Κάνε το Τεστ
Κοτόπουλο πρωτεϊνη, Κοτόπουλο, Πρωτεϊνη, Θερμίδες, Πόση πρωτεϊνη περιέχει το κοτόπουλο, Στήθος, Μπούτι, Φτερούγα, 100 γρ, Στήθος Κοτόπουλο Θερμίδες

Κοτόπουλο: μια καλή πηγή πρωτεϊνης

Κοτόπουλο: μια καλή πηγή πρωτεϊνης

Οι πρωτεΐνες είναι τροφές για bodybuilding που μας παρέχουν ενέργεια όταν χρειάζεται, βοηθούν να αυξήσουμε τους μυς, χάνουμε λίπος και τελικά μας βοηθούν να παραμείνουμε υγιείς. Η ποσότητα πρωτεΐνης που πρέπει να καταναλώνεται καθημερινά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ηλικία και το βάρος ενός ατόμου.

Για το μέσο άνθρωπο, η ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης συστείνεται να είναι τουλάχιστον 0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους (μικτή πρωτεϊνη, ζωϊκή και φυτική).

Ακολουθώντας μια διατροφή με 2.000 θερμίδες, οι άνδρες και οι γυναίκες χρειάζονται περίπου 56 και 46 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα στα γεύματά τους και το κοτόπουλο είναι ένας καλός τρόπος για να καλύψουν αυτή τη διατροφική απαίτηση. Μια μερίδα 100 γραμμαρίων μαγειρεμένου κοτόπουλου κατά μέσο όρο θεωρείται ότι περιέχει περίπου 25 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Όμως ποιο μέρος του κοτόπουλου έχει την περισσότερη πρωτεΐνη;

Στήθος κοτόπουλο: 31 γραμμάρια πρωτεΐνης

Το στήθος κοτόπουλου είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πηγές πρωτεΐνης κοτόπουλου.

Το στήθος κοτόπουλο έχει 165 θερμίδες ανά 100 γρ. Το 20% προέρχεται από λίπος, ενώ το 80% των θερμίδων προέρχεται από πρωτεΐνη. Χωρίς πέτσα, το στήθος κοτόπουλου 31 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια.

Το στήθος κοτόπουλου είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των bodybuilders και εκείνων που θέλουν να χάσουν βάρος. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες και οι χαμηλές θερμίδες σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε περισσότερο κοτόπουλο χωρίς να ανησυχείτε για την κατανάλωση πολλών θερμίδων.

Μπούτι κοτόπουλο: 26 γραμμάρια πρωτεΐνης

Το μπούτι κοτόπουλο έχει 209 θερμίδες ανά 100 γρ. Το 47% προέρχεται από λίπος, ενώ το 53% των θερμίδων προέρχεται από πρωτεΐνη. Αυτό ισοδυναμεί με 26 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια. Το μπούτι κοτόπουλου είναι ελαφρώς φθηνότερο από το στήθος κοτόπουλου.

Κοπανάκια κοτόπουλο: 28,3 γραμμάρια πρωτεΐνης

Τα κοπανάκια κοτόπουλου (ή αλλιώς, μικρά μπουτάκια) έχουν επίσης 172 θερμίδες ανά 100 γρ. Το 30% προέρχεται από λίπος, ενώ το 70% των θερμίδων προέρχεται από πρωτεΐνη. Αυτό ισοδυναμεί με 28,3 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια.

Φτερούγα κοτόπουλο: 30 γραμμάρια πρωτεΐνης

Οι φτερούγες κοτόπουλου έχουν 203 θερμίδες ανά 100 γρ. Το 36% προέρχεται από λίπος ενώ το 64% των θερμίδων προέρχεται από πρωτεΐνες. Αυτό ισοδυναμεί με 30,5 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια.

Οι φτερούγες κοτόπουλου καταναλώνονται συχνά ως σνακ ή φαγητό σε μπαρ.

Κοτόπουλο πρωτεϊνη, Κοτόπουλο, Πρωτεϊνη, Θερμίδες, Πόση πρωτεϊνη περιέχει το κοτόπουλο, Στήθος, Μπούτι, Φτερούγα

Ποιο κομμάτι πρέπει να φάτε για μέγιστο όφελος;

Το κομμάτι κοτόπουλου που πρέπει να φάτε εξαρτάται από τους στόχους σας για την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση.

Ενώ όλα τα κομμάτια κοτόπουλου είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης, μερικά είναι έχουν λιγότερο λίπος. Το επιπλέον λίπος στον μηρό, στο μπούτι και στη φτερούγα μπορεί να ωφελήσει ορισμένους στόχους αλλά να εμποδίσει άλλους.

Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, τότε το στήθος κοτόπουλου είναι το καλύτερο κομμάτι για εσάς. Είναι το πιο άπαχο μέρος του κοτόπουλου, που σημαίνει ότι έχει τις λιγότερες θερμίδες αλλά την περισσότερη πρωτεΐνη.

Για παράδειγμα, το στήθος κοτόπουλου είναι ιδανικό για bodybuilders στη φάση της γράμμωσης, αφού έχει τις λιγότερες θερμίδες. Η παρακολούθηση των θερμίδων είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους bodybuilders που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, δεδομένου ότι αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να έχουν χαμηλό σωματικό λίπος.

Ωστόσο, τα άτομα που ακολουθούν δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων ή κέτο δίαιτα μπορεί να ωφεληθούν από την κατανάλωση πιο λιπαρών κομματιών κοτόπουλου, καθώς χρειάζονται περισσότερο λίπος στη διατροφή τους.

Εάν ο στόχος σας είναι να χτίσετε μυς ή να πάρετε βάρος, θα χρειαστεί να τρώτε περισσότερες θερμίδες από όσες καίει το σώμα σας καθημερινά. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτήν την ομάδα μπορούν να επωφεληθούν από την κατανάλωση πιο λιπαρών κομματιών κοτόπουλου, καθώς περιέχουν περισσότερες θερμίδες.

Τέλος, τα άτομα που θέλουν να διατηρήσουν τη μυϊκή τους μάζα ή να βελτιώσουν την ανάρρωση μπορεί να ωφεληθούν από την κατανάλωση του στήθους. Περιέχει την περισσότερη πρωτεΐνη κατά βάρος, που είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για αυτούς όταν πρόκειται να επιλέξουν ποιο κομμάτι κοτόπουλου να φάνε.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΡΩΤΕΪΝΗ
Στήθος 31 gr/100
Μπούτι 26 gr/100
Κοπανάκια 28 gr/100
Φτερούγα 30 gr/100

Συμπέρασμα

Το κοτόπουλο είναι ένα δημοφιλές κρέας και εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.

Το στήθος κοτόπουλου είναι άπαχο και έχει την περισσότερη πρωτεΐνη κατά βάρος, καθιστώντας το ιδανικό για άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος, να διατηρήσουν τη μυϊκή μάζα και να βελτιώσουν την ανάρρωση.

Τα πιο λιπαρά κομμάτια όπως το μπούτι και η φτερούγα έχουν περισσότερες θερμίδες, γεγονός που τα κάνει ίσως πιο εύγεστα, και καλύτερα για άτομα που θέλουν να πάρουν βάρος.

Τα άτομα που ακολουθούν δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων ή κετογονικές δίαιτες πρέπει επίσης να τρώνε περισσότερα λιπαρά και μπορεί να ωφεληθούν από την κατανάλωση αυτών των τμημάτων.

Συνολικά, το κοτόπουλο είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σας. Το μέρος του κοτόπουλου που θα επιλέξετε πρέπει να ταιριάζει με τους προσωπικούς σας στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης.