Κάνε το Τεστ
hipnosedon, hipnostedon, υπνοστεντον, αυπνια

HIPNOSEDON – Υπναγωγό / Παρενέργειες

HIPNOSEDON - ενδείξεις, πληροφορίες και παρενέργειες

Το Hipnosedon ("υπνοσεντόν") είναι μία βενζοδιαζεπίνη με ισχυρή υπναγωγική δράση (φάρμακα που φέρνουν άμεσα ύπνο). Η τυπική χρήση για το Hipnosedon (φλουνιτραζεπάμη ή φθοριονιτραζεπάμη / flunitrazepam) είναι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της αϋπνίας. Το Hipnosedon  αντιμετωπίζει την αϋπνία και βελτιώνει την υποκειμενική ποιότητα του ύπνου.

Μηχανισμός δράσης Hipnosedon

Η φλουνιτραζεπάμη είναι ένα παράγωγο βενζοδιαζεπίνης του οποίου η υπνωτική δράση υπερισχύει των ηρεμιστικών, αγχολυτικών, μυοχαλαρωτικών και αντισπασμωδικών επιδράσεων που είναι χαρακτηριστικές των βενζοδιαζεπινών. Έτσι, χρησιμοποιείται ως υπνωτικό τη νύχτα και στην αναισθησιολογία. Λόγω της έντονης υπναγωγικής δράσης δεν ενδείκνυται ως ηρεμιστικό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ως υπνωτικό για την αϋπνία η επίδρασή του χαρακτηρίζεται συνήθως από πολύ γρήγορη έναρξη δράσης και ήσυχο ύπνο χωρίς διακοπές.

Το Hipnosedon ενδείκνυται ως βραχυχρόνια αγωγή κατά της αϋπνίας. Η χορήγηση του Hipnosedon ενδείκνυται συνήθως για διάστημα έως 4 εβδομάδες, και μόνον όταν η αϋπνία είναι σοβαρή και περιορίζει την λειτουργικότητα του ασθενή ή του προκαλεί έντονη δυσφορία. Η θεραπεία θα πρέπει να διαρκεί όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα.

Δοσολογία και λήψη Hipnosedon

Κυκλοφορεί σε δόσεις των Hipnosedon 1 mg. Η συνήθης δοσολογία είναι 1 χάπι Hipnosedon το βράδυ πριν τον ύπνο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η δόση μπορεί να αυξηθεί σε 2 mg. Για ηλικιωμένους ασθενείς η συνιστώμενη δόση είναι 0,5 mg.

Το Hipnosedon χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή.

Μορφή mg και ποσότητα Hipnosedon τιμή
Χάπια F.C.TAB HIPNOSEDON 1MG BTx30 2,65 ευρώ

Αποτελεσματικότητα Hipnosedon

Το Hipnosedon (flunitrazepam) μπορεί να σας βοηθήσει αν πάσχετε από αϋπνία ή διαταραχές ύπνου.

Τα αποτελέσματα της δράσης του Hipnosedon είναι άμεσα, δρα συνήθως εντός 30 λεπτών - 1 ώρας. Αν και προτιμάται η βραχυχρόνια χρήση του, συχνά χρειάζεται να συνεχίσει κανείς την αγωγή για εβδομάδες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας.

hipnosedon, χαπια, hipnostedon, υπνοστεντον, παρενεργειες

Παρενέργειες Hipnosedon

Τα φάρμακα μπορεί να έχουν διαφορετικές ανεπιθύμητες ενέργειες σε κάθε θεραπευόμενο. Οι πιο συχνές παρενέργειες του Hipnosedon  περιλαμβάνουν: ζάλη, υπνηλία, εφιάλτες, ψυχοκινητική ανησυχία, διαταραχές του γαστρεντερικού. Στην περίπτωση εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας.

Το Hipnosedon δεν δημιουργεί εξάρτηση, ωστόσο μπορεί να έχετε κάποια συμπτώματα απόσυρσης (στέρησης) σε περίπτωση απότομης διακοπής του για αυτό θα πρέπει να μειωθεί σταδιακά σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Αντενδείξεις Hipnosedon

Οι αντενδείξεις  χορήγησης του Hipnosedon είναι οι ακόλουθες:

•         Σύνδρομο άπνοιας ύπνου.
•         Οξεία ή/και σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια, αναπνευστική καταστολή.
•         Σοβαρή ηπατική ανεπάρκεια.
•         Μυασθένεια gravis.

Το Hipnosedon εάν είναι απαραίτητο μπορεί να χορηγηθεί παράλληλα με άλλες βενζοδιαζεπίνες όπως το Xanax.

Η σύγχρονη λήψη του Hipnosedon με οινόπνευμα ή/και κατασταλτικά του ΚΝΣ θα πρέπει να αποφεύγεται. Τέτοια σύγχρονη λήψη έχει το ενδεχόμενο να αυξήσει τις κλινικές δράσεις του Hipnosedon συμπεριλαμβανομένης πιθανά σοβαρής καταπράυνσης, κλινικά σημαντικής αναπνευστικής και/ή καρδιο-αγγειακής καταστολής.

Γενόσημα φάρμακα: VulbegalΆλλα φάρμακα για την αϋπνία: Stilnox
Συχνά ορθογραφικά λάθη: hipnostedon, υπνοστεντον

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση της αϋπνίας

Το Hipnosedon μπορεί να αντικατασταθεί από άλλα είδη θεραπείας ή να συνδυαστεί παράλληλα με αυτά. Μην στηρίζεστε σε φόρουμ και προσωπικές εμπειρίες και γνώμες τρίτων για τη χρήση ή τη διακοπή του Hipnosedon, ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του ψυχιάτρου που σας παρακολουθεί.

Εκτός από το Hipnosedon υπάρχουν αρκετά φάρμακα (ηπιότερα) και συμπληρώματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκαταστατο του Hipnosedon για την καταπολέμηση της αϋπνίας αναλόγως την περίπτωση, όπως και συμπληρώματα που μπορούν να ενισχύσουν με φυσικό τρόπο τον ύπνο (όπως για παράδειγμα το Valmane).

Με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την αϋπνία αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια της αϋπνίας και όχι απλά τα συμπτώματα. Ειδικότερα, το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα της αϋπνίας.

Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με το Hipnosedon όπου αυτό είναι αναγκαίο.