Πού χρησιμοποιείται το Stedon;

Χρήση του Stedon

Το Stedon (προφέρεται “στεντόν”) είναι ένα αγχολυτικό φάρμακο που ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών. Οι βενζοδιαζεπίνες γενικότερα έχουν αγχολυτικές, υπνωτικές, αντισπασμωδικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες. Το Stedon (διαζεπάμη) xρησιμοποιείται σε αγχώδεις διαταραχές για την αντιμετώπιση του άγχους, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, όπως για την αϋπνία, ανησυχία, ως μυοχαλαρωτικό, για την αντιμετώπιση της επιληψίας, κα.

Λήψη Stedon

Κυκλοφορεί σε per os (χάπια) δόσεις των Stedon 2 mg, 5 mg και 10 mg, αλλά και σε ενέσιμη μορφή. Αναλόγως την κατάσταση που αντιμετωπίζετε, η συνήθης δοσολογία είναι 1 φορά την ημέρα, με ή χωρίς φαγητό. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Σε χαμηλές δόσεις το Stedon μειώνει το άγχος και την ανησυχία. Σε υψηλότερες δόσεις δρα ως ηρεμιστικό και μυοχαλαρωτικό.

Αποτελεσματικότητα Stedon

Τα αποτελέσματα της δράσης του Stedon επέρχονται συνήθως μέσα σε μία ώρα από τη λήψη, και διαρκούν 6-12 ώρες. Συνήθως συνταγογραφείται για λίγους μήνες, για την αντιμετώπιση του άγχους.

Παρενέργειες Stedon

Συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι: υπνηλία, διαταραχές στο συντονισμό κινήσεων, έλλειψη ισορροπίας, ανησυχία, αδυναμία μνήμης.

Η ηρεμιστική δράση του Stedon μπορεί να παραταθεί σε ηλικιωμένους. Ατυχήματα και πτώσεις είναι συνηθισμένα σε ηλικιωμένους που παίρνουν Stedon. Xχρειάζεται προσοχή στην οδήγηση και κατά τη χρήση μηχανημάτων, και γενικότερα σε άλλες δραστηριότητες που απαιτούν εγρήγορση, γιατί η διαζεπάμη μπορεί να προκαλέσει νωθρότητα και ζάλη.

Κατάχρηση μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση, υπερδοσολογία ακόμα και θάνατο. Μην διακόψετε τη λήψη Stedon απότομα, διαφορετικά μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα απόσυρσης.

Αντενδείξεις για το Stedon

Δεν πρέπει να πάρετε το Stedon αν πάσχετε από: αναπνευστικές παθήσεις, ηπατικές παθήσεις, υπνική άπνοια, μυασθένεια Gravis.

Εάν είσαστε έγκυος, χρειάζεται να γνωρίζετε πως το Stedon μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο, καθώς και εξάρτηση.

Γενόσημα φάρμακα: Diazepam, Distedon
Συχνά ορθογραφικά λάθη: στεντον, στεδον

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση του άγχους

Ψυχοθεραπεία: με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το άγχος αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια του άγχους και όχι απλά τα συμπτώματα.

EMDR: Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα του άγχους.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με τη φαρμακευτική αγωγή όπου αυτό είναι αναγκαίο.

gdpr-image
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more