Κάνε το Τεστ
Η αποτοξίνωση από την τεχνολογία είναι απαραίτητη, Αποτοξίνωση από την τεχνολογία, Τρόποι αποτοξίνωσης από την τεχνολογία, Οφέλη αποτοξίνωσης από την τεχνολογία, Επιδράσεις της αποτοξίνωσης από την τεχνολογία, Αποσύνδεση από την τεχνολογία

Αποτοξίνωση από την τεχνολογία

Η αποτοξίνωση από την τεχνολογία είναι απαραίτητη

Τον τελευταίο καιρό είναι όλο και περισσότεροι άνθρωποι μιλούν για την επίδραση της τεχνολογίας στην καθημερινότητα. Είναι ανάγκη να αρχίσουμε να βλέπουμε την τεχνολογία με άλλη ματιά. Το στρες που νιώθουμε για να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά, στην οικογένεια και στην προσωπική ζωή, εμφανίζει μια αύξηση λόγω της τεχνολογίας.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει κάνει ακόμη πιο εύκολη τη σύνδεση με τους αγαπημένους μας. Αλλά αυτό έχει και μια άλλη πλευρά. Καθώς οι άνθρωποι συνδέονται με τις συσκευές τους, χάνουν την ευκαιρία να αφιερώσουν ποιοτικό χρόνο στους αγαπημένους τους. Αυτό με τη σειρά του, μπορεί να οδηγεί σε παρεξηγήσεις ανάμεσα στα ζευγάρια.

Η συνεχής χρήση της τεχνολογίας μπορεί επίσης να προκαλεί βλάβη στην ψυχική υγεία. Μπορεί να σας απομακρύνει από το σύντροφό σας, και τελικά να οδηγεί στη διάλυση της σχέσης. Για να διασφαλίσετε την ευημερία της σχέσης σας, είναι ανάγκη να κάνετε μικρά διαλλείματα από τις ηλεκτρονικές σας συσκευές.

Είναι πολύ δύσκολο κάποιος να διαχειριστεί όλο αυτό το στρες και σίγουρα το στρες της τεχνολογίας είναι αρκετά μεγάλο. Η αποτοξίνωση από την τεχνολογία είναι απαραίτητη και έχει πολλά οφέλη.

Ποια είναι τα οφέλη της αποτοξίνωσης από την τεχνολογία;

Η αποτοξίνωση από την τεχνολογία είναι απαραίτητη και έχει πολλά οφέλη. Έχει θετική επίδραση στη σχέση με το σύντροφό σας.

 1. Σύνδεση με το σύντροφό σας: Όταν αποσυνδέεστε από τις ηλεκτρονικές σας συσκευές και δίνετε σημασία στο σύντροφό σας, τότε θα αρχίσετε να παρατηρείτε πράγματα που πριν αγνοούσατε. Αυτό ενισχύει τη σχέση σας και βοηθά να αποφύγετε τις εντάσεις.
 2. Καλύτερη ψυχική υγεία: Η υπερβολική χρήση της τεχνολογίας προκαλεί στρες, πράγμα που επηρεάζει την ψυχική σας υγεία. Η αποτοξίνωση από τις ηλεκτρονικές συσκευές σας βοηθά να κατανοήσετε τους άλλους, και τον εαυτό σας καλύτερα. Αυτό θα σας κάνει πιο ευτυχισμένους και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.
 3. Ποιοτικός χρόνος: Είναι σημαντικό να έχετε ποιοτικό χρόνο με το σύντροφό σας. Μπορείτε να οργανώσετε εκδρομές, ταξίδια και ραντεβού ώστε να διατηρείτε τη σχέση σας ζωντανή. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε νέες αναμνήσεις με τον αγαπημένο σας.
 4. Μείωση του άγχους: Το άγχος να ελέγχετε όλα όσα συμβαίνουν στα social media συχνά σας κρατά σε εγρήγορση. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να αγνοείτε άλλα πράγματα στη ζωή σας όπως η σχέση σας. Η αποτοξίνωση από την τεχνολογία βοηθά να περιορίσετε το άγχος και να συγκεντρωθείτε στη σχέση σας.
 5. Θετικότητα στη σχέση: Όταν διαχωρίζετε τον εαυτό σας από τον εικονικό κόσμο αυτό βοηθά να έχετε μια θετική στάση. Η συνεχής αρνητικότητα των social media δημιουργεί ανησυχία, με αποτέλεσμα να χάνετε τα όμορφα πράγματα που συμβαίνουν γύρω σας. Η αποτοξίνωση από την τεχνολογία θα σας βοηθήσετε να ενισχύσετε τη θετική σας σκέψη.

Πώς μπορείτε να κάνετε αποτοξίνωση από την τεχνολογία;

Κάποιες συμβουλές για την αποτοξίνωση από την τεχνολογία:

 • Απενεργοποιήστε τις περιττές ειδοποιήσεις. Χρειάζεστε να ενημερώνεστε συνέχεια για την φυσική σας κατάσταση στη μέση μιας δύσκολης μέρας;
 • Βάλτε το κινητό σας σε λειτουργία πτήσης, ακόμη και για μια ώρα όταν πρέπει να ολοκληρώσετε μια εργασία. Μπορείτε να ορίσετε ορισμένες επαφές στο τηλέφωνό σας ως επαφές έκτακτης ανάγκης ώστε να μην ανησυχείτε για τα παιδιά σας ή τους ηλικιωμένους γονείς σας.
 • Επίσης, μπορείτε να αποσυνδεθείτε  από το email και τα social media όταν έχετε τελειώσει με αυτά. Πραγματικά, είναι σημαντική η αποσύνδεση. Αν δεν είναι ανοιχτές αυτές οι εφαρμογές , δεν θα μπαίνετε στον πειρασμό να τις ελέγχετε κάθε πέντε λεπτά.
 • Μέσα στην ημέρα βρείτε λίγο χρόνο χωρίς τεχνολογία, ακόμη και αν αυτό είναι μόνο για 30 λεπτά.
 • Αυτό το διάστημα, βάλτε στην άκρη όλες τις οθόνες και τις συσκευές, και κάντε κάτι που δεν περιλαμβάνει την τεχνολογία. Ίσως να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο, να μιλήσετε με το σύντροφό σας ή τα παιδιά σας, να βγείτε για μια βόλτα, να κάνετε ότι σας αρέσει.
 • Σχεδιάστε ένα Σαββατοκύριακο μακριά χωρίς την τεχνολογία. Μπορείτε να κάνετε κάμπινγκ όπως παλιά.
 • Βγείτε έξω. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καταπολεμήσετε το στρες της τεχνολογίας είναι να περάσετε λίγο χρόνο στη φύση, να απολαύσετε τον ήλιο, τη θάλασσα. Να απολαύσετε τη στιγμή.
 • Κάποιες φορές δεν μπορούμε πλήρως να κάνουμε αποσύνδεση από την τεχνολογία, ωστόσο είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι μας προκαλεί στρες , το οποίο επηρεάζει την καθημερινότητά μας.

Αποτοξίνωση από την τεχνολογία, Οφέλη αποτοξίνωσης από την τεχνολογία, Τρόποι αποτοξίνωσης από την τεχνολογία

Τι μπορείτε να ανακαλύψετε όταν αποσυνδεθείτε από τις ηλεκτρονικές συσκευές;

Χωρίς τη συνεχή ροή πληροφοριών, το μυαλό αρχίζει να σκέφτεται ανοιχτά και αυθόρμητα. Οι αληθινές σκέψεις αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στο μυαλό απρόσκλητες. Σαν να υπήρχε κάτι εκεί που προσπαθούσε να εκφραστεί όλο αυτό το διάστημα, αλλά καλύπτονταν από τη συνεχή πίεση των πληροφοριών που έρεαν στο κεφάλι.

Παρόλο που αρχικά είναι δύσκολο να αγκαλιάσει κάποιος τη σιωπή, οι θετικές επιδράσεις της είναι πολλές και πολύτιμες.

Έτσι, η αποτοξίνωση από την τεχνολογία προσφέρει:

 • Αναζωογόνηση του μυαλού
 • Άνοιγμα σε νέες ιδέες
 • Νέα ροή δημιουργικότητας
 • Χώρο για εξάσκηση στην ενσυνειδητότητα
 • Χρόνο για διαλογισμό
 • Νέες ευκαιρίες

Όταν κατανοήσετε πως σε ότι δίνετε σημασία αυτό γίνεται ο κόσμος σας, τότε θα έχετε περισσότερο κίνητρο να θέσετε προτεραιότητες που θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε ως άνθρωποι.

Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση κάποιος να κλείσει τις ηλεκτρονικές συσκευές και να αποσυνδεθεί. Τα social media έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλούν εθισμό και να αποσπούν την προσοχή. Μερικές φορές, χρειαζόμαστε μια παρότρυνση, και υπευθυνότητα για να μείνουμε μακριά από την τεχνολογία.

Όταν κάποιος κάνει διάλλειμα από την τεχνολογία μπορεί να αφιερώσει αυτό το χρόνο όπου αλλού επιθυμεί. Να διαβάσει βιβλία, να ακούσει μουσική, να κάνει διαλογισμό ,να βγει βόλτες. Δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό με τους συνεχείς περισπασμούς, ωστόσο τα οφέλη είναι αναρίθμητα:

Για να μπορέσει κάποιος να αυξήσει την απόδοσή του είναι ανάγκη να επιβραδύνει. Όταν στην καθημερινότητα ρίχνουμε τους ρυθμούς μας, τότε έχουμε το κίνητρο να συνεχίσουμε με περισσότερη ενέργεια.

Ποιο είναι το κίνητρο για την αποτοξίνωση από την τεχνολογία;

Κανείς δεν θέλει να νιώθει πίεση και στρες στην καθημερινότητα. Ίσως και αυτό να είναι το κίνητρο για την αποτοξίνωση από την τεχνολογία. Πώς θα θέλατε να είναι η ζωή σας από εδώ και πέρα;

Ίσως είναι πολύ πιο σημαντικό να δημιουργείτε δικό σας περιεχόμενο από το παρακολουθείτε το περιεχόμενο των άλλων. Επίσης, να αφιερώνετε λιγότερο χρόνο για να ανησυχείτε για όσα συμβαίνουν στον κόσμο, και να δώσετε προσοχή σε όσα επηρεάζουν το δικό σας κόσμο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα αφιερώνετε ποιοτικό χρόνο στους αγαπημένους σας και στον εαυτό σας.

Αποτοξίνωση από την τεχνολογία

Φυσικά, δεν αποτελεί μυστικό ότι η τεχνολογία έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά και πολλά μειονεκτήματα. Είναι ευχή και κατάρα. Για αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πότε πρέπει να περιορίσουμε τη χρήση της, καθώς αυξάνει τα επίπεδα του στρες. Να φροντίζουμε τον εαυτό μας ουσιαστικά με τη βοήθεια της ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ , του διαλογισμού και της ενσυνειδητότητας.