Κάνε το Τεστ
τι είναι το life coachig, πως βοηθά ο life coach, πως βελτιώνει τη ζωή το life coaching

Το Life Coaching μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή

Life Coaching

Τι είναι το Life Coaching;

Το life coaching βοηθά τους ανθρώπους να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους και να ζήσουν τη ζωή που πραγματικά θέλουν. Στον σύγχρονο τρόπο ζωής δεν υπάρχει καθόλου χρόνος και συχνά νιώθουμε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Πολύ συχνά οι άνθρωποι με ρωτούν τις παρακάτω ερωτήσεις όταν τους μιλάω για το life coaching:

Στην αρχή του ταξιδιού του life coaching μια θεραπευόμενη ένιωθε σαν ένα χάμστερ που έτρεχε γρήγορα σε μια ρόδα αλλά αυτή δεν πήγαινε πιο γρήγορα! Αυτή η θεραπευόμενη ένιωθε ότι είχε χάσει τον έλεγχο στη ζωή της και ήταν στο έλεος των άλλων. Οι καλοπροαίρετοι φίλοι προσέφεραν συμβουλές και αντί να κινδυνεύσει να τους προσβάλει, έκανε αυτό που της έλεγαν για να ανακαλύψει τελικά ότι ήταν λάθος απόφαση γι 'αυτήν. Κατά τη διάρκεια του life coaching έμαθε να είναι υπεύθυνη για τις πράξεις της και ότι μπορεί να πάρει μόνη της αποφάσεις για τον εαυτό της και είχε επιλογές. Στο τέλος των συνεδριών, ένιωθε ότι είχε ξανακερδίσει τον έλεγχο που είχε χάσει για πολύ καιρό και κατάφερε να βρει την ισορροπία στη ζωή της.

Το life coaching σας βοηθά να προχωρήσετε στη ζωή σας και να έχετε μια ξεκάθαρη άποψη για αυτά που πραγματικά θέλετε. Σαν life coach θα σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τι σας κρατά πίσω από το να επιτύχετε όσα πραγματικά επιθυμείτε και θα σας ενθαρρύνω να κάνετε τα απαραίτητα βήματα για να φτάσετε εκεί.Το life coaching σας βοηθά να φτάσετε στο στόχο σας, να κάνετε αλλαγές και να ζήσετε τα όνειρά σας.

Γιατί χρειάζομαι ένα Life Coach;

Οι άνθρωποι απευθύνονται σε ένα life coach για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Γενικά όταν κάτι στη ζωή τους δεν πάει καλά, ίσως να θέλουν μια καλύτερη δουλειά, να βελτιώσουν τις σχέσεις τους, να βελτιώσουν τα οικονομικά τους, να βελτιώσουν την υγεία τους, να έχουν ένα πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής, να βελτιώσουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους. Αυτά είναι κάποιοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι απευθύνονται σε ένα life coach. Δουλεύω με ανθρώπους που νιώθουν ότι η καριέρα τους έχει κολλήσει και δεν ξέρουν τι να κάνουν, δεν μπορούν να πάρουν μια μεγάλη απόφαση, με ανθρώπους που βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο και όχι μισογεμάτο, άλλους που θέλουν να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους και ανθρώπους που δυσκολεύονται να πουν όχι χωρίς να νιώσουν ενοχές.

Το life coaching δεν είναι σαν τη συμβουλευτική ή την ψυχοθεραπεία. Το life coaching βοηθά τους ανθρώπους να προχωρήσουν στη ζωή τους. Οι life coaches πιστεύουν ότι οι άνθρωποι είναι περήφανοι, δημιουργικοί και ολοκληρωμένοι και έχουν όλα όσα χρειάζονται για να βρουν τις δικές τους λύσεις. Αυτή είναι η πραγματική δύναμη του life coaching. Είναι μια πολύ σκληρή δουλειά, αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστική και εξαιρετικά χρήσιμη. Όταν κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή στην ζωή μας αρχικά νιώθουμε άβολα αλλά εξερευνώντας τις επιλογές σε ασφαλές περιβάλλον , η ανταμοιβή που παίρνουμε είναι τεράστια.

Αν συνεχίσετε να κάνετε τα ίδια πράγματα, θα συνεχίσετε να έχετε τα ίδια αποτελέσματα!

Το Life Coaching βοηθά;

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή τους για αυτό και ξεκινούν το life coaching.

Το life coaching μπορεί να βοηθήσει τον καθένα. Αν ακόμη προσπαθείτε να αποφασίσετε αν πρέπει να βρείτε ένα life coach , ακολουθούν κάποιες ερωτήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν:

  • Θέλετε μια καλύτερη ζωή;
  • Ζείτε τη ζωή που πραγματικά θέλετε;
  • Είστε έτοιμοι για μια σημαντική αλλαγή στη ζωή σας;
  • Ξέρετε ότι θέλετε να αλλάξετε τη ζωή σας αλλά δεν ξέρετε πώς να το κάνετε;
  • Δυσκολεύεστε να καθορίσετε τους στόχους σας;
  • Υπάρχει κάτι που θέλατε πάντα να το κάνετε αλλά δεν το έχετε κάνει ακόμη;

Αν έχετε απαντήσει ʺναιʺ σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις τότε πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να βρείτε ένα life coach. Θυμηθείτε ότι κάθε επίτευγμα ξεκινά με την απόφαση να προσπαθήσετε.

Τρόποι με τους οποίους ένας Life Coach μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σας

Οι life coaches είναι υπέροχοι άνθρωποι. Έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο να βοηθούν τους άλλους ανθρώπους να φτάσουν στο μέγιστο των ικανοτήτων τους. Αν νιώθετε ότι δεν έχετε κίνητρο, νιώθετε χαμένοι ή κολλημένοι στη ζωή σας, τότε υπάρχουν τρόποι με τους οποίους ένας life coach μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένους ξανά.

1. Θα βρείτε τον πραγματικό σκοπό της ζωής σας

Οι life coaches ξέρουν ότι για να βρει κάποιος το νόημα και το σκοπό της ζωής του είναι κάτι που απαιτεί ενδοσκόπηση για πολλά χρόνια. Επίσης ξέρουν, ότι ο σκοπός της ζωής ενός ανθρώπους προέρχεται από το συνδυασμό των κρυφών ταλέντων, των αξιών του και του πάθους.

Ένας life coach θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε αυτά τα ταλέντα και το πάθος σας που στη συνέχεια θα σας αποκαλύψουν τον πραγματικό σκοπό της ζωής σας, η επιδίωξη του οποίου θα γεμίσει τη ζωή σας με την ευτυχία και την ικανοποίηση που αναζητούσατε για τόσο καιρό.

2. Θα ξεκαθαρίσετε τι θέλετε από τη ζωή

Μερικές φορές, βλέπετε ή ακούτε για τις επιτυχημένες ιστορίες άλλων ανθρώπων και νιώθετε ζήλια. Άλλες φορές, ίσως να βλέπετε τις αναρτήσεις των φίλων σας στο Facebook από εξωτικά μέρη και να νιώθετε καταθλιπτικοί. Και κάποιες άλλες φορές, θα θέλατε απλά να είστε στη θέση τους. Νιώθετε πραγματικά μπερδεμένοι.

Ο life coach θα σας βοηθήσει να βάλετε σε τάξη αυτό το χάος και να εστιάσετε σε αυτά που θέλετε πραγματικά από τη ζωή σας. Θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τις περιττές επιθυμίες στη ζωή σας, ώστε να εστιάσετε σε όσα είναι πραγματικά σημαντικά, τους στόχους και τα όνειρα που θα σας κάνουν ευτυχισμένους, και τίποτε άλλο.

3. Θα χτίσετε την αυτοπεποίθησή σας

Ότι και αν κάνετε στη ζωή, σίγουρα θα το κάνετε καλύτερα και πιο ικανοποιητικά όταν έχετε αυτοπεποίθηση. Το αντίθετο είναι επίσης αλήθεια, ακόμη και τα πιο απλά πράγματα μπορεί να γίνουν τρομακτικά όταν δεν έχετε την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται. Οι life coaches το κατανοούν αυτό καλύτερα από όλους.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι, ο life coach θα σας βοηθήσει να λύσετε οποιοδήποτε θέμα έχετε με την αυτοεκτίμησή σας. Θα σας καθοδηγήσει, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να γιορτάσετε τις μικρές νίκες, να χτίσετε το κουράγιο σας και την αυτοπεποίθηση σας για να αντιμετωπίσετε ακόμη και τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη ζωή σας.

4. Θα αποκτήσετε κίνητρα

Μερικές φορές, όταν δεν το περιμένουμε η ζωή μας φέρνει αναποδιές. Μπορεί να έχετε χάσει τη δουλειά σας, κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, να έχετε κάποιες κακές συνήθειες, να βουλιάζετε στην κατάθλιψη και η λίστα δεν τελειώνει. Και αν έχετε μείνει μόνοι σας, ίσως να σας πάρει και χρόνια για να ξαναβρείτε τον εαυτό σας.

