Κάνε το Τεστ
solben, σολμπεν, ενδειξεις, δοσολογια, παρενεργειες

SOLBEN – που χρησιμοποιείται; Παρενέργειες

Solben - ενδείξεις και παρενέργειες

Το Solben ("σολμπέν") είναι ένα γενόσημο ψυχιατρικό φάρμακο (το πρωτότυπο είναι το Seroxat, η παροξετίνη). Ανήκει στην κατηγορία των SSRI αντικαταθλιπτικών. Η τυπική χρήση για το Solben είναι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Ωστόσο χρησιμοποιείται και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στην ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (για την αντιμετώπιση των ιδεοληψιών και των καταναγκασμών) και σε αγχώδεις διαταραχές (κρίσεις πανικού, φοβίες, μετατραυματικό στρες, κοινωνική φοβία, κα).

Δοσολογία Solben

Το Solben κυκλοφορεί σε δόσεις των Solben 20 mg, Solben 30 mg και Solben 40 mg. Η συνήθης δοσολογία είναι ένα χάπι Solben 20 mg την ημέρα, συνήθως το πρωϊ. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας.

Μορφή mg και ποσότητα Solben Τιμή
Χάπια TAB SOLBEN 20MG BTx 30 5,05 €
Χάπια TAB SOLBEN 30MG BTx 30 8,28 €
Χάπια TAB SOLBEN 40MG BTx 30 10,5 €

Αποτελεσματικότητα Solben

Η παροξετίνη δεν θα αλλοιώσει την προσωπικότητά σας, ούτε θα σας κάνει άμεσα χαρούμενους. Αν πάσχετε από κατάθλιψη, θα σας βοηθήσει αποτελεσματικά στο να ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Χρειάζεται όμως χρόνο για τη δράση του, ώστε να αποκαταστήσει την ισορροπία των νευροδιαβιβαστών (σεροτονίνη) στον εγκέφαλο, που συνοδεύουν την κατάθλιψη ή άλλες διαταραχές.

Τα αποτελέσματα της δράσης του Solben επέρχονται συνήθως σε 3-4 εβδομάδες, έτσι θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να νιώσετε τη δράση του. Για αυτό θα πρέπει να την παίρνετε καθημερινά σταθερά, παρόλο που δεν θα δείτε κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην αρχή. Συχνά χρειάζεται να συνεχίσει κανείς την αγωγή για μήνες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας.

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το Solben μπορεί αποτελεσματικά να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής και του άγχους, όπως δείχνουν οι μελέτες.

Πληροφορίες συνοπτικά: Solben

Φάρμακο: SOLBEN
Δραστική Ουσία: ΠΑΡΟΞΕΤΙΝΗ / Paroxetine
Συνήθης δόση: 20-40 mg/ημέρα
Μέγιστη δόση: 60 mg/ημέρα
Κατηγορία: SSRI αντικαταθλιπτικό
Χρήση σε: Κατάθλιψη Αγχώδεις διαταραχές (κρίσεις πανικού, γενικευμένη αγχώδης διαταραχή, κοινωνική φοβία) Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή Μετατραυματική διαταραχή Προεμμηνορυσιακή δυσφορική διαταραχή Αγγειοκινητικά συμπτώματα
Πρωτότυπο φάρμακο: Seroxat

solben, σολμπεν, χαπια, ενδειξεις, δοσολογια, παρενεργειες, τιμη Αναλυτικές Πληροφορίες Solbenspc σπψ φυλλο οδηγιων παρενεργειες ενδειξεις, solben, σολμπεν

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Solben για το κοινό, και το SPC του Solben όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.

Παρενέργειες Solben

Εάν νιώσετε ότι δεν βελτιώνεστε ή ότι χειροτερεύετε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της θεραπείας (ιδίως τις πρώτες εβδομάδες ή αν διακόψετε το φάρμακο), θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας.

Τα αντικαταθλιπτικά SSRI (επιλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης) όπως το Solben έχουν σε κάποιες περιπτώσεις συνδεθεί με μια δυσάρεστη ανησυχία (ακαθισία), όπου ο ασθενής δεν μπορεί να παραμείνει ήρεμος σε μία θέση. Αυτό μπορεί να συμβεί τις πρώτες εβδομάδες της θεραπείας. Επίσης μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση της όρεξης και συνεπώς στην αύξηση του σωματικού βάρους, ή να υπάρχουν κάποιες σεξουαλικές παρενέργειες (μείωση σεξουαλικής διάθεσης, διαταραχές στη στύση/οργασμό).

Το Solben δεν δημιουργεί εξάρτηση, ωστόσο μπορεί να έχετε κάποια συμπτώματα στέρησης σε περίπτωση απότομης διακοπής του (όπως ίλιγγο, αϋπνία, άγχος) για αυτό θα πρέπει να μειωθεί/διακοπεί σταδιακά, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Είναι το SOLBEN το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ

Είναι το SOLBEN το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

solben, σολμπεν

Πρωτότυπο φάρμακο: Seroxat (παροξετίνη)
Συχνά ορθογραφικά λάθη: σολβεν, σολμπεν

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, άγχους, ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής, φοβιών, κα

Το Solben μπορεί να αντικατασταθεί ή συνδυαστεί με άλλα είδη θεραπείας ώστε με αποτελεσματικότητα να ελεγχθούν όχι μόνο τα συμπτώματα, αλλά και οι πραγματικές αιτίες της κατάθλιψης ή του άγχους.

Ψυχοθεραπεία: με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια της κατάθλιψης και όχι απλά τα συμπτώματα.

EMDR: Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα της κατάθλιψης.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με φάρμακα όπως το Solben, όπου αυτό είναι αναγκαίο.