Κάνε το Τεστ
dorm, ντορμ, παρενεργειες

DORM – που χρησιμοποιείται; Παρενέργειες

DORM - δράση και παρενέργειες

Το DORM (ντορμ) είναι ένα ηρεμιστικό φάρμακο (αγχολυτικό) που ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών. Η τυπική χρήση για το Dorm (λοραζεπάμη, lorazepam) είναι για την συμπτωματική αντιμετώπιση του παθολογικού άγχους, ενώ δίνεται συμπληρωματικά και σε άλλες παθήσεις, όπως η κατάθλιψη. Το Dorm είναι ένα γενόσημο φάρμακο, το πρωτότυπο είναι το Tavor.

Συγκεκριμένα, το Dorm (όπως και τα περισσότερα αγχολυτικά/ηρεμιστικά φάρμακα) χρησιμοποιείται και σε άλλες περιπτώσεις, όπως για την αϋπνία, στην ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (για την αντιμετώπιση των ιδεοληψιών και των καταναγκασμών), όλες τις αγχώδεις διαταραχές (κρίση πανικού, μετατραυματική διαταραχή) και φοβίες (κοινωνική φοβία, αεροπλάνο, κα) και στην επιληψία.

Δοσολογία και λήψη Dorm

Κυκλοφορεί σε χάπια των Dorm 1 mg και Dorm 2.5 mg.

ΜΟΡΦΗ mg και ποσότητα Dorm TIMH
ΧΑΠΙΑ DORM 1 MG BTx20 0,84 €
ΧΑΠΙΑ DORM 2.5 MG BTX20 1,34 €

Αναλόγως την αγχώδη κατάσταση που αντιμετωπίζετε, η συνήθης δοσολογία είναι 1-3 φορές την ημέρα, με ή χωρίς φαγητό.

H συχνότητα και διάρκεια της θεραπείας θα πρέπει να εξατομικεύονται σύμφωνα με τις ανάγκες και την αντίδραση του ασθενή. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας, ώστε να παίρνετε τόσο Dorm όσο χρειάζεστε.

Αποτελεσματικότητα Dorm

Τα αποτελέσματα της δράσης του Dorm επέρχονται συνήθως σε 20-60 λεπτά από τη λήψη, και διαρκούν 8-12 ώρες. Συνήθως συνταγογραφείται για λίγους μήνες, για την αντιμετώπιση του άγχους.

Πάντα πρέπει να παίρνετε το Dorm σε δόσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Πληροφορίες συνοπτικά: Dorm

Φάρμακο: DORM
Δραστική Ουσία: ΛΟΡΑΖΕΠΑΜΗ / Lorazepam
Συνήθης δόση: 1  mg/ημέρα, 1-4 φορές/ημέρα
Έναρξη δράσης: σε 30-60 λεπτά
Χρόνος δράσης: 8-12 ώρες
Κατηγορία: Βενζοδιαζεπίνες
Χρήση σε: Άγχος, Κατάθλιψη, Αϋπνία
Πρωτότυπο φάρμακο: Tavor

dorm, χαπια, ντορμ, παρενεργειες Παρενέργειες Dorm

Συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ο ίλιγγος, υπνηλία, αδυναμία, έλλειψη ισορροπίας, αδυναμία μνήμης.

Η ηρεμιστική δράση του Dorm μπορεί να παραταθεί σε ηλικιωμένους. Ατυχήματα και πτώσεις είναι συνηθισμένα σε ηλικιωμένους που παίρνουν Dorm.

Κατάχρηση όλων των βενζοδιαζεπινών μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση, υπερδοσολογία ακόμα και θάνατο. Μην διακόψετε τη λήψη Dorm απότομα, διαφορετικά μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα απόσυρσης. Μην στηρίζεστε σε φόρουμ και προσωπικές εμπειρίες και γνώμες τρίτων για τη χρήση ή τη διακοπή του Dorm, εμπιστευτείτε τους ειδικούς ψυχιάτρους.

Αναλυτικές πληροφορίες Dormspc σπψ φυλλο οδηγιων παρενεργειες ενδειξεις, dorm, ντορμ

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Dorm για το κοινό, και το SPC του Dorm όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.

Αντενδείξεις για το Dorm

Δεν πρέπει να πάρετε το Dorm αν πάσχετε από: γλαύκωμα κλειστής γωνίας, αναπνευστική ανεπάρκεια, μυασθένεια Gravis.

Εάν είσαστε έγκυος, χρειάζεται να γνωρίζετε πως το Dorm μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο, καθώς και εξάρτηση. Το Dorm (λοραζεπάμη) μπορεί επίσης να περάσει στο μητρικό γάλα.

Το Dorm μπορεί να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα και ουσίες. Δεν πρέπει να παίρνετε το Dorm παράλληλα με αλκοόλ.

Είναι το DORM το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ

Είναι το DORM το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Συχνά ορθογραφικά λάθη: δορμ, ντορμ

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης

Το άγχος μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Είτε με άλλα πιο ελαφριά φάρμακα, είτε με άλλα είδη θεραπείας. που μπορούν είτε να αντικαταστήσουν, είτε να συνδυαστούν με το Dorm (εφόσον το άγχος είναι πολύ έντονο και προκαλεί σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας).

Ψυχοθεραπεία: με την ψυχοθεραπεία μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το άγχος αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια του άγχους και όχι απλά τα συμπτώματα.

EMDR: Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα του άγχους.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ομοιοπαθητική και ο βελονισμός σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με το Dorm όπου αυτό είναι αναγκαίο.