Σε όλα αυτά μπορεί να σας βοηθήσει ο life coach. Θα γίνει ο πιο ένθερμος υποστηρικτής σας και θα σας παρακινεί συνεχώς .

Το Life Coaching μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή

5. Θα αποκτήσετε τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να φθάσετε τους στόχους σας

Οι life coaches δεν ασχολούνται μόνο με τα λόγια και τα κίνητρα. Ο life coach  είναι μαζί σε όλες τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν. Όσο προσπαθείτε να φτάσετε στο στόχο σας, ο life coach θα είναι δίπλα σας, με κουράγιο για να σας υποστηρίξει.

Οι life coaches κατανοούν ότι υπάρχει μια πολύτιμη αλήθεια στη ζωή: αυτή είναι οι πράξεις, και όχι τα λόγια που κάνουν τα πράγματα να συμβούν. Ο life coach θα σας εξοπλίσει με όλα τα εργαλεία και τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να επιτύχετε τους στόχους σας σε πολύ λίγο χρόνο.

6. Θα ωριμάσετε πνευματικά

Καθώς η ευτυχία και η επιτυχία αρχίζουν να ρέουν στη ζωή σας, ίσως να έχετε να αντιμετωπίσετε και κάποια διλήμματα. Και ενώ η ζωή σας μοιάζει υπέροχη εσείς να νιώθετε ότι κάτι λείπει. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο απευθύνονται σε life coaches για καθοδήγηση.

Σημαντικά πράγματα μπορεί να συμβούν όταν βρείτε ένα life coach που θα είναι στο ίδιο πνευματικό επίπεδο με εσάς. Θα αρχίσετε να κατανοείτε όχι μόνο την δύναμη των λέξεων, αλλά και γιατί συμβαίνει αυτό.

Η συμβουλή μου είναι ότι για να κερδίσετε τα μεγαλύτερα οφέλη από το life coaching καλό θα ήταν να βρείτε ένα life coach που θα είναι πνευματικά στο ίδιο μήκος κύματος με εσάς.

7. Θα ζήσετε τη ζωή που πάντα θέλατε

Ίσως να έχετε ήδη κάποιος στόχους για τη ζωή σας και ίσως να έχετε κάνει κάποια σχέδια για να φτάσετε σε αυτούς. Δυστυχώς , συμβαίνει συχνά, ο πραγματικός κόσμος να μπαίνει εμπόδιο στο δρόμο σας. Αν οι στόχοι σας και τα σχέδια σας φαίνονται να απομακρύνονται όσο περνούν τα χρόνια, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσετε με ένα life coach.

Οι life coaches ξέρουν καλύτερα να προσδιορίζουν ρεαλιστικούς στόχους. Θα σας βοηθήσουν με αυτά που ήδη έχετε κάνει και θα σας μάθουν νέες δεξιότητες για να πάρετε αυτό που πραγματικά επιθυμείτε βαθιά.

8. Θα λάβετε την καθοδήγηση και την υποστήριξη που έχετε ανάγκη

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ή θα έχετε διαβάσει για κορυφαίους αθλητές, πολιτικούς και άτομα κύρους που πήραν μια λάθος απόφαση και κατέστρεψαν την καριέρα τους. Αυτός είναι ο κίνδυνος της επιτυχίας, μπορεί να σας παρασύρει σε αποφάσεις που  δεν συμβαδίζουν με το χαρακτήρα μαζί σας.

Ο life coach θα σας συγκρατήσει από όλα αυτά. Θα σας θέσει προ των ευθυνών σας και απέναντι στις βαθιές σας πεποιθήσεις. Με αυτό τον τρόπο, όσο η επιτυχία μεγαλώνει, ο χαρακτήρας σας θα διαμορφωθεί από αυτή.

9. Θα βρείτε την πραγματική ευτυχία

Η ευτυχία ίσως να μην είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή, αλλά σίγουρα βοηθά σε κάθε σημαντικό πράγμα στη ζωή! Ο life coach θα σας μάθει πως θα καλλιεργήσετε την ευτυχία μέσα από το ταξίδι σας στην επιτυχία, ακόμη και στα πιο μικρά πράγματα.

Me to Life Coaching μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας

Το LIFE COACHING αποτελεί μια από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορείτε να κάνετε. Είτε ο στόχος σας είναι να είστε υγιείς, πλουσιότεροι ή ευτυχισμένοι, ή όλα μαζί, αναλόγως του τι σημαίνει ΕΠΙΤΥΧΙΑ για εσάς, το να έχετε ένα life coach στη ζωή σας θα σας βοηθήσει να επιτύχετε όσα θέλετε στη ζωή σας .