Κάντε το αξιόπιστο ΤΕΣΤ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ

Τεστ κατάθλιψης

Απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις για την κατάθλιψη και δείτε το αποτέλεσμα.

Το ακόλουθο "τεστ κατάθλιψης" διερευνά εάν έχετε βιώσει συμπτώματα κατάθλιψης. Το online αυτό τεστ κατάθλιψης είναι αξιόπιστο, ωστόσο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πλήρη διαγνωστική εκτίμηση από ψυχίατρο, που είναι ο μόνος αρμόδιος να θέσει διάγνωση και να προτείνει θεραπεία για την κατάθλιψη.
0%

Νιώθετε πως έχετε χάσει το ενδιαφέρον ή την ευχαρίστηση για δραστηριότητες;

Αισθάνεστε θλίψη, έχετε αίσθημα κενού ή αβοήθητος/η ή απογοητευμένος;

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, ξυπνάτε νωρίς ή αντίθετα κοιμάστε πάρα πολύ;

Αισθάνεστε κουρασμένοι ή πως έχετε λίγη ενέργεια;

Σας έχει κοπεί η όρεξη, έχετε χάσει βάρος ή αντίθετα τρώτε πάρα πολύ και έχετε πάρει βάρος;

Αισθάνεστε πως είσαστε αποτυχημένος/αποτυχημένη ή πως απογοητεύσατε την οικογένειά σας;

Έχετε δυσκολία συγκέντρωσης όπως για παράδειγμα στο διάβασμα εφημερίδας ή παρακολούθησης τηλεόρασης;

Έχει επιβραδυνθεί ο τρόπος που μιλάτε ή κινείστε, ή αντίθετα έχετε μια υπερδιέγερση, τέτοια που και οι άλλοι άνθρωποι γύρω σας την προσέχουν;

Σκέφτεστε ότι θα ήταν καλύτερα να πεθαίνατε ή να βλάψετε τον εαυτό σας με κάποιο τρόπο;

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΕΣΤ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ

Με βάση τις απαντήσεις σας σήμερα, δεν είναι πιθανό ότι έχετε κατάθλιψη.


Ωστόσο, αν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία για την υγεία σας ή τη διάθεσή σας, μιλήστε με το γιατρό σας.


Περισσότερες πληροφορίες για την κατάθλιψη, τα αίτια και τη θεραπεία μπορείτε να βρείτε στη σελίδα αυτή.

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ - ΠΙΘΑΝΗ

Με βάση τις απαντήσεις σας σήμερα, είναι πιθανό ότι ΥΠΟΦΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αλλά μόνο ένας ψυχίατρος μπορεί να σας πει με σιγουριά.


Συμβουλεύουμε να κανονίσετε ένα ραντεβού με το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό. Μπορεί να σας βοηθήσει και να παρέχει θεραπεία.


Υπάρχουν πολλά είδη θεραπείας που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Οι περισσότεροι άνθρωποι που υποφέρουν από κατάθλιψη βελτιώνονται με τη σωστή φροντίδα, που μπορεί να περιλαμβάνει αλλαγές στη ζωή, ψυχοθεραπεία και φάρμακα.

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ - ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΗ

Με βάση τις απαντήσεις σας σήμερα, είναι πολύ πιθανό ότι ΥΠΟΦΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, αλλά μόνο ένας ψυχίατρος μπορεί να σας πει με σιγουριά.


Θα πρέπει να κανονίσετε ένα ραντεβού με το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό. Μπορεί να σας βοηθήσει και να παρέχει θεραπεία.


Υπάρχουν πολλά είδη θεραπείας που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Οι περισσότεροι άνθρωποι που υποφέρουν από κατάθλιψη βελτιώνονται με τη σωστή φροντίδα, που μπορεί να περιλαμβάνει αλλαγές στη ζωή, ψυχοθεραπεία και φάρμακα.

katathlipsi-antimetopisi

Αντιμετώπιση κατάθλιψης με φυσικά μέσα

Η κατάθλιψη μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά είτε με αντικαταθλιπτικά φάρμακα, είτε με άλλα είδη θεραπείας, όπως η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ, ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το EMDR (για ψυχολογικά τραύματα, όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα). Το EMDR είναι διαίτερα πολύτιμο όταν η κατάθλιψη ξεκινάει μετά από ένα ψυχοπιεστικό γεγονός. Οι μέθοδοι αυτοί επιτρέπουν να επεξεργαστεί κανείς σε βάθος τα αίτια που έχουν οδηγήσει στην κατάθλιψη ώστε να αντιμετωπιστούν ριζικά και μόνιμα.

iceberg-cause-symptoms

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