Κάνε το Τεστ
ψυχοθεραπεία, ψυχοθεραπεία ζεύγους, συμβουλευτική σχέσεων, βελτίωση σχέσεων

Ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική για την βελτίωση των σχέσεων

Ψυχοθεραπεία και βελτίωση σχέσεων

Συχνά αναλαμβάνω θεραπευόμενους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε διάφορες σχέσεις τους. Πιο συχνά αυτές αφορούν δυσκολίες μεταξύ ενός ζευγαριού, είτε είναι παντρεμένοι, είτε όχι. Ωστόσο, πολλοί αντιμετωπίζουν προβλήματα στις σχέσεις τους με τους γονείς τους, τα παιδιά τους, συγγενείς, φίλους ή συνεργάτες.

Οι δυσκολίες που βιώνονται σε μία σχέση, μπορεί να αναπαραχθούν σε άλλες. Για παράδειγμα, μία δυσκολία που αντιμετωπίζουμε με κάποιον προϊστάμενο στη δουλειά μας, μπορεί να καθρεπτίζει μία δυσκολία που αντιμετωπίσαμε νωρίτερα στην παιδική μας ηλικία με ένα γονιό.

Στη θεραπεία έρχονται διαφορετικοί άνθρωποι και ζευγάρια, με τα οποία δουλεύουμε θεραπευτικά τα ζητήματά τους, πράγμα το οποίο θα επηρεάσει όλες τις σχέσεις τους. Συχνά ένα ζευγάρι θα αναζητήσει τη συμβουλευτική/ψυχοθεραπεία ζεύγους για να βελτιώσει την επικοινωνία του, και αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να βάλει τη σχέση σε μια νέα υγιή πορεία. Ωστόσο, πολλές φορές στη θεραπεία ζεύγους, γίνεται κατανοητό από τον ένα ή και τους δύο συντρόφους ότι υπάρχει ατομική δουλειά που χρειάζεται να γίνει για να λυθούν προηγούμενα ζητήματα που αφορούν παλιότερες σχέσεις, και τα οποία επαναλαμβάνονται στην παρούσα σχέση. Εάν αυτά τα θέματα δουλευτούν θεραπευτικά, ο κάθε σύντροφος μπορεί να δει πιο καθαρά τον εαυτό του και τον άλλο, και αυτή η σχέση να επιδιορθωθεί και να προχωρήσει.

Η θεραπευτική σχέση μεταξύ πελάτη και ψυχοθεραπευτή είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο. Επιτρέπει να διερευνηθεί το πως σχετίζεται ο θεραπευόμενος με τους άλλους, και σε αυτή τη σχέση μπορεί να καθρεπτιστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο θεραπευόμενος στις υπόλοιπες σχέσεις στη ζωή του, όπως και με τους γονείς τους. Στις συνεδρίες προσπαθώ να διερευνήσουμε αυτές τις δυσκολίες και να αυξήσουμε τη συνειδητότητα για το τι συμβαίνει, και να υποστηρίξω την αλλαγή τόσο στο επίπεδο των συνεδριών, όσο και στην υπόλοιπη ζωή σας.

Συχνά δουλεύω με άτομα και ζευγάρια ώστε να εξερευνήσουμε γεγονότα και θέματα τα οποία τους εμποδίζουν από το να ζήσουν μια πιο ευτυχισμένη ζωή με τους συντρόφους, φίλους, συγγενείς και συνεργάτες.

Ψυχοθεραπεία ζευγαριών

Εκτός από την ατομική συμβουλευτική και θεραπεία, δουλεύουμε και με ζευγάρια, και αυτό είναι πολύ βοηθητικό να εργαστούμε μαζί και να βιώσουμε τους τρόπους με τους οποίους εμφανίζονται αυτές οι δυσκολίες. Βοηθάω τα ζευγάρια να επικοινωνήσουν πιο αποτελεσματικά, να αυξήσουν τη συνειδητότητά τους και την κατανόησή τους, έτσι ώστε να μπορούν να σχετιστούν και να επικοινωνήσουν πολύ πιο αποτελεσματικά ο ένας με τον άλλον.

Κάποιες φορές τα ζευγάρια θεωρούν ότι έχουν φτάσει στο τέλος της πορείας τους, και χρειάζεται να πάρουν διαφορετικούς δρόμους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η θεραπεία μπορεί να είναι χρήσιμη ως υποστήριξη, και ώστε να μειώσουν τον πόνο αυτής της διαδικασίας.