάνουν βρογχόσπασμο, άσθμα.
Οι περισσότερο συχνές παρενέργειες προέρχονται από το γαστρεντερικό σύστημα:
  • Ναυτία, έμετος διάρροια, μετεωρισμός, δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, κοιλιακό άλγος, μέλαινα, αιματέμεση, ελκώδης στοματίτιδα, αιμορραγία του γαστρεντερικού και έξαρση της ελκώδους κολίτιδας και της νόσου του Crohn μετά από χρήση με ιβουπροφαίνη.
  • Λιγότερο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν είναι γαστρίτιδα, δωδεκαδακτυλικό έλκος και γαστρικό έλκος και διάτρηση του γαστρεντερικού σωλήνα.

algofren χαπια, σιροπι, υποθετα, αλγκοφρεν, παρενεργειες, 600, 400, algofren, algofren τιμη

Algofren και κορωνοϊός

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα που να απαγορεύουν τη χρήση ιβουπροφένης ή παρόμοιων φαρμάκων (ΜΣΑΦ αντιφλεγμονώδη) σε λοίμωξη από κορωνοϊό. Μέχρι νεωτέρας, σε ασθενείς με λοίμωξη από κορωνοϊό που παρουσιάζουν πυρετό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα διαθέσιμα φάρμακα, πχ παρακεταμόλη (Depon), ιβουπροφαίνη.

Algofren και άλλα φάρμακα

Χρειάζεται προσοχή στη λήψη Algofren με αντικαταθλιπτικά SSRI, γιατί αυξάνεται η πιθανότητα γαστρεντερικών διαταραχών (όπως αιμορραγίας). Επίσης, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων μειώνεται όταν λαμβάνονται ταυτόχρονα με ΜΣΑΦ.

Αντενδείξεις Algofren

Το Algofren δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ασθενείς που έχουν εμφανίσει στο παρελθόν αντιδράσεις υπερευαισθησίας (π.χ. άσθμα, κνίδωση, αγγειοοίδημα ή ρινίτιδα) μετά τη λήψη ιβουπροφαίνης, ασπιρίνης ή άλλων ΜΣΑΦ. Το Algofren αντενδείκνυται επίσης σε ασθενείς με ιστορικό γαστρεντερικής αιμορραγίας ή διάτρησης, που σχετίζεται με προηγούμενη θεραπεία με ΜΣΑΦ. Το Algofren δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ασθενείς με ενεργό ή ιστορικό υποτροπιάζοντος πεπτικού έλκους ή γαστρεντερικής αιμορραγίας. Το αλγκοφρεν δεν πρέπει να χορηγείται σε ασθενείς με καταστάσεις που περιλαμβάνουν αυξημένη τάση για αιμορραγία. Το Algofren αντενδείκνυται σε ασθενείς με σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια, ηπατική ανεπάρκεια και νεφρική ανεπάρκεια.Το Algofren αντενδείκνυται κατά το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Algofren;

To Algofren πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας. Δεν πρέπει να ξεκινάτε το Algofren μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση, επειδή διαβάσατε γνώμες στο google ή προσωπικές εμπειρίες σε κάποιο φόρουμ. αντιφλεγμονωδη μσαφ, algofren, αλγκοφρεν, algofren 600, mesulid, μεσουλιντ, niflamol, voltaren, βολταρεν, nurofen, παρενεργειες

Ποια άλλα αντιφλεγμονώδη υπάρχουν;

Υπάρχουν πολλά αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) όπως το Mesulid, Nurofen, Voltaren, Niflamol, Xefo Rapid, η Ασπιρίνη κα.

Άλλα παρόμοια φάρμακα με το Algofren: Brufen, Nurofen, Gopain, Unitek
Συχνά ορθογραφικά λάθη: αλγκοφρεν

Άλλες φυσικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση του πόνου και φλεγμονής

Αναλόγως της εντόπισης και της αιτίας του πόνου, υπάρχουν άλλα φάρμακα καθώς και φυσικές, αποτελεσματικές εναλλακτικές επιλογές:

Αιτία πόνου Εναλλακτικές μέθοδοι Άλλα φάρμακα
Ημικρανίες, πονοκεφάλοι ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ , ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΜΣΑΦ, Depon
Μυοσκελετικοί πόνοι ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ, η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ (πχ Arnica), ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ και το TRIGGER POINTS THERAPY (μορφές φυσικοθεραπείας) ΜΣΑΦ
Πόνος εμμήνου ρύσεως ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΜΣΑΦ
Χρόνιος πόνος (πχ ινομυαλγία)  ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ, PAIN REPROCESSING THERAPY, SOMATIC TRACKING, EMDR (για τα ψυχικά τραύματα) Αντικαταθλιπτικά
Ψυχοσωματικά συμπτώματα ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ, EMDR (για τα ψυχικά τραύματα) Αγχολυτικά, Αντικαταθλιπτικά